pondelok 6. augusta 2018

Moje večerné rituály a bez čoho aktuálne neprežijem!

Akékoľvek rituály a bytie za konzervu ma síce väčšinou iritujú, ale bez jednej veci naozaj nezaspím – nenamazané pery, ruky alebo nohy sú pre mňa smrť. Vždy pred odchodom do postele toto všetko v záujme zachovania svojho psychického zdravia absolvujem a potom už môžem spokojne odísť do ríše snov /a prípadných nočných môr/. A dnes vám teda v malom „top produktovom“ článku ukážem, čím mažem aktuálne ;).

saveonbeautyblog_balzamy_na_pery_recenzia


Začnime tým, čo je môjmu srdcu najbližšie – balzamami na pery. Na noc potrebujem niečo naozaj poriadne a to u mňa prichádzajú do úvahy len 3 balzamy: niečo od Rosebud Perfume, českého Topvetu alebo niektorý Blistex v kelímku. Ono vlastne všetko do jedného mám aktuálne v kelímkovej podobe a celkom najkonkrétnejšie toto: Rosebud Salve, jahodový Angel´s Kiss s jojobovým olejom od Topvet a prudko, ale furt príjemne mentolový Blistex MedPlus. Občas ma síce osvieti a dokážem dať šancu aj iným balzamom, /najčastejšie oriflamáckemu vajíčku alebo kultovému Rêve de Miel balzamu od Nuxe/, ale to len tak, z dlhej chvíľky. Nič lepšie než moju svätú trojicu som totiž zatiaľ nenašla a nemienim riskovať hrozbu toho, že sa neprebudím ráno s vláčnymi perami :).

saveonbeautyblog_kremy_na_ruky_recenzia

saveonbeautyblog_indulona_kozmetika_recenzia
Čo sa mazania rúk týka, s poľutovaním musím skonštatovať, že moja zbierka krémov na ruky už skrátka nie je to, čo bývala. Tak nejak totiž posledné mesiace nepociťujem potrebu zhromažďovať doma nielen ručné mazadlá, ale kozmetiku celkovo a preto som krém na ruky nekupovala ani nepamätám. Základom u mňa je, aby mal krémik príjemnú konzistenciu, ktorá ruky schladí, zároveň pekne zhydratuje a zvláčni a – podstatná to vec – aby pekne voňal. Čo teda do bodky plnia u mňa krémy na ruky od L´Occitane, ale napríklad aj taká olivová alebo kamilková Indulona.
Na záver prejdime k nôžkam a tu si struhneme hneď dve rýchlorecenzie. 

saveonbeautyblog_balea_pena_na_chodidla_recenzia


Mojim svätým grálom bola svojho času pena na chodidlá zn. Cien, ktorá ale v už aj tak limitkovej ponuke nebola v Lidli ani nepamätám a preto keď Déemka vyšla na trh s podobnou penou s vôňou melóna a mäty, okamžite mi bolo jasné, že toto budem potrebovať! Pena chodidlá pekne schladí aj zhydratuje, samotná aplikácia ma naozaj baví a okrem toho, tá vôňa je naozaj úžasná – off course, za predpokladu, že na vôni melóna frčíte. Za mňa určite spokojnosť, rada sa k nej kedykoľvek vrátim a privítam aj akékoľvek iné verzie tejto peny. Na furt :).

saveonbeautyblog_balea_feel_well_maslo_na_nohy_recenzia

Čo sa Feel Well masla na nohy so zeleným ílom a extraktom z čaju matcha týka, tu nám to vonia po sviežom, akožemätovom čajíku a tá vôňa je pre mňa fajn. Fajn v zmysle, že z nej neumieram, ale v podstate sa mi páči. Neviem, či by som tú konzistenciu označila práve za maslo, toto mazadlo pripomína skôr hustý krém, ale každopádne na namazanie labiek ho stačí trošička, takže vám vydrží naozaj dlho a to ja v tomto prípade kvitujem.

saveonbeautyblog_balea_feel_well_maslo_na_nohy_recenzia

saveonbeautyblog_balea_feel_well_maslo_na_nohy_zlozenie

Masielko je na prvý dojem také skôr stredne mastné, ak to ale s množstvom pri večernom mazaní sa preženiete, celkom dosť intenzívne ho na nôžkach cítite ešte ráno - chodidlá zvláčni teda naozaj pekne. Vlastne nemám voči nemu jedinú negatívnu pripomienku a určite ho môžem odporučiť, subjektívne ma ale baví skôr tá melónová pena a čo sa účinku týka, tu nič nemá na ďalší z mojich svätých grálov, baleácky krém na chodidlá s ureou. Takže asi toľko.

Zhodnotenie masla na chodidlá po spotrebovaní nájdete tu.
 
Trpíte aj vy nejakou kozmetickou úchylkou? :)

- cc -


14 komentárov:

  1. Tiež nejdem spať bez toho, aby som si dala krém na ruky a balzam na pery. Aktuálne u mňa kraľujú levanduľové produkty a maslo na pery Labello s vôňou vanilky. Tiež sa už snažím tej kozmetiky hromadiť čo možno najmenej a využívať produkty viac multifunkčne.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Aké je to vanilkové labello? Pokukujem po ňom už dlhšie, vanilku v kozmetike môžem :).
      A levanduľa je super, vidíš mala by som sa opäť raz po nejakom levanduľovom krémiku na ruky poobzerať! :)

      Odstrániť
    2. Jaj počkaj, blondína... Teraz som si uvedomila, že píšeš o masle a nie o balzame :)

      Odstrániť
  2. Fíha, tak ja som asi tvoj úplný opak, maximálne si nakrémujem nohy ale nemyslím tým chodidlá a pod. :D Myslím stehná, látka a tak. Ale hlavne tá melónová pena ma zaujala, pretože nikdy som niečo také neskúšala :)

    Lumi z Recenzie-Kozmetiky

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Tak to aj ja, ale ešte v kúpeľni hneď po sprche :D
      Peny sú super, najmä na leto - či už telové, na nohy alebo aj sprcháče, dosť na nich ulietavam :)

      Odstrániť
  3. Já už delší dobu přemýšlím,že si budu muset zajít na pedikůru. Hrozně se mi zhoršily paty :/ nepomáhá ani scholl už..

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Niekedy aj to treba.
      Mne našťastie bohato stačí krém na chodidlá s ureou od Baley, neskúšala si? A občas vypilníkovať v sprche.

      Odstrániť
    2. Aspoň v tomto som celkom nenáročná :)

      Odstrániť
  4. Tie feel well krémy na nohy sú dokonalosť ♥

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Sú fajn ale ja furt kopem radšej za Baleu s ureou :)

      Odstrániť
  5. Počuj, kde kupuješ alebo budeš kupovať Rosebud Salve ? Nejak dochádzajú na Sk a už aj Parfums.sk/Notino.sk už má len zvyšok a aj to iba tubičkové (ktoré sú FAMÓZNE) ?

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Leni, ja netuším veru :-/ Zatiaľ ešte mám dostatočné zásoby, ale tiež som sa spoliehala na Notino. Ale keď som chcela pre kamošku objednať, bola som trošku sklamaná z ponuky. Tak uvidíme, ak niečo vyňuchám, dám vedieť.

      Odstrániť
  6. Jéé, jak já miluji ten pocit, kdy vylezu ze sprchy, mám oholené nohy a namažu si je kokosákem. Pak přejdu do postele, vím, že z ní už nikam nemusím a tak si namažu chodidla krémem na nohy a navleču chlupatý ponožky, aby se mi krém nikam neobtiskl :)

    Nela z blogu Růžová rtěnka

    OdpovedaťOdstrániť

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...