piatok 25. novembra 2022

LA ROCHE-POSAY / Ako som sa vrátila k peelingom!

Neviem, ako k tomu vlastne došlo, ale pred istým časom som úplne vypustila zo svojej skincare rutiny klasické pleťové peelingy. To máte tak, zo všetkých strán na vás blogerky hučia, ako šmirgľovanie /akýmikoľvek/ zrniečkami škodí citlivej pleti... No a keďže ja som v kozmetike tvor veľmi ľahko ovplyvniteľný...

Takže som začala používať enzymatické peelingy a podobné vychytávky dúfajúc, že na obyčajný peeling už ani nepozriem.

No a áno, zas som sa ku klasickým peelingom vrátila.

la roche posay pletovy peeling recenzie

A začala som s LA ROCHE-POSAY Physiologique fyziologickým ultra jemným peelingom pre citlivú pleť.

V podstate je asi zbytočné pýtať sa ma, prečo som zvolila práve tento. Malo by ísť o ultra jemný peeling s čiastočkami pemzy, ktoré majú tvár zbaviť odumretých kožných buniek bez toho, aby citlivú pleť podráždili. Peeling je samozrejme hypoalergénny, bez obsahu mydla a obsahuje glycerín. Okrem iného, off course.

la roche posay kozmetika zlozenie

Za mňa je menším prekvapkom, že je jemne parfumovaný, čo ja osobne nepovažujem za úplne potrebné pri produktoch, určených na citlivú pleť, ale zároveň sa tomu neviem nepotešiť, ha ha! Vonia to ozaj veľmi jemne a pekne – sviežo a čisto.

Peeling je naozaj z tých jemnejších, ale rozhodne nečakajte gomáž, ktorá vašu pleť len „pomasíruje“. Výrobca odporúča použiť peeling 2 – 3x týždenne, ja osobne to úplne za potrebné nepovažujem a peelingujem tak raz za týždeň, potažmo raz za 10 dní v závislosti od toho, ako moc usúdim, že to môj ksicht potrebuje.

la roche posay kozmetika skusenosti

No a výsledky? Ja som jednoznačne spokojná a myslím, že som na dlho našla svoj peeling – pleť je vyhladená, nie je nadmerne vysušená a najmä, nie je nijako podráždená!

Samozrejme, hneď po tomto procese nezabudnite pleť dôkladne hydratovať, ideálne sérom a pleťovým krémom, prípadne aplikovať pleťovú masku. Lebo obzvlášť pri suchej pleti si inak neškrtnete, že jo.

No a keďže Black Friday na Notine furt pokračuje, tento týždeň ho viete kúpiť za dosť vtipnú cenu, až mám tiky urobiť si zásoby! Ak je vaša pleť fajnová ako tá moja, myslím, že táto vecička vám ulahodí.

 

Čo vy a pleťové peelingy? Používate?

 

- Kocúr -

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...