pondelok 10. decembra 2018

Spotrebovanci za november


December je v plnom prúde a popravde trochu s hrôzou pozerám do kalendára, pretože Vianoce sa nezadržateľne blížia a ničoho sa každý rok neviem tak dočkať ako toho, aby už bolo po nich! :D Holt, vianočné sviatky ma brali naposledy niekedy tak na prvom stupni ZŠ a ak je tu nejaká vianočná maniačka, vopred sa jej ospravedlňujem a budem pekne potichúčky dúfať, že ju môj úvod neodradí od čítania dnešného článku :). Pretože opäť raz to bude o spotrebovanej kozmetike a viem, že toto máte/máme vo všeobecnosti asi najradšej :).

saveonbeautyblog_out_news_november_2018_recenzia


Ako tak pozerám na fotku, v novembri sa to priam symbolicky nieslo v znamení spotrebovaných krémov na ruky, nohy, balzamov na pery a iných patladielok, ktoré by mali chrániť našu pokožku v nepriaznivom počasí. Začnime ale netradične tým, čo na fotke chýba – pretože som to, ako inak, zabudla odfotiť. 100ml fľaštička tonika Clarifying Lotion/Twice a Day Exfoliator od Clinique mi vydržala celkom dosť dlhú dobu na to, aby som vedela posúdiť fakt, že mi tonikum maximálne vyhovovalo. Pleť bola pri jeho používaní nielen dokonale čistá, ale aj na dotyk veľmi príjemná a taká akási hladšia, potažmo zjednotenejšia. Takže vážne uvažujem nad tým, že pôjdem časom aj do plného balenia a určite naďalej odporúčam!
Ako milujem krémy na ruky, o tom vám dvakrát /ha ha/ písať nemusím. Ako ale milujem krémy na ruky od L´Occitane, o tom vám písať skrátka chcem :). Aj keď nie všetky mi vyhovujú konzistenčne, tie, ktoré sú na mňa tak trošku slabé, zväčša neskutočne vyhovujú môjmu nosu a spôsobujú závislosť tohto charakteru.
Toto však nie je prípad môjho kultového miláčika z radu s bambuckým maslom /to je tá zmasakrovaná Vec na fotke vľavo!/ a ani tej vanilkovej verzie krému na ruky L´Occitane, pretože obe nielenže prenádherne voňajú, ale aj ich konzistencia je dostatočne hutná na to, aby moje rúčky ochránila, vyživila a zhydratovala naozaj dokonale – obzvlášť ten „modrý“ má konzistenciu naozaj unikátnu a ja vám ju rozhodne odporúčam aspoň raz v živote vyskúšať! Predtým ale, než sa rozhodnete ísť do full verzií niektorého z týchto krémov, rozhodne odporúčam kúpiť miniatúrky a testery v predajniach radšej ignorovať, pretože na niektorých sa zub času podpísal naozaj poriadne a raz ma už po oňuchaní môjho miláčika s bambuckým maslom takmer skolilo od toho smradu. Tieto krémy nie sú práve najlacnejšie, ich vôňa je v niektorých prípadoch špecifická a preto vám radím urobiť to práve takto a nijako inak. Milujem.

saveonbeautyblog_out_news_november_2018_recenzia

Veľmi rada mám aj klasické glycerínové krémy na ruky z Avonu. Konzistencia nie je príliš umasťujúca, ale napriek tomu hydratujú dobre a samozrejme krásne voňajú! Jedna z klasických vôní zn. Avon a ja ju fuckt môžem. Spokojnosť bola vlastne aj s tým „bezmenným“ krémom na ruky, ktorý síce vizuálom pripomína krém na ruky, aký by eventuálne mohli vyfasovať roboši na stavbe, ale účinok, rovnako ako aj vôňa, boli celkom fajn – nič ohurujúce, ale fajn.
Pokračujme balzamami na pery. Ak si dobre pamätám, toto je už moje druhé spotrebované balenie MedPlus balzamu od Blistex a milujem ho! Ten kelímok síce vizuálne bohviečo nie je, ale rozhodne ho zaraďujem medzi moje TOP 3 balzamy na pery a ak vám neprekáža v týchto patladielkach trošku toho mentolu, rozhodne vrelo odporúčam! Podobne je to aj s tyčinkovým balzamom zn. Avon. Táto verzia sladučko vonia /a trošku aj chutí/ po ananáse a účinky sú výborné, takže ak vymáknete dobrú akciu, môžete ho zohnať doslova za pár centov a v tom prípade odporúčam predzásobiť sa.
Peny na chodidlá ma bavia. Jednu takú som svojho času naozaj zbožňovala – a zbožňovala by som doteraz, keby ju ešte v Lidli ponúkali! – a preto som neodolala ani tejto baleáckej verzii s vôňou melóna a mäty. Pena z Déemky bola naozaj veľmi príjemná a nohy hydratovala, ale mám pocit, že tá od Cien bola predsa len kus lepšia! Aj keď vôňou aj dizajnom ju táto baleácka schovala do vrecka ľavou zadnou – lebo melón, že. Napriek všetkému sa ale neviem dočkať, keď opäť raz u mňa zakotví moje najobľúbenejšie patladlo na nôžky s ureou, ktoré mi už naozaj chýba.

saveonbeautyblog_out_news_november_2018_recenzia

Prejdime konečne na pleťovku. Očný krém zn. Naobay, ktorý som dostala na testovanie z e-shopu Naureus, bol naozaj moooc fajn. Aj keď to, že by vám zázračne vyzmizíkoval vrásky, by ste od neho čakať asi nemali, rozhodne ale pekne hydratuje a nesporným benefitom je aj – na pomery očných krémov – objem celého balenia /20 ml/. Cena nebola síce z tých najnižších, holt, daň za prírodné zloženie!
Celkom veľkým prekvapkom bolo aj anti-ageing sérum Pétillance francúzskej značky Phyderma. Ak mám dobré info od darcu, táto vec bola darčekom k objednávke z nejakého katalógu s handrami - a tudíž som do nej veľké nádeje nevkladala, že jo. aj keď vyzeralo od začiatku vcelku luxusne. V konečnom dôsledku ale naozaj prekvapilo účinkom, keď moja pleť ostala nástupom tej pravej jesene tak trochu vysušená – a bolo to práve toto sérum, ktoré pomohlo dostať ju naspäť do formy! Jeho konzistencia bola taká tá gélovito-olejovitá a zároveň nemastná, obsahujúca zlaté guľôčky neviemčoho /zlata, off course! :D/, ktoré ste do pleti vmasírovali a dodali jej tak nielen výživu, ale aj niečo ako jas či zdravší tón. Jedinou slabinou vecičky bol kvapkadielkovitý aplikátor, ktorý mi na túto konzistenciu dvakrát vhodný teda nepripadal, ale inak spokojnosť a zadara rozhodne „kúpa“ roka! :D
Plynule môžeme prejsť k starostlivosti o telo.
Gél na holenie Cien a zblonďujúci šampón Balea Professional sú moje stálice, ktoré síce nekupujem permanentne, ale istú pravidelnosť tu pobadať určite môžete :). Z čoho teda len vyplýva môj názor na ne – je výsostne pozitívny, pretože obe tieto veci sú plne funkčné a stoja pár drobných. Veľmi rada mám aj olivové telové mlieko od Indulony, poriadne ma ale prdí to balenie, ktoré je tiež podľa môjho skromného názoru absolútne nevhodné pre tento typ konzistencie – pretože to jednoducho po spotrebovaní tak polky obsahu ide von pekelne ťažko! Obsah super, obal nebrať!

saveonbeautyblog_out_news_november_2018_recenzia

Sprcháče od Nivey sú pre mňa podobnou klasikou, ako tie od Dove. Ich konzistencia možno nie je až taká hutná, ale rozhodne ma nesušia a krásne voňajú. Táto verzia voňala sviežo a čisto ako čerstvo vyprané prádlo a neprišla mi ani trochu prvoplánová – a to ja rada.
Posledným spotrebovancom z oblasti starostlivosti o telo je deodorant v rozprašovači Dove s hruškovou vôňou. Bol za akciovú cenu niečo málo nad 1 éčko, takže sa opäť raz prejavila moja predpojatosť a moje očakávania ktovieaké neboli. Ku podivu, bol celkom fajn – taký vyšší priemer – a to som sa vlastne ani nedopátrala k tomu, či išlo o deodorant alebo antiperspirant. Každopádne v mojom prípade účinkoval aj proti poteniu, takže aj keď to nemôžem označiť za nejaký ten must have, dôvod neodporúčať ho rozhodne nemám.
No a konečne sa môžeme povenovať dekoratívke. Tú v týchto článkoch až tak často nevidíte, priznávam, avšak medzi najčastejšie spotrebované produkty okrem riaseniek, lakov na štiepajúce sa a krehké nechty Avon a mikroceruziek na obočie Catrice :) patria určite aj pleťové púdre. Na kultový transparentný HD púder od NYXu som sa dala namotať vďaka českým youtuberkám a už na začiatku som sa bola bývala vyslovila, že zas taký zázrak táto vecička nie je. Holt, tento názor pretrval v podstate počas celej doby používania tohto púdru. Vydrela som ho síce až do samého dna a nechcem povedať, že by bol jeho účinok naprd, ale rozhodne to nebolo nič až tak wau,  ako som čakala a kvôli čomu by som si ten púder za tých cécéá 10 éčok kupovala opakovane! Takže určite až tak nutne nepotrebujete.
No a to by sme mali pre november konečneee všetko - a nemyslím tým len spotrebovanú kozmetiku :). Používate aj vy niečo z dnešného článku, milujete, nemilujete?

- cc -





8 komentárov:

  1. mala som tu Balea penu, nebola zla, ale asi hydrataciou skor na leto. Cien sa vsakuje u mna lepsie a rychlejsie (podarilo sa mi nahodou ulovit 2, jedna uz sla do planovaneho domova, druha bola pre mna). Nie, ze by bola zla, ale zatial som nejak penovej konzistencii u mazadiel nejak neprisla na chut. Na nohy u mna zatial vedie Baleacky urea krem. Pri nizkych teplotach vedie na noc aj na ruky, kedze ma 10% urey (ten na ruky ma len 5% a premastenie s nim trva o trochen dlhsie)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Plne s Tebou súhlasím a krém na nohy s ureou je skrátka TOP!!!

      Odstrániť
  2. Kalíškový Blistex mám taky :) a je super, akorát kvůli balení ho používám pouze na doma. Pak mám i tyčinkovou verzi a tu nosím všude.

    Přeji veselé a klidné Vánoce :)!
    Nela z blogu Růžová rtěnka

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Nápodobne,akurát že ten tyčinkový mne nevyhovoval...

      Odstrániť
  3. MILUJEM a ZBOŽŇUJEM L´Occitane, najmä krémy na ruky. Prišla som si na svoje v ich adventnom kalendáre, vždy spotrebujem úplne všetko :).
    Počuj, skús CeraVe krém an suché ruky, či budeš taká nadšená ako ja.

    OdpovedaťOdstrániť

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...