piatok 17. augusta 2018

True Match mejkapy od L´ORÉAL / recenzia / potrebujete!!!


Na True Match mejkapy od L´Oréal som počula toľko oslavných ód, že som sa nevedela dočkať, kedy ich vyskúšam. V lete sa totiž honba za mejkapmi u mňa tak nejak vždy stupňuje, pretože najmä v období tesne po dovolenke nie je pre mňa nič dosť tmavé alebo dosť žlté, poprípade dosť ľahké, že. No a keď som premeškala možnosť kúpiť si tento mejkap v zľave v miestnej drogérke, rozhodla som sa risknúť to a vybrať si na testovanie z Elnina odtiene rovno dva.
No a či bol môj výber úspešný, o tom vám dnes poviem pár teplých slov.

saveonbeautyblog_loreal_mejkap_recenzia


Pokiaľ ma pamäť neklame, toto je moja prvá skúsenosť s mejkapmi od L´Oréal a v podstate aj s celou dekoratívkou tejto značky – ceny drogérkovej dekoratívnej kozmetiky, ktoré sa pohybujú v dvojmiestnych cifrách, pre mňa nie sú dvakrát veľkým lákadlom a osobne radšej vrazím raz toľko do líčidiel z parfumérie, než risknúť trebárs pätnásť éčok za prípadnú blbosť.

saveonbeautyblog_loreal_mejkap_recenzia


Týmto mejkapom od L´Oréalu som ale neodolala nielen vďaka ich povesti, ale aj vďaka ďalšej, podľa mňa geniálnej veci. True Match mejkapy sú totiž rozdelené a jasne označené podľa ich podtónov a to sa v drogérii len tak nevidí! Ja ako žluťásek mám s mejkapmi z drogérky katastrofálny problém a vybrať taký, ktorý by mi stopercentne sedel v podtóne, to je pre mňa takmer nemožné. Preto je vám jasné, aké nádeje som vkladala do mejkapov, odkiaľ si môžete de facto zaobstarať celý rad odtieňov s označením W ako warm a používať ich všetky celoročne podľa aktuálneho stupňa opálenia vašej pokožky :). No nie je to úžasná predstava? :)

saveonbeautyblog_loreal_mejkap_recenzia


Aby ste sa trošku zasmiali – na testovanie som si vybrala odtiene s názvami 5.W Golden Sand6.5.W Golden Toffee. Nie, takmerčernoška naozaj nie som, ale popravde, aktuálne mi ten tmavší Golden Toffee sedí ako riť na šerbeľ, aj keď sama nad tým len hlavou krútim. Podtóny mojich mejkapov sú naozaj žlté /aj keď na fotke nižšie najmä ten svetlejší až tak žlto nevyzerá/ a ja sa z toho neskutočne tešíííííííím!
Nechajme ale podtóny podtónmi a odtiene odtieňmi, beztak si každá musíte vybrať ten svoj a poďme sa pozrieť radšej na kvalitu samotného produktu.

saveonbeautyblog_loreal_mejkap_recenzia
vľavo Golden Toffee, vpravo Golden Sand
Na mojej relatívnej normálnej, ale lesknúcej sa pleti pôsobí mejkap celkom ľahko, keďže jeho konzistencia je skôr riedka /na druhú stranu, nie až tak ľahko ako trebárs HD mejkap od Catrice!/, avšak zároveň aj tak trošku olejovo. Tento fakt ma celkom prekvapil, pretože som o tomto mejkape predpokladala, že je určený skôr na mastnejšie typy pleti, holt, chyba lávky.
Aby ste ma nechápali zle – mejkap nie je mastný! Ide len o môj prvotný pocit pri samotnom procese aplikácie mejkapu na tvár. Zároveň ale musím uznať, že mejkap rozhodne pleť nezmatňujeje treba počas dňa prepudrovať ho, ak vám trošku toho lesku na tvári vadí – čo beriem ako jedinú akožeslabinu tejto vecičky!
Kryciu schopnosť mejkapu by som označila ako strednú, avšak dá sa aj navrstviť. Čo je famózne, mejkap na pleti pôsobí maximálne prirodzene počas celého dňa a absolútne nezalieza do jemných vrások alebo pórov či už s podkladom alebo bez neho! Mne osobne na pleti počas dňa neoxiduje, akurát sa obávam, že pri takto tmavých a žltých odtieňoch sa to nedá tak celkom posúdiť, že :).
Pri aplikácii môžete v pohode použiť flat top štetec, takže ja osobne chrochtám blahom, keďže tento spôsob aplikácie mejkapu je pre mňa najpohodlnejší.

saveonbeautyblog_loreal_mejkap_recenzia


A to by bolo vlastne asi všetko, čo mám k tomuto mejkapu na srdci. Obaja fešáci sa rozhodne zaradia k mojím obľúbencom najmä vďaka prirodzenému efektu, ktorý na pleti vytvoria a tiež vďaka odtieňom, ktoré mne maximálne vyhovujú a tlieskam za ne /takže určite ešte omrknem aj nejaké svetlejšie odtiene, na ktorých budem môcť ulietavať aj počas jesene a zimy/. Zoženiete tu a za cenu 6 až 7 éčok čo najrozhodnejšie odporúčam!

hodnotenie: 9/10

Skúšali ste aj vy tieto mejkapy?

- cc -


10 komentárov:

  1. Áno, toto bol môj makeupový HG, odkedy boli True Match k dostaniu, to už je možno aj 10 rokov, asi aj viac. Stále som ale skúšala rôzne makeupy, veď ako inak, aby som sa nenudila a nepoužívala celý život len jeden makeup .-) nič ma ale nepresvedčilo, práve naopak, nevychádzam niekedy z údivu, aké otrasné makeupy dokážu výrobcovia dať na trh. Stále mám zo dve/tri balenia TM (tiež ulietavam na odtieňoch, sú super) doma. Posledný mesiac ale True Match zosadil lacný L.A. Colors Liqiud Radiant, ktorý mi vyhovuje ešte o niečo viac, vydrží mi pekne a bez nežiaducich javov celý deň, čo sa mi v živote so žiadnym makeupom nestalo. Nevýhodou je ale slabšia dostupnosť L.A. Colors a boh vie, ako dlho sa bude ešte vyrábať. Na L´oreal sa spolieham, že sa bude. Takže suma sumárum, asi aj tak ostávam celoživotne v klube True Match :-) Miška

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Super, tak som rada, že je nás viac.A dík za nový mejkapový tip! ;)

      Odstrániť
  2. Já mám tento makeup a mě občas zvýrazňuje suché místa, ikdyž použiji pod makeup krém :)
    Miska blog

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Tak tento problém som s ním teda ozaj nemala, ani len predstaviť si to neviem :) ale tak verím, každá máme inú pleť...

      Odstrániť
  3. Mala som z tejto značky až 1 makeup a nakoľko mi aleže vôbec nesadol, skončila som s ním.
    Ak som si dobre všimla, práve tento produkt nemá až tak dosť veľký výber ružových podtónov a žlté sú pre mňa zakázané.
    Momentálne ulietavam na 3 makeupoch z Guerlain a čím ďalej, tým viac som spokojná.Len tá cena !

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Nejak sa stále neviem dokopať k HE mejkapom, mám pocit, že potrebujem vyskúšať najskôr vzorku, než do toho vrazím tie peniaze. A tak furt len vymýšľam :).
      Ale teda v tomto prípade mňa osobne tie odtiene dostali.

      Odstrániť
  4. Presne tak, tiez si ho drzim uz par rokov doma, na W odtiene nedam dopustit, drzim si W3 Golden Beige a ten v podstate pouzivam celorocne ;-)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ja určite omrknem aj nejaké svetlejšie odtiene, aktuálne už deriem Golden Sand, aj keď furt sa dá aj Toffee :)

      Odstrániť
  5. Má nádherný finiš, ale na moju mastnú pleť je málo matujúci. Škoda, škoda, škoda... :/

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Áno, s tým musím jedine súhlasiť, naozaj vôbec nezmatní pleť. A tiež ma to trochu mrzí - preto aj ten bod dole .

      Odstrániť

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...