piatok 2. júla 2021

Môj letný kozmetický arzenál / PIZ BUIN haul

Leto je v plnom prúde a teda myslím, že už nastal čas, aby sme hodili očkom po mojom aktuálnom opaľovacom arzenále. Aj tento rok je tvorený prevažne značkou PIZ BUIN.

Piz Buin kozmetika
 

Toto leto som sa rozhodla očekovať štyri /pre mňa/ novinkové produkty v podobe fluidu na tvár, dvoch sprejov a balzamu na pery. Tentokrát som zvolila trochu nižšie espéefká, vhodné pre mňa a naše domáce luhy a háje. Tieto nižšie ochranné faktory v mne vyhovujúcich konzistenciách sa totiž zháňajú dosť ťažko, ale značka Piz Buin ako vždy nesklamala. Ja osobne sa totiž mažem radšej viackrát denne ako jedenkrát za deň espéefkom asi tak 100. Kľudne mi oponujte.

Piz Buin fluid na opalovanie recenzia

Začnime Hydratačným Ultra Light fluidom na tvárs SPF 30. Hneď na úvod, nemyslím, že sa okrem obalu nejako extrémne odlišuje od môjho obľúbeného Allergy Sun Sensitive Skin Face Cream, maximálne tak má naozaj kúštik ľahšiu konzistenciu. Ja osobne veľmi oceňujem balenie s úzkym, presným aplikátorom – takéto mám najradšej, pretože nielen, že sa ľahko udržujú v čistote, ale ešte aj mám pocit, že sa do nich dostane o nejaký ten pidikúsok menej vzduchu a to na škodu nie je nikdy. Inak je krémik na pleti veľmi príjemný, nie je síce tak úplne „ultra light“, ale rozhodne ani nadmerne mastný a ešte aj pekne vonia. Ako dovolenka :).

Piz Buin Tan & Protect sprej na zintenzívnenie opálenia s SPF 6 je už pre mňa trochu telenovela. Kupovala som ho totiž /nie úplne pochopiteľne/ s tým, že bude transparentný. A on nie je! :D

Piz Buin sprej na opalovanie

K samotnej kvalite ale nič zlé povedať nemôžem. Iste, treba brať do úvahy, že tá UV ochrana je z tých najnižších, v niektorých prípadoch ale postačí. Mliečko je ale ozaj extrémne príjemné na pokožke, nelepí, nemastí a tak isto krásne vonia! Zintenzívnenie opálenia nejako extra hodnotiť nebudem, keďže vzhľadom na nižšiu UV ochranu ho používam skôr vtedy, keď už slnečné lúče nie sú také intenzívne a vtedy už toho opálenia moc nepoberiete, že jo. Ale konzistenčne je to ozaj jedno z najpríjemnejších mliek na opaľovanie, aké som kedy skúšala!

No a ak je táto vecička pre mňa telenovelou, tak už neviem, ako by som označila Piz Buin Tan & Protect sprej zvýrazňujúci opálenie s SPF 15, ktorý sa tvári ako klasický aerosolový sprej... A hádajte čo!

Samozrejme, nie je transparentný. V podstate tiež neviem, prečo som to od neho automaticky čakala...

Piz Buin kozmetika na opalovanie

Každopádne, aj v tomto prípade platia všetky moje pozitívne vyjadrenia, ktoré som použila k predchádzajúcemu produktu. Ak teda ale kladiete dôraz na to, aby sprej na opaľovanie bol výlučne transparentný, tomuto sa vyhnite. Úprimne, neodpustím si malú frfľačku – podľa môjho skromného názoru spreje na opaľovanie si kupuje v 99 percentách prípadov niekto, kto si chce bez asistencie nastriekať opaľovákom chrbát. No a keď ten sprej nie je transparentný, tak sa to trochu míňa účinkom a čo si budeme čo nahovárať, nie je to úplne logické!

No ale budiž, z frfľania je to ozaj všetko.

Piz Buin balzam na pery

Na záver som si nechala ochranný balzam na pery s aloe vera a SPF 30, ktorý môžu používať ako dámy, tak aj páni :). Jeho konzistencia je z tých hutnejších, ale na perách nezanecháva žiadnu farebnú stopu. Tiež príjemne vonia trochu po vanilke, taká tá balzamovoopaľovacia vôňa, poznáte to, mám pocit, že každý balzam na pery na opaľovanie takto vonia :).

Okrem všetkých týchto benefitov balzam pery aj pekne hydratuje a nevadí mi na nich, takže jo, má moje požehnanie!

To je všetko, čo som na dnes mala na srdci. Značka Piz Buin je moja stálica už asi tretím rokom a každému ju vrelo odporúčam. V jej portfóliu nájdete espéefká od výmyslu sveta, aké občas bežne v drogérii ani nezoženiete a všetky sú maximálne júzerfrendly, čo sa aplikácie, vstrebávania a vlastne všetkých užívateľských vlastností týka. Ak chcete takto na začiatku prázdnin obnoviť svoj opaľovací arzenál, určite odporúčam omrknúť.

 

- cc -

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...