utorok 20. apríla 2021

Štetcovanie + REAL TECHNIQUES Flawless Base Set rýchlorecenzia

Ak máte rady expresné a netradičné články u mňa na blogu, tak dnes si to dáme presne takto – expresne a netradične. O štetcoch veľmi písať nezvyknem, ale keďže sa mi podarilo uloviť jeden fotogenický kúsok do mojej zbierky, neviem odolať tomu, aby som vám ho neukázala a zároveň nevypotila pár múdrych viet k tomu, ako sa nalíčiť aj bez nich, ha ha.

No a samozrejme ukázať vám, ktoré štetce k prežitiu potrebujete nevyhnutne :).

Real Techniques Flawless Base Set stetce na licenie

Niekedy v pleistocéne, keď som ani nechyrovala, že budem vypisovať sprostosti na nejakom bjútyblogu, štetce pri líčení som úplne dobrovoľne ignorovala. Okrem toho, že jediný nástroj, ktorý som aspoň trochu „ovládala“, bol kultový penový aplikátor – v tom lepšom prípade obojstranný, ha ha – k tomu všetkému sa ešte pravidelne pridávala lenivosť štetce čistiť. Na svoju obranu ale musím dodať, že v tom čase ozaj nebolo bežné používať na líčenie akýkoľvek iný arzenál okrem vlastných prstov plus ten spomínaný penový aplikátor, ktorý sa nachádzal v každej „paletke“ očných tieňov /spravidla dvoch :D/.

Dnes už si líčenie bez štetcov neviem predstaviť. Najmä v prípade, ak používate púdrové produkty, ozaj bez nich veľa vody nenamútite, ak ale uprednostňujete pri líčení iné konzistencie, dokážete si vystačiť s ozajstným minimom.

Real Techniques kozmeticke stetce skusenosti

Mejkap alebo korektor v pohode viete naniesť aj prstami – v prípade korektoru je to dokonca aj celkom žiadúce. Podobne si viete pomôcť aj pri tekutých lícenkách, potažmo stainoch, ktoré do líčiek alebo pier len jemne vklepete.

Dokonca aj tekutý alebo krémový očný tieň viete naniesť jedným prstom a druhým – čistým – jemne rozblendujete ostrý okraj.

To isté v podstate platí aj pre púdrové očné tiene v inom než matnom finiši. Akurát rozjasňovač je asi jediná vec, ktorú bez problémov aplikujete na pleť, nech je v akejkoľvek konzistencii.

Takže áno, dobrý štetec vám teoreticky bude stačiť len pri nanášaní púdru a blendení matných očných tieňov. Ale povedzme si narovinu... Nie je komfortnejšie naniesť všetky tieto produkty pekne štetcom? Ak niekto bude protirečiť, je mi jasné, že je to baba, ktorá štetce v živote pri líčení nepoužila. Stačí ale kvapôčka praxe a štetce vám váš každodenný proces líčenia značne uľahčia a urýchlia!

Napriek tomu, že ich budete musieť pravidelne čistiť :).

Real Techniques Flawless Base Set sada stetcov

Mojim najnovším prírastkom je Real Techniques Flawless Base Set sada štetcov pre bezchybnú pleť :). Obsahuje 4 štetce v zložení RT204 Buffing štetec na púder,  RT205 Square Foundation štetec na make-up, RT206 Contour štetec na kontúrovanie a RT207 Detailer štetec na detaily, všetko v praktickom stojane. 

Real Techniques Flawless Base Set kozmeticke stetce recenzie

Samozrejme, v tomto prípade platí dvojnásobne, že vašej fantázii sa medze nekladú a kľudne s použitím štetcov experimentujte, čo vám sily stačia. Ono totiž veľmi záleží aj na fakte, ako moc sú púdrové produkty zlisované či pigmentované – na pevnejšie zlisované a menej pigmentované produkty /zvyčajne to ide ruka v ruke!/ použite hustejší, resp. tvrdší štetec, kľudne aj z prírodných štetín, na viac pigmentované produkty uprednostnite radšej tie fľoncavé. No a samozrejme, dôležité sú aj vaše schopnosti alebo osobné preferencie, s čím sa ako pohodlne nanáša čo práve vám :).

Real Techniques Flawless Base Set sada stetcov

Štetce značky Real Techniques sú pre mňa topka. Okrem toho, že sú kvalitné a cenovo celkom dostupné, ešte sú aj veľmi oku lahodiace a to mám ja rada. Lebo kto to rád nemá, že... No a off course, ani len to bežné, každodenné líčenie v rannom chvate si bez nich neviem predstaviť! Rozhodne ich môžem vrelo odporúčať aj začiatočníčkam, sadnú do ruky naozaj každej jednej z nás.

Na Notino zoženiete štetce na líčenie ako jednotlivo, tak aj v cenovo výhodnejších sadách a ak by vás zaujala práve tá moja, aktuálne sa nachádza vo výpredaji.

Ktoré značky štetcov sú vaše topky?

 

- cc -

 

 

6 komentárov:

  1. Ja už bez štetcov tiež neviem existovať. Make-up by som si už bez nich nedala a korektor tiež nie. Mne to príde aj dosť praktické aspoň si nemusím špiniť ruky od kadečoho. A zároveň mi to aj dlhšie vydrží a zaistí to lepšie krytie. Dokonca aj keď idem domov či na dovolenku tak si aspoň jeden dva štetce so sebou nosím. Kedysi som sa líčila iba prstami a presne aplikátormi na očné tiene, no dnes to už nedávam.

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Ja mávam také etapy. Napríklad cez leto, kedy chcem vytvoriť jemný glowy makeup, vtedy rada používam prsty, hlavne na makeup, pretože mám pocit, že vytvorí jemnejší efekt. Ale táto "prstová" fáza väčšinou dlho netrvá. Na štetce od RT si brúsim zúbky už dlho. Pri najbližšej výplate mám určite v pláne do nich za investovať

    xx Alexandra z 𝕄𝕊 𝔸𝕃𝕎𝔸𝕐𝕊 𝕃𝔸𝕋𝔼 / INSTAGRAM

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ja tiež spôsoby aplikácie striedam... Najmä keď občas použijem len korektor namiesto mejkapu, to si fakt vystačím aj prstami.
      Sety štetcov od RT nie sú až tak strašne drahé a čo sa týka pomeru cena - kvalita, to ani nevravím, takže táto investícia sa Ti určite vyplatí, nebudeš ľutovať.

      Odstrániť
  3. Od tejto znacky mam jeden super ,,beauty blender".
    Mačka z blogu Kaviareň u mačky

    OdpovedaťOdstrániť

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...