piatok 27. mája 2022

LA ROCHE-POSAY / Espéefká áno či nie?

Vždy som bola flákač, čo sa používania espéefiek týka. Ku cti mi síce slúži to, že som sa prvých 30 rokov života vyhýbala slnku ako čert krížu a tvár si neopaľovala ale že vôbec, napriek tomu mi je jasné, že úplne vyhnúť sa slnečným lúčom bolo a je prakticky nemožné.

Časy sa ale menia a Kocúrie názory chvalabohu občas tiež. Moja pleť je totiž nielen citlivá, ale aj náchylná na praskanie žiliek a preto je slnečné žiarenie pre ňu dvojnásobnou katastrofou, zároveň si ale neviem predstaviť, že by som furt sedela niekde v tieni alebo chodila po svete permanentne s nejakou pokrývkou hlavy. Ja si totiž slnko chcem do určitej miery užívať kedykoľvek sa mi zachce.

la roche-posay kozmetika skusenosti

Preto som sa pár mesiacov dozadu rozhodla, že začnem byť v používaní espéefiek na tvár poctivec. Takže je vám jasné, že pre rok 2022 zásoby opaľovacích krémov naškrečkované a dnes vám práve jeden z nich ukážem. 

la roche-posay anthelios age correct ochranny denny krem SPF 50

Ak máte už nejaký ten rôčik po tridsiatke, úplne logicky začnete v skincare vyhľadávať produkty, ktoré budú okrem iných benefitov bojovať proti prvým príznakom starnutia pokožky. Nie je však úplne ľahké nájsť na tomto poli produkt, ktorý by bol zameraný v prvom rade na ochranu pleti pred slnečným žiarením, svoje o tom vie aj Katka z blogu My Cosmetic Tests. Obe v prípade produktov na „opaľovanie“ frčíme predovšetkým na kozmetike lekárenských značiek, ktoré by predsa len mali poskytovať /možno aspoň psychologicky, ha ha/ záruku poriadnej ochrany pred slniečkom.

Značka La Roche-Posay, ktorá patrí určite medzi topku, čo sa lekárenskej kozmetiky týka.

la roche-posay kozmetika na opalovanie skusenosti

Môj krémik s názvom Anthelios Age Correct denný ochranný krém proti starnutiu pleti SPF 50 sľubuje, že už o 4 týždne sa budete môcť tešiť z viditeľne mladšieho ksichtu :). Okrem vysokej UV ochrany vďaka niacínamidu chráni pleť pred znečistením, oxidačným stresom, redukuje vrásky a pigmentové škvrny a vďaka kyseline hyalurónovej hydratuje.

la roche-posay anthelios krem recenzie

la roche-posay anthelios krem s UV filtrom

Krém nie je parfumovaný. Jeho konzistencia je „výživnejšia“, ale na pleti sa správa tak trochu balzamovito a je veľmi príjemný, nie ťažký. Výsledný finiš na pleti je - presne ako sľubuje výrobca – priam zamatový a pleť zanechá lesklú prirodzene, nie umastene.

Čo je extrémne dôležité, pod mejkapom sa správa úplne bezproblémovo nech ho nanesiete v kombinácii s akýmkoľvek podkladom, takže sa nemusíte obávať, že by vám robil nejakú šarapatu pri líčení! Neznášam, ak niečo podobné espéefká robia a určite je to pre mňa dôvod na nepoužívanie, holt, títo malí smradi to občas zvyknú robiť, ha ha...

la roche-posay anthelios age correct ochranny denny krem proti starnutiu pleti

Našťastie, prípad nášho espéefka od La Roche-Posay to nie je ani náhodou a ja som s ním maximálne spokojná. Pleť je stopercentne chránená, konzistenčne mi vyhovuje a páči sa mi aj to, aká je pri jeho používaní moja pleť. Možno by som toto espéefko odporučila najmä tým z nás, čo chcú nielen riešiť nejaký ten anti-ageing, ale zároveň je ich pleť suchšia alebo aspoň normálna – na mastnejšie typy pleti by som možno zvolila niečo viac fluidné... Btw, v ponuke je aj verzia pre mastnú a zmiešanú pleť, citlivú a intolerantnú či tónovaná „CC“ verzia, to len tak na okraj...

Tento feši prežil so mnou veľhory, more aj toskánske bazény, ha ha a ja mu nemám absolútne čo vytknúť! A že by sa toho pri opaľovacích prípravkoch našlo, že, poznáte ma...

Tak jo, my sme dnes na konci a ozaj by ma zaujímalo, aký je váš názor na problematiku denného používania espéefiek na tvár!

 

- Kocúr -

 

2 komentáre:

  1. Ja SPF denne nepoužívam aj keď možno by som mala. V lete ale áno vlastne už v jari kedy je to slnko najviac ostré nakoľko mám aj slnečnú alergiu. Kedysi som používala presne tieto lekárenské produkty avšak skoro všetky mi tak či tak robili akné a to aj tie na zmiešanú pleť. Hold moja pleť neznesie chemické filtre takže používam radšej kórejské spf kde sú filtre skôr minerálne alebo kombinácie.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. No, tie plánujem tiež vyskúšať, aj keď moje doterajšie skúsenosti s kórejskou kozmetikou nedopadli nejako svetoborne... :D

      Odstrániť

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...