pondelok 24. februára 2020

CeraVe SA Smoothing Cream / krém pre novú kožu!

Dnešným článkom si odfajknem zo svojho zoznamu bjútyblogerských dlhov posledný restík u značky CeraVe.  Moje skúsenosti s touto značkou boli zatiaľ výsostne pozitívne, aj keď uznávam, že to mohla byť aj trochu nuda. Naopak, produkt, ktorý vám chcem ukázať v dnešnej recenzii, nudný nebude ani trochu. CeraVe Zjemňujúci hydratačný krém s 10% urey.

saveonbeautyblog_cerave_krém_recenzia

Ako som už hovorila iks krát, zloženie výrobkov nerada riešim, pretože tomu prd rozumiem. V tomto prípade ale trochu výnimku urobiť skrátka musím. Tie z vás, čo ma čítajú už nejaký ten piatok, totiž určite vedia, že na ureu ja počúvam vždy. Urea, v preklade močovina, je ľudskému telu prirodzená látka, ktorú vylučujeme v pote a v moči, ale nepanikárte – tá, ktorá je využívaná v kozmetike, je vyrábaná synteticky. Ja osobne som ju objavila pred rokmi ako súčasť zloženia telovej starostlivosti a odvtedy na nej v podstate intenzívne závisláčim.
Urea je práve jednou z hlavných zložiek aj nášho SA Smoothing krému, o ktorom dnes píšem. Ten je určený pre suchú, drsnú pokožku s nerovnomerným povrchom, ktorú má okrem hydratácie aj vyhladiť a zlepšiť jej textúru.

saveonbeautyblog_cerave_krem_s_ureou_recenzia

Práve urea totiž slúži nielen ako megaúčinný zvlhčovač pokožky, ale aj jemný exfoliant. Okrem toho pokožku upokojuje. V tomto jej skvele sekunduje kyselina salicylová, ktorá pokožku tak isto exfoliuje a bráni tiež vzniku škvŕn.
Predtým, než sa začnem naplno venovať nášmu krému, odporúčam omrknúť túto a túto recenziu, kde nájdete info o zložení a účinku krémov CeraVe ako takých – nech sa nemusím zbytočne opakovať, že, nech žije bjýtyblogerská lenivosť!

saveonbeautyblog_cerave_sa_smoothing_cream_ingredients

Ale teraz už môžeme ísť naozaj na vec.
Moje balenie krému o nie úplne tradičnom objeme 177 ml je zabalené v praobyčajnej tube, zoženiete ale aj klasickú, téglikovú verziu /cécéá raz tak veľká!/.
Ako asi aj očakávate, krém nie je parfumovaný a jeho konzistencia je pomerne dosť hutná. Na pleti by eventuálne pre niekoho mohol pôsobiť až ťažko, všetci suchokožci ale určite pochopia, že to nemyslím ako výčitku. 

saveonbeautyblog_cerave_sa_smoothing_cream_recenzia
CeraVe SA Smoothing Cream na fotkách vľavo!

saveonbeautyblog_cerave_telovy_krem_s_ureou_recenzia

Krémik je veľmi silný a na jednu aplikáciu vám ho v podstate stačí naozaj malé množstvo – čo je len fajn, pretože ním môžete mazať nielen ksicht, ale aj celú telesnú schránku a tam už to šetrenie obsahom je relatívne na mieste :).
Moje prvé dojmy z patladla boli, nooo, povedzme... také trochu diskutabilné. Bezprostredne po aplikácii ma totiž pokožka na niektorých miestach /ako na tvári, tak aj na tele/ vždy začala mierne poštipkávať a trošku svrbieť a ja som nevedela, čo si o tom myslieť.
Realita je ale taká, že urea /a možno aj v kombinácii s kyselinou salicylovou!/ to niekedy môže robiť. Múdre články mi prezradili, že vraj to má súvis s tým, ako moc je vaša pokožka poškodená – síce som si to v začiatkoch testovania o nej nemyslela, ale rozhodne môžem potvrdiť, že za á: Dalo sa to vydržať! za bé: Po pár použitiach to naozaj prestalo! No a výsledný efekt?
Ou jééé, milé moje!

saveonbeautyblog_cerave_pletova_kozmetika_recenzia

Nie som si úplne istá, ako najjednoduchšie a najvhodnejšie to popísať, ale myslím, že slovné spojenie nová koža bude to najvýstižnejšie!!! Lebo presne takýto pocit mám z mojej pokožky nielen bezprostredne po aplikácii tohto krému, ale ešte aj hodiny po nej a tiež druhý deň ráno! Fakt. Moja pokožka nikdy nebola vláčnejšia a hladšia...
Samozrejme, nejaký vnútorný hlas mi radí nepoužívať tento krém každý deň, ale len vtedy, keď to bude potrebné.
Príjemným bonusom je to, že ako pleťový krém nerobí žiaden bordel pod mejkapom, takže ho môžete veselo používať aj pred líčením samotným. /Teda, ono je to dosť podstatný bonus, keďže žmolkovanie krému po tvári mi dokáže jeho používanie znechutiť až natoľko, že krém po otestovaní okamžite prestávam používať!/
Krém v podstate okamžite a natrvalo vyhladí akékoľvek suché miesta na pokožke /odskúšané na lakťoch s jasným wau efektom!/ a to ma vedie k filozofickému zamysleniu sa nad tým, aký asi bude krém na chodidlá od CeraVe a že ho asi budem potrebovať...
Myslím, že viac dodávať ani netreba. Krémik zoženiete na Benu e-shope napríklad /tam som ho objednávala ja, holt, momentálne je vypredaný – čomu sa nedivím ani trochu!/ a ja sa teším ako kôň, že viem, po čom v prípade potreby siahnuť.

Zhodnotenie produktu po spotrebovaní nájdete tu.

- cc -

2 komentáre:

  1. krem s kyselinou salicylovou na den pod makeup? to moze sposobit vazne problemy so slnkom, mozno nie hned, ale z dlhodobeho hladiska urcite. bez ohladu na SPF, toho nikdy nie je dost, aby dostatocne chranil. to by som neriskovala. na ksicht patria kyseliny vecer.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Na denné dlhodobé používanie ho ani neodporúčam.

      Odstrániť

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...