piatok 14. decembra 2018

LARENS Coffee Scrub & Mask / luxusné "niečo navyše", čo potrebujete!!!


V dnešnom článku mám pre vás malú lahôdku /asi aj doslova!/ a ja osobne si ju teda naozaj že riadne užívam. Moja obľúbená značka Larens prednedávnom vyrukovala s ďalšou – a pre tentokrát limitovanou - novinkou v podobe Coffee Scrub & Mask, kávovej peelingomasky na tvár a celé telo a ja ju testujem už nejaký ten piatok, aby som vám o nej mohla napísať /ako inak: preťažký život bjútyblogerský, ach jo!/.
A chvalabohu /či na škodu vašich peňaženiek? ;)/, už zas to bude niečo výsostne pozitívne a vy by ste to hááádam aj mohli potrebovať!


saveonbeautyblog_larens_kavovy_peeling_recenzia

Kávová peelingomaska je určená  na vyhladenie, rozžiarenie, spevnenie pokožky a /pozor!/ zoštíhlenie celého tela. Balenie je tradičné téglikové, o objeme slušných 200 ml. Aplikovať sa má na navlhčenú pokožku, ktorú si ňou trošku vyšmirgľujete, necháte pôsobiť 3 až 5 minút a následne zmyjete studenou vodou.
K zloženiu sa – ako sa už tradíciou pri Larense stáva – vyjadrovať príliš nemienim. Všetko podstatné a najmä do detailov nájdete tu a ja pridám len "ingredients" fotky. 


saveonbeautyblog_larens_kavovy_peeling_zlozenie

saveonbeautyblog_larens_kavovy_peeling_zlozenie

Nebudem sa príliš zamýšľať nad tým, ako môže peeling, potažmo maska zatočiť s našimi kilami navyše – taká dráma to isto nebude a rozhodne nemôžete očakávať, že sa niečím vyšmirgľujete a zároveň zošmirgľujete dole zo svojich stehien 5 kíl tuku! To asi né, že jo. Rozhodne ale podporíte samé seba v boji proti celulitíde a s tým už tak trochu ruka v ruke ide aj to chudnutie, musíte byť ale dôsledné komplexne a nielen v peelingovaní a maskovaní pokožky tela, že.
Ja vám tu chcem ale skôr povedať zopár praktických infošiek k použitiu samotnému ako aj k mojim prvým /a druhým/ dojmom.


saveonbeautyblog_larens_kavovy_peeling_konzistencia

Asi prvé, čo vás po otvorení kelímka zabije, je vôňa. Táto Vec vonia tak nádherne horkosladko po káve, až to máte chuť nabrať na prst a obliznúť! Alebo aspoň pol dňa neodlepiť od nosa. Oku lahodiaca je aj konzistencia, ktorá je celkom dosť hustá /ale nie hutná!/ s pidičiastočkami kávových zŕn a vizuálom pripomína hustejšie kávové salko :). To potrebujete!
Takže najskôr sa vyslovím k spôsobu použitia a účinkom na pleť. Môj spôsob použitia je v podstate totožný s tým odporúčaným – na vyčistenú, navlhčenú pleť šupnem primerané množstvo hmoty /vystačíte si s dávkou, prirovnateľnou k asi tak jednej zarovnanej kávovej lyžičke/, nanesiem rovnomerne na celú tvár a šmirgľujem.
Čiastočky v hmote nie sú žiaden čaj a ak si na drsnejších peelingoch nezakladáte a skôr dávate prednosť gomážam, asi nebudete úplne nadšené. Ja som ale rozhodne spoko a presne takáto hrúbka peelingu mi vyhovuje úplne že najsamviac - pretože pri nej aj vidno výsledky, že.
Po dôslednom vypeelingovaní celej tváre nechám hmotu na pleti pôsobiť ešte 5 minút a následne zmyjem – nie úplne studenou, ale skôr vlažnou vodou.
Výsledkom je nádherne vyhladená, žiarivá pleť, nehovoriac o tom, že celý tento proces mi spríjemňuje tá krásna vôňa... Skrátka asi najlepší pleťový peeling, aký som kedy skúšala - a že som ich poskúšala naozaj mraky!


saveonbeautyblog_larens_kavovy_peeling_recenzia

Čo sa použitia na telo týka, tu mám teda nejakú tú pripomienku.
V prvom rade odstránenie peelingomasky studenou vodou. Donúťte ma! :D 
A rátam, že takých nás bude viac, obzvlášť v prípade, že potrebujete ošetriť partie typu brucho a podobne. Postup aplikácie na telo je presne taký istý, ako na tvár, s tým rozdielom, že stojím v sprche ako dilino a odrátavam 300 sekúnd do času, kým môžem peelingomasku začať zmývať. A to je pre mňa druhý problémik, že nuudaaaa!
Tretím problémom je pre mňa hygiena. Jasné, pri troche snahy sa dá dodržať aj pri aplikácii peelingu v sprche, je to ale predsa len trošku prekombinovaná záležitosť – umyjem paprčky, naberiem príslušné množstvo a rozotriem na pokožku, umyjem paprčky, naberiem príslušné množstvo a rozotriem na ďalšiu časť pokožky... a tak furt dokola. Každopádne, základom je, nesiahať do obsahu inými než čerstvo umytými rukami – viem, že môžem vyzerať ako psychopat, na tomto si ale dávam naozaj záležať a obzvlášť, ak ide o luxusnú vec, potažmo o vec, ktorú patlem na tvár!
Pokračujme ale ďalej tým použitím na telesnú schránku. 
Musím priznať, že pri testovaní kozmetiky sa Claire Clairmont dokáže naozaj prekonávať. Peelingomasku teda hygienicky :) aplikujem na zadok a stehná ako moje najproblémovejšie partie a poctivo drhnem. Dokonca aj pri tom 5minútovom pôsobení mám permanentné tendencie si tie stehná a zadok drhnúť /zošmirgľovávame 5 kíl dole, že!/ a normálne si to užívam.
Čo si užívam už trošičku pomenej, to je to omytie masky chladnou vodou, ale pre boj proti celulitíde je skrátka to prekrvenie naozaj žiadúce!
Masku sa odporúča robiť cca 2x týždenne, nejaký ten efekt v podobe vyhladenia ale vidíte jednoznačne už po prvom použití. Pokožka je jemná, hladučká a doslova žiari, evidentná je aj hydratácia, ktorú vidíte a cítite /experimentovanie s nenakrémovaním sa po sprche/. Nie ste síce „mastné“ /v dobrom/ ako po mojich obľúbených olejových peelingoch, ale v tomto prípade mi to ani trochu neprekáža - aspoň ten bordel po peelingových čiastočkách ľahko zo sprchového kúta spláchnem, že, stay positive!
Ak by sa vám tento spôsob aplikácie málil, s kľudom Angličana si môžete dopriať aj 45 minútový zábal pod fóliou, aby to anticelulitídne pôsobenie bolo ešte silnejšie.


saveonbeautyblog_larens_kavovy_peeling_recenzia

Je mi jasné, že naša dnešná „hviezda večera“ asi nebude pre každého /nie každý používa a nie každý je ochotný investovať!/, ak si ale s obľubou doprajete troška luxusu v sprche a zároveň chcete dať svojej telesnej schránke niečo naviac, tak rozhodne odporúčam. Kvalitný peeling potrebuje každá jedna z nás a spevnenie pokožky je taktiež žiadúce asi vždy. Také sú teda aspoň moje „prvé“ dojmy po niekoľkotýždňovom používaní – s článkom som si naschvál tak trošku švihla práve kvôli tomu, že ide o limitku a tie sa občas zvyknú rozchytať ako teplé rožky, že. Takže k výsledkom sa určite definitívne vyjadrím aj po spotrebovaní celého balenia, preto minimálne raz tu túto vecičku ešte uvidíte /a podľa mojich dojmov po pár týždňoch používania naozaj myslím, že to nebude naposledy!/.
Ak by vás luxusná Coffee Scrub & Mask zaujala, odporúčam mrknúť do eshopu k Adelme.

hodnotenie: 10/10

Čo vy a nadštandard v starostlivosti o telo? Rady si doprajete, alebo na telovej kozmetike radšej šetríte? Ja sa priznám, že väčšinou šetrím, ale občasne naozaj neviem odolať a vtedy si to - najmä po finančnej stránke – dokážem vynahradiť naozaj niekoľkonásobne :).

- cc -

8 komentárov:

  1. Pri telovej starostlivosti príliš neinvestujem, aj tak sa to všetko zmyje. Môj obľúbený peeling je Ziaja Cupuacu. Tento by mi však určite sedel aj vôňou aj účinkami. Rozhodne si ma navnadila. Raz som si robila taký domáci kávový peeling a pokožka bola pevná a neskutočne vypnutá.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Chápem! :D Peeling Cupuacu zbožňujem tiež a kamoška prisahá práve na "sóc" z kávy :) na to som ja ale príliš pohodlná, "výroba" kozmetiky ma nebaví, aj keď pozostáva z len jednej ingrediencie :D

      Odstrániť
  2. Tak to mě hodně láká a ještě když se jedná o takový 2v1 :) a kávový, to musí být mojeee!!

    Přeji veselé a klidné Vánoce :)!
    Nela z blogu Růžová rtěnka

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Pokojne vyskúšaj, myslím že nespokojná nebudeš. A vydrží to naozaj dlho...

      Odstrániť
  3. Na tejto časti kozmetiky šetrím, nevidím dôvod inevstovať do tohto.
    V poslednom čase ma oslovila značka CeraVe, ktorá je vážne skvelá a cenovo niekde úplne inde. Musím ju preskúmať podrobnejšie.
    Na peelingy na telo nič lepšie akoZiaja v pomere kvality a ceny nepoznám.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Jj, ja som na tom vlastne podobne. A peelingy od ZIAJA sú naozaj skvelé.
      Kde by som mohla tú "Tvoju" značku omrknúť? :)

      Odstrániť
    2. Lekáreň, ale videla som aj na Notine.

      Odstrániť

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...