pondelok 24. decembra 2018

GUERLAIN Kiss Kiss Matte / feši od Guerlaina PART TWO


Tak si po poslednej recenzii trošku napravme chuť! ;) Tú dnešnú totiž pre vás píšem s pôžitkomzadosťučinením, aké dokáže byť typické hádam len pre mňa /teda aspoň v mojom okolí, v celej blogosfére asi tých psychiatrických pacientov bude predsa len o niečo viac/. Fuckt že dávno som v takomto rozpoložení nepísala, ale naozaj som snáď už mesiace nebola takto spokojná s luxusnou dekoratívkou a to je u mňa vždy balzamom na dušu. Ak totiž ukoristíte luxusný high end rúž, ktorý vás odrovná svojimi užívateľsky viac než príjemnými vlastnosťami... to už niet čo riešiť, aj keď jeden podstatný zádrhel by tu bol.
Že aký? Čítajte ďalej!

saveonbeautyblog_guerlain_kiss_kiss_matny_ruz_na_pery_daring_pink_recenzia

Tak bez okolkov začnime práve tým zádrhelom. Môj nový rúž je totiž len tester. Tester v síce kvalitnom, ale nie príliš oku lahodiacom obale a spočiatku som bojovala sama so sebou, ako toto prekusnem a najmä ako ho nafotím?! Uznávam, testery sú zväčša podstatne lacnejšie než klasické predajné verzie čohokoľvek, ale rúž na pery je hádam jediná vec, pri ktorej som ochotná naozaj priplatiť eurá navyše za balenie samotné. Niet totiž nad ten pocit, držať v ruke ťažké, luxusné balenie high end rúžu, pol dňa sa ním kochať a až potom si to naniesť na pery a užívať si ten pocit maximálneho luxusu, aký mne osobne môže dať len takáto VEC.

saveonbeauty_guerlain_kiss_kiss_matny_ruz_na_pery_daring_pink_recenzia

Ako ste si hádam už všimli, s fotením som si nakoniec poradila po svojom. Zneužila som na to moju milovanú, lesklú verziu Kiss Kiss rúžu v odtieni Very Pink, ktorú mám tiež z Elnina a nedám na ňu dopustiť. Takže ak matnú na perách nemusíte, rozhodne odporúčam hodiť očkom práve po tejto klasickej verzii – verím, že to bude celoživotná láska presne tak, ako v mojom prípade!

saveonbeauty_guerlain_kiss_kiss_ruze_na_pery_daring_pink_very_pink_recenzia

Ale späť k hlavnej hviezde dnešného článku. Balenie testeru som nakoniec prekusla, pretože – ako som už napísala – je ozaj kvalitné a plne funkčné, takže smelo ho môžete nosiť aj so sebou v kabelke bez toho, aby ste ohrozili celistvosť obsahu výrobku alebo čistotu podšívky vašej kabelky.

saveonbeautyblog_guerlain_kiss_kiss_matny_ruz_na_pery_daring_pink_recenzia

Ja som si na testovanie vybrala odtieň Daring Pink. Ak by som vám mala nejako bližšie popísať túto farbičku, opäť raz použijem jedno slovo: jahodová. Ale že fakt jahodová. Trošku červená, trošku ružová, maximálne neutrálna a lahodiaca asi každému podtónu pleti. 

saveonbeautyblog_guerlain_kiss_kiss_ruze_na_pery_pink_swatch
vľavo GUERLAIN Kiss Kiss Matte, odtieň Daring Pink, vpravo GUERLAIN Kiss Kiss, odtieň Very Pink

Na fotke vidíte swatch spolu so swatchmi mojich obľúbených rúžov a aj keď klasická, nematná verzia Kiss Kiss rúžu v odtieni Very Pink /vpravo/ sa zdá veľmi podobná, v skutočnosti je v nej aspoň za malú kvapôčku viac ružovej. Naopak, moja milovaná Astorka v odtieni Vivid Divine /vľavo/ je pančnutá podstatne viac tými malinami, než jahodou a rozdiel vidno aj na swatchi.

saveonbeautyblog_guerlain_kiss_kiss_ruze_na_pery_daring_pink_very_pink_swatch
vľavo ASTOR Lipcolor Butter Matte, odtieň Vivid Divine, v strede GUERLAIN Kiss Kiss Matte, odtieň Daring Pink, vpravo GUERLAIN Kiss Kiss, odtieň Very Pink
/Čo, suma sumárum, ma vlastne len uspokojuje, pretože sa môžem smelo tváriť, že zo žiadnej farby nemám viac, než jediný exponát a teda môžem s kľudným svedomím nakupovať rúže ďalej – aj keď môj chlap by mi určite povedal, že všetky moje rúže sú ružové, poznáte to!/

saveonbeautyblog_guerlain_kiss_kiss_matny_ruz_na_pery_daring_pink_recenzia

Rúž veľmi jemne a príjemne vonia, rozhodne ide o vôňu maximálne neobťažujúcu a každému nošteku vyhovujúcu. Čo sa pigmentácie týka, tá je skvelá, ale od matného rúžu inú ani neočakávam.
Teraz ale to najpodstatnejšie – jeho užívateľské vlastnosti. Na perách je rúž maximálne ľahučký a veľmi príjemný, nevysušuje a nezlieva sa/nezvýrazňuje vrásky aj napriek tomu, že je matný. Ja osobne by som vlastne povedala, že je skôr zamatový a nie vyslovene matnomatný - čo ale v mojich očiach je celkom jednoznačné pozitívum, pretože takéto finiše mne vyhovujú najviac. Sú furt matné, ale zároveň komfortné na perách.

saveonbeautyblog_guerlain_matny_ruz_na_pery_daring_pink_recenzia

Výdrž rúžu je skvelá, ak si dáte čo len trošku pozor, zvládnete s ním aj jedlo a pitie a vďaka tomu, že sa vytráca krásne rovnomerne /samozrejme pozitívnu úlohu v tomto zohráva aj ten odtieň/, tí najväčší borci typu Claire Clairmont s ním dajú v pohode osemhodinovú šichtu v práci bez potreby akejkoľvek úpravy! Túto info ale berte s rezervou, je mi jasné, že nie každá z nás toto zvládne a je ochotná toto podstupovať.
Ja som sa teda opäť raz vážne zamilovala. Môj tester stojí niečo okolo 19 éčok, ja osobne by som ale neváhala a zainvestovala do klasickej predajnej verzie - to asi 1 éčko navyše je len symbolické a rozhodne stojí za ten pocit, aký vám dokáže dať len luxusný rúž.

hodnotenie: 10/10

Čo vy a značka Guerlain? A vy a luxusná dekoratívka? Tiež ulietavate na vizuále alebo vám ide najmä o obsah?

- cc -


4 komentáre:

  1. Súhlasím, je to skôr zamatovomatný ako klasická matka, aspoň sa teda tak na Tvojich perách netvári.
    A je naozaj prekrásny.
    Za mňa, na perách nosím len kvalitu, či už Dior, Guerlain, Clinique, EL a pod.
    A tam kde to považujem za potrebné, investujem do HE. Ale je pravda, že pri dekoratívke sa dá aj, zväčša bez problémov, vymeniť HE za klasiku z drogérky. To skôr pri starostlivosti je už náročnejšie.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Trošku Ťa poopravím - v našej vekovej kategórii je to už pri starostlivosti náročnejšie ;DDD
      Keď som bola mladšia a jediné čo som riešila, bola citlivá pleť, to som si vystačila s Biodermou a bolo. Teraz je to už horšie :D. Napriek tomu, ak drogériová dekoratívka je lepšia, než tá z parfumérie, sú to zväčša len výnimky, záleží skôr na tom, aké máme každá nároky a z čoho sme ochotné zľaviť v rámci nich...
      Ale teda, ďakujem za pochvalu rúžu :D a ten záväzok furt platí, Dior a ešte aj EL, tento rok každopádne! ;)))

      Odstrániť
  2. Značku znám, ale nic jsem od ní nikdy nezkoušela. Ani nevím, zda mě taková značka láká. Ale rtěnka vypadá krásně, to se musí nechat.

    Přeji klidné a šťastné svátky :)
    Nela z blogu Růžová rtěnka

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ďakujem :). Mňa značka teda láka až príliš, kiež by nelákala! :D

      Odstrániť

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...