utorok 14. júna 2022

NEOSTRATA / Retinol a iné

Priznám sa, až donedávna som účinné látky v kozmetike veľmi neriešila. Mojim pomyselným INCI vrcholom bola kyselina hyalurónová, ktorá mi k životnej spokojnosti postačovala asi tak 30 rokov a bolo vybavené.

Ale poznáte to, po štyridsiatke to už začína ísť dole vodou po všetkých smeroch, ha ha. A preto vám tu po niekoľkomesačnom testovaní môžem ukázať NeoStrata Correct Renewal intenzívny zvláčňujúci krém na noc.

neostrata kozmetika skusenosti

Moje začiatky s týmto patladlom boli vskutku vtipné. Keďže pred kyselinami a retinolom som mala dovtedy - aj vďaka mojej nechuti používať každodenne espéefko - veľký rešpekt, k mazaniu tohto krém som pristupovala len veľmi, veľmi opatrne. Miešala som ho s nejakým jednoduchým pleťovým krémom napríklad, používala pidimnožstvá raz týždenne... a podobné vychytávky.

Ku cti mi ale slúži, že som nazbierala odvahu a nevzdala sa, ha ha.

Tento intenzívny nočný krém s obsahom retinolu, vitamínu E a 12% polyhydroxykyselinou /glukonolaktón/ slúži na vyhladenie štruktúry pleti /redukcia vrások, zmenšenie rozšírených pórov/, zjednocuje a rozžiaruje pleť. Vitamín E neutralizuje voľné radikály, retinol pomáha odstraňovať odumreté kožné bunky, stimuluje tvorbu kolagénových vláken a elastínu, znižuje viditeľnosť pigmentových škvŕn a pomáha predchádzať ich tvorbe, bojuje proti akné a uvoľňuje upchaté póry, čím ich zmenšuje a celkovo robí štruktúru pleti jemnejšou. 

neostrata retinol recenzie

Čo sa polyhydroxykyselín /PHA/ týka, tie sú spomedzi kyselín hádam najšetrnejšie a tiež „najnovšie“. Vďaka svojej štruktúre nepreniknú až tak hlboko ako iné kyseliny, zato však pleť nedráždia a sú vhodné aj pre citlivejšie tváričky. Ich účinky sú v podstate veľmi podobné AHA kyselinám alebo retinolu, teda pleť jemne exfoliujú, zosvetľujú neželané pigmentácie, pôsobia protizápalovo, zároveň ale aj pomáhajú hydratovať pleť a posilňujú lipidový plášť pokožky.

Úprimne, všetko toto môj ksicht potrebuje. Preto som sa rozhodla hecnúť, nakúpila espéefká s odhodlaním používať ich denne a išla som na vec.

Akože fakt tá tubička je dosť nevzhľadná. Namiesto exkluzívneho pleťového krému mi to pripomína niečo, čo vám je schopná predpísať akurát tak kožná lekárka a podobne je to aj s konzistenciou. Tá je taká prapodivná, ťahavá a do pleti je nevklepete, musíte ten krémik pekne po tvári rozmazať. Aby vám nebolo ľúto, krém má ešte aj divný odér, pripomínajúci niečo z lekárne – určite som doma pred rokmi už niečo veľmi podobné ňuchala, len si neviem spomenúť...

Off course, ja som divná a mne to celkom vonia...

neostrata correct renewal pletovy krem s retinolom

V globále mi ale ten krém vôbec nie je nepríjemný. Jeho silu na tvári cítite, ale rozhodne vám pleť nadmerne neumastí a ja si myslím, že nie je nutné nejako intenzívne premýšľať, či bude na vašu pleť vhodný alebo nie. Skrátka, ak trpíte neduhmi, ktoré som popísala vyššie, bude pre vás vhodný.

Ja som krém istý čas /ale teda až po dlhšej dobe používania, keď som očekovala, že ma nijako nedráždi/ používala denne, potažmo každý druhý deň, ale toto nebolo pre mňa. Predsa len táto bombastická kombinácia účinných látok môj citlivý ksicht trochu prekvapila a pleť zareagovala menším podráždením, takže som krém na pár dní vysadila. No a zistila som, že pre mňa je optimálna frekvencia mazania sa tak každý tretí deň.

Vtedy vidno tie úžasné výsledky.

Lebo áno, chce to nájsť ten optimálny spôsob použitia, trochu trpezlivosti a áno, krém splní, čo sľúbil! Štruktúra pleti je rozhodne jemnejšia, hladšia, póry menej viditeľné, pleť pôsobí viac rozžiarene, sviežo a skrátka lepšie.

Samozrejme, nedá mi neupozorniť vás na fakt, že môžete tento krém používať aj v lete, ale rozhodne dávajte na tvár 50tku SPF a ak sa vyslovene chystáte k vode a na slnko, no tak ho možno radšej predtým vynechajte – aspoň ja to tak robím.

Mňa teda zloženie krému presvedčilo. Neviem koľko desaťročí ešte strávim trieskaním si hlavy o stenu, že som sa nedokázala donútiť používať retinol, kyseliny či len samotné espéefká už pred rokmi! No, lepšie neskoro ako nikdy...

 

- Kocúr -

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...