piatok 21. decembra 2018

GOSSIP paletka od 183 DAYS by trend IT UP / trendová značka z Déemky alebo prepadák roka?

Ach jaj... Fuckt ma nenapadlo, ako inak začať dnešný článok a veľa vám tak bude jasné už na začiatku, ale aj tak tajne dúfam, že vás to neodradí od čítania celej recenzie. Dnes sa totiž pozrieme tak trošku bližšie na zub novej značke 183 DAYS, ktorá dorazila do Déemky a úplne konkrétne Gossip paletke očných tieňov – ktorá asi spôsobí, že nič od tejto značky nebudem mať chuť skúšať najbližších 183 dní! :D Nuž... nie vždy všetko vychádza podľa našich predstáv a nová podznačka značky trend IT UP /ktorú mám naozaj celkom rada!/ zatiaľ teda skutočne neohúrila.
Aspoň teda nie v tom pozitívnom slova zmysle :).

saveonbeautyblog_183_days_gossip_eyeshadow_palette_review


Najskôr pár slov k značke samotnej. Tá má odrážať najnovšie trendy v dekoratívnej kozmetike a z toho dôvodu sa má meniť „každých 183 dní“. Priznávam, som z toho trochu v rozpakoch. Koncept je to určite zaujímavý, to bez pochýb. Avšak keď vezmem v úvahu fakt, že vlastne každý jeden kúsok bude tým pádom limitka a ak si náhodou niečo obľúbite, po pol roku budete bez šance zohnať to... aj keď po tejto prvej skúsenosti, neviem neviem, či práve toto bude nejaký problém! :D
Okrem toho, príliš ma nenadchýňa ani celkový dizajn značky, ktorý mi príde mierne infantilný až trápny, ale teda už nebudem rýpať, viem, že do Déemky chodia dekoratívku nakupovať aj desaťročné líčeniachtivé slečinky...
Poďme ale k paletke samotnej.

saveonbeautyblog_183_days_gossip_eyeshadow_palette_review

Tu ten obal musím jednoznačne pochváliť. Je papierový, vyzerá aj pekne a samotné vnútro je usporiadané vcelku rozumne /najmä, ak vezmeme do úvahy fakt, že jediné dva naozaj dobré tiene sú asi raz tak veľké než ostatné a že neobsahuje žiadny aplikátor, ktorý by beztak bol len zosobnenou tragédiou/. Paletka je aj veľmi skladná a ľahučká a obsahuje praktické a použiteľné zrkadielko, ktoré ja osobne viem oceniť, pretože ich v paletkách pri líčení naozaj používam. Takže ak by vám nejakým zázrakom prirástla k srdcu, smelo s ňou môžete aj cestovať.
Najväčšou tragédiou tejto paletky očných tieňov sú očné tiene. To bez debát. A áno, dokonca aj tie dva so shimmerom, ktorých konzistencia a pigmentácia je síce luxusná, ale tie farby sú niečo, čo ja nejako nie a nie prekusnúť.
Takže začnime práve nimi.

saveonbeautyblog_183_days_gossip_eyeshadow_palette_review

saveonbeautyblog_183_days_gossip_eyeshadow_palette_swatch

Ako som už spomenula, odtiene LowlightsHighlights sú naozaj vynikajúco pigmentované a pri aplikácii prstom sa s nimi pracuje naozaj dobre. So štetcom to ide už o poznanie horšie, ale toto ja nejak neriešim – ku každému očnému tieňu treba pristupovať tak trochu individuálne a kto toto nie je ochotný akceptovať, potažmo pochopiť to, má skrátka smolu. V tomto prípade mám ale smolu aj ja, pretože po vizuálnej stránke tieto odtiene nie sú až tak mojím šálkom kávy. Ako-tak ešte tolerujem odtieň Highlights, ktorý je niečo medzi taupe, zlatou a hnedou, ale tá bielostrieborná Lowlights podľa mňa nemôže dobre vyzerať na nijakom oku a nikde na oku! Ani v tom vnútornom kútiku mňa osobne teda neohuruje.
Čo povedať k zvyšným tieňom? Stačí vám fotka? /A to podotýkam, že tým prstom som po ruke šmrdlala hneď niekoľkokrát za sebou!/

saveonbeautyblog_183_days_gossip_eyeshadow_palette_swatch

Ak by náhodou fotka nestačila, tak sa teda vyjadrím aj písomnou formou :).
Matné tiene sú tak strašne slabo pigmentované, že sú takmer nefotiteľné už len ich swatche na ruke, nieto ešte na oku. Práca s nimi je maximálne náročná, pretože vďaka suchosti a NEpigmentácii je problém naniesť ich na viečko rovnomerne, o následnom blendení ani nehovoriac. Okrem toho, na viečku sa tiene „rozblendia“ do takých prapodivných machúľ, že nedokážete identifikovať, o ktorú z farbičiek z paletky ide a výsledný farebný efekt – napriek tomu, že tiene aspoň v paletke vyzerajú pekne – pripomína skôr obed, ktorý sa rozhodol vrátiť na svetlo božie. Bohužiaľ.
A tak sa môžete pokúšať ďalšiu polhodinu prinavracať tieňom tie ich farbičky, ale výsledok o moc lepší nebude, to vás upozorňujem. Čiže suma sumárum, či dáte na oko oranžový tieň Sugar Bowl alebo tehlový Free Ride – alebo dokonca zelený /!!!/ Party Goals - furt to bude na oku vyzerať tak nejak rovnako!
Netvrdím, že pre menej náročné až úplne nenáročné užívateľky bude paletka nepoužiteľná, ale myslím si, že väčšina beautyblogerského mikrokozmu /ako blogerky, tak aj čitateľky – minimálne teda tie z kategórie nad dvadsaťpäť/ sú už niekde úplne inde...

saveonbeautyblog_183_days_gossip_eyeshadow_palette_review

Nuž, za mňa skrátka asi najhoršia paletka očných tieňov, akú som za posledné roky vyskúšala a popravde, už mám v talóne aj obeť, ktorej ju posuniem. Tie dva použiteľné očné tiene mi rozhodne nestoja za to, aby mi paletka – aj napriek skladnému baleniu – zaberala doma môj kozmetický životný priestor.
Paletku zoženiete v Déemke za cenu takmer 9 eur, čo mi spôsobuje mierne depresívne stavy a bolesti krčnej chrbtice v dôsledku mesačného krútenia hlavou, nuž ale uteším vás: po 183 dňoch ju hádam v tej Déemke už nezoženiete!

hodnotenie: 2/10

Čo vy a nová značka 183 DAYS? Už ste niečo vyskúšali?

- cc -

8 komentárov:

  1. Tak toto nevyzerá vôbec dobre, naozaj tie tiene vyzerajú hrozne, veľká škoda, lebo celkovo paleta vyzerá pekne ;)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. nIE A ANI NEPLáNUJEM. tOTO FAREBNé ZLOžENIE JE des, ASPOň PRE MňA :).
    Ako vidím, ešte aj Caps Lock sa mi zapol keď som videla tú príšernosť :)))).

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. :D
      Mne by to farebné spektrum aj vyhovovalo, vizuálne sa mi paletka naozaj páči, ale na to, aby som sa paletkou akurát tak kochala, mám teda iné značky! :D Ktoré ešte aj využívam, že jo...

      Odstrániť
  3. Och, mňa tiež brutálne sklamala... :/

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Na první pohled bez přečtení recenze se mi paletka vcelku líbila, ale teda bohužel. Je to velká škoda no :-(

    Přeji klidné a šťastné svátky :)
    Nela z blogu Růžová rtěnka

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Snažila som sa ako drak, pekne ju nafotiť! :D
      Nepotrebuješ ju veru, nikto ju nepotrebuje...

      Odstrániť

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...