piatok 9. júla 2021

Starostlivosť o nechty s GABRIELLA SALVETE a iné

V dnešnej recenzii, napriek tomu, že vám ju dlhujem už nejaký ten piatok, budem musieť trocha zaimprovizovať. Nádielka kozmetiky, určenej na starostlivosť o nechty, ktorú som obdržala ešte niekedy, keď sa voda sypala a piesok lial /rozumej: fuckt si nepamätám!/ bola totiž taká bohatá, že ani po pár mesiacoch som nestihla očekovať úplne všetky produkty! Napriek tomu som sa rozhodla konečne vám ich ukázať, pretože skrátka mám na tento článok náladu :).

Gabriella Salvete Fast Easy odlakovac na nechty

Že má značka Gabriella Salvete jedny z najlepších lakov na nechty ever, to vieme všetci veľmi dobre. Ale že má ten najlepší odlakovač na nechty na svete? No, má.

Toto konštatovanie ma úprimne napadlo ihneď po jeho prvom vyskúšaní.

Odlakovač na nechty Fast & Easy v klasickom, 100ml balení /majú aj 200ml s pumpičkou, ak by sa vám málilo!/ odlakováva nechty s maximálnym prehľadom podobne ako môj obľúbenec s acetónom, ktorého používam už celé veky, ale s tým rozdielom, že tento je, prosímpekne - bez acetónu! Okrem toho obsahuje D–pantenol a mal by voňať po jahodách – čo teda nejako tragicky nevidím, potažmo necítim, keďže samotný odlakovač vonia len málokedy a skôr vám voňajú po ňom nechty, ktoré si aj tak väčšina z nás hneď umyje mydlom.

Za mňa ale v konečnom dôsledku skrátka úplná bomba a myslím, že práve tento kúsok môže nahradiť môjho obľúbenca. Naozaj by ma totiž nenapadlo, že lak bez obsahu acetónu môže byť takýto funkčný.

No a teraz prejdime k tým lakom na nechty.

Gabriella Salvete laky na nechty skusenosti

Gabriella Salvete laky na nechty

Ako som už spomenula, Gabriella Salvete a laky na nechty, to je skrátka v drogérii TOPka. Laky majú nadpriemernú odolnosť /off course, za predpokladu, že používate base coat aj top coat/ a vo veľmi dobrom stave dajú s prehľadom ten týždeň. Vo veľmi dobrom stave. Rovnako sú na tom aj laky z tejto kolekcie, ktoré sú síce na môj vkus až príliš decentne vyzerajúce, ale jo, aj také občas padnú vhod. Môj absolútny obľúbenec – 58 Peach Daiquiri, prekrásna svetlá korálová, tváriaca sa nude, na ktorej môžete frčať ako v zime, tak aj v lete. 

Gabriella Salvete starostlivost o nechty skusenosti

Poslednú skupinku produktov predstavuje starostlivosť o nechty /a starostlivosť o laky na nechty/ a práve tu som ešte nestihla otestovať všetko. Nie, že by som sa chcela vyhovárať, ale ako pri riasenkách, tak aj pri podkladových a povrchových lakoch na nechty dodržiavam ortodoxne zásadu zbytočného NEotvárania fľaštičiek, pokiaľ ich nepoužívam! Určite vám nemusím vysvetľovať, prečo...

A preto som sa zatiaľ dopracovala len k otestovaniu dvoch produktov. 

Gabriella Salvete olej na nechty skusenosti

Vyživujúci olej na starostlivosť o nechty a nechtovú kožtičku je ňuňu. Okrem toho, že je to krásne zelenkavé, tak to aj rovnako krásne, jemne vonia po citrónoch. Olejčekom by ste si mali masírovať nechty a nechtovú kožtičku až do roztrhania tela a malo by vám to nechty spevniť, zhydratovať a vyživiť /čo sa týka asi skôr toho okolia nechtov/.

Samozrejme, ide o olejček, ktorý je mastný a teda nie vždy a všade sa ním môžete patlať, že. Z tohto dôvodu ich ja dvakrát nevyhľadávam a vlastne ani nemôžem zodpovedne hodnotiť jeho účinky. Každopádne, táto vecička pôsobí tak trocha aromaterapeuticky a keď to použijete vždy na noc pred odchodom do postele, asi nešliapnete vedľa.

Gabriella Salvete 30 seconds cuticle remover

30 sekundový odstraňovač nechtovej kožtičky, to je trochu iná káva.

Údajne táto vec funguje na báze zásaditého pH a keď z akéhokoľvek dôvodu nemusíte likvidáciu nechtovej kožtičky napr. drievkom – ja osobne to z duše neznášam a dosť často sa pri tom uchyľujem k použitiu vulgarizmov na striedačku s naskakovaním husej kože – no tak to môžete vyriešiť týmto.

Akože, úprimne, využívam to v podstate len vtedy, keď nemám dostatok času na urobenie riadnej manikúry. Ale na druhej strane musím priznať, že ono to nejakým spôsobom ozaj funguje! Nanesiem štetčekom na celú plôšku nechtu, nechám pôsobiť tých odporúčaných 30 sekúnd a zotriem, následne ruky umyjem. A voalááá, tie nechty ozaj vyzerajú krajšie!

Nie, ešte nie som toho názoru, že by to nahradilo klasické vymočenie nechtov vo vode s prípadným prídavkom niečoho a následným opracovaním nechtovej kožtičky nejakou tou špachtličkou, ale ako občasné riešenie toto určite nie je zlá vec!

Gabriella Salvete top coat a base coat skusenosti

Produkty, ktoré na svoj čas čé ešte len čakajú, vám aspoň ukážem a nalinkujem: Calcium Extra Care kalciový regeneračný lak, White & Hard Nail podkladový lak pre silné nechty, Glossy & Fast Dry rýchloschnúci vrchný lak, Top & Base Coat gélový lak. Určite vám ich časom postnem aspoň do nejakého príspevku na socky, aby ste sa náhodou necítili ukrátene. Každopádne som toho názoru, že keby ste sa rozhodli starať o krásu a zdravie vašich nechtov len so značkou Gabriella Salvete, asi by ste nemali problém.

 

Čo vy a rôzne prípravky starostlivosti o nechty? Používate? Alebo si vystačíte s klasickými krémami na ruky? :)

 

- cc -

 

 

 

2 komentáre:

  1. Teraz už nepoužívam nič špeciálne na nechty. Zvykla som keď tak Flexitol krém keď sa mi nechty fest štiepili, ale inak nič. Mala som rôzne oleje ale nikdy som príliš nevidela účinok.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ja bojujem skôr so suchou kožou okolo nechtov takže tam iné neostáva, len piť a mazať :)...

      Odstrániť

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...