pondelok 17. februára 2020

Moja zimná skincare s Estée Lauder / kultové sérum + dva bonusy!

V dnešnom článku sa zas trošku pomotáme svetom luxusnej kozmetiky. Moja zimná skincare sa niesla v znamení značky Estée Lauder a myslím, že už je ten čas, aby som sa vám zverila so svojimi dojmami, ktoré som za posledné mesiace – občas aj pracne – nadobudla. 

saveonbeautyblog_estee_lauder_skincare_recenzia


Nie že by som bola práve ukážkový vzor v používaní všetkých možných aj nemožných patladielok z rovnakých sérií, ale uznávam, že najlepší efekt dosiahnete práve používaním sér, denných, nočných a očných krémov z jednej línie, ktoré sa úplne najsamprepracovanejšie dopĺňajú. Vlastne je to tak trochu aj môj novoročný záväzok, viac dbať na komplexnejší výber skincare...  /Aj keď som presvedčená o tom, že sa mi to plniť až tak veľmi dariť nebude, to zas nie že nie!/
Dnes tu máme ale recenziu na kultové sérum Advanced Night Repair a ako bonus prvé dojmy z Revitalizing Supreme + pleťového krému a Advanced Night Repair očného krému.

saveonbeautyblog_estee_lauder_serum_recenzia

Začneme sérom. Advanced Night Repair Synchronized Recovery Complex II sérum je v beauty svete dosť značne vyhajpované a mňa vlastne na začiatku testovania nikto nepresvedčil o tom, že prečo. Teda minimálne do polovice spotrebovaného balenia. Až dovtedy som mala totiž tendenciu dávať séru furt druhú a druhú šancu, aby ma teda kua konečne presvedčilo!
Regeneračné sérum ma slúžiť na boj proti viditeľným známkam starnutia, ako sú, off course, jemné vrásky a tiež pleť spevniť, vyhladiť, hydratovať a rozžiariť.

saveonbeautyblog_estee_lauder_advanced_night_repair_serum_konzistencia

Jeho konzistencia je pomerne tekutá, gélovitá, veľmi ľahučká a vonia po bylinkách, jemne líznutých citrusmi. Úplne si viem predstaviť, že niekomu tento odér môže aj prekážať, ja ten prípad ale – chvalabohu – nie som a vôňa mi vyhovuje.
Sérum sa vďaka konzistencii vstrebáva dosť rýchlo, jeho existenciu na pleti cítim možno tak prvú hodinku, kedy zanechá pleť vláčnu a hydratovanú.
Napriek tomu, že je označené ako night repair sérum, používať ho môžete ráno aj večer, takže môžem odklepnúť aj jeho bezproblémovú spoluprácu s denným krémom a mejkapom.
V podstate môj počiatočný problém spočíval práve v konzistencii. Ako ja chápem, že sérum je niečo, čo sa musí vstrebať hlboko do pokožky a tým pádom tomuto faktu musí zodpovedať aj konzistencia. Napriek tomu, moja suchá pleť si nepomerne viac rochní spokojnosťou pri sérach, ktoré na pleti tak trochu zanechajú film, pri ktorom mám pocit, že tá vecička, ktorú som si naniesla na ksicht, moju pleť na dlhé hodiny aj ochráni. /Akoby to nebola práve úloha pleťového krému, že.../

saveonbeautyblog_estee_lauder_advanced_night_repair_serum_ucinok

Keďže sa ale ako bjútyblogerka snažím tváriť zodpovedne – a obzvlášť pri kozmetike, ktorá má tendenciu zruinovať váš finančný rozpočet – posnažila som sa vysloviť svoj prvý verdikt až po tom, ako sa ukázali nejaké výsledky.
No a tie sa ukázali asi až vtedy, keď mi v 30ml fľaštičke ostala asi tak posledná štvrtina obsahu. A verte, že som sa skúmala naozaj detailne!
Asi hlavným efektom, ktorý som spozorovala, je hádam ani tak nie zjemnenie vrások /aj keď áno, aj to!/, ale hlavne a predovšetkým spevnenie, rozžiarenie a farebné zjednotenie pleti – a to až tak, že mám tendencie aspoň občasne vyjsť na svetlo božie bez mejkapu s dobrým pocitom! No a to je už čo povedať... A áno, aj môj večne od slnka spálený nos má sklony byť svetlejší.
Celkovo tá pleť skrátka pôsobí zdravšie a krajšie, to bez debát a keď spotrebujem toto balenie, asi budem trošku plakať.

saveonbeautyblog_estee_lauder_recenzie
Okej, tie z vás, ktoré čakajú zázraky po prvom týždni používania produktu asi budú mať tendencie byť sklamané. Ak ale jedny z vašich hlavných devíz budú trpezlivosť a ochota investovať, myslím, že nespokojné určite nebudete. Mňa teda sérum nesklamalo a ak by najväčším problémom nebola pre mňa tá cena, tak určite spotrebujem aj niekoľko balení po sebe, aby sa jeho efekt mohol prejaviť naplno. 

saveonbeautyblog_estee_lauder_pletovy_krem_recenzia

Revitalizing Supreme + pleťový krém je už naozajstná rozprávka hneď od začiatku – ale od pleťového krému sa to tak nejak aj čaká. Keďže som ho mala iba v miniatúre, nebudem jeho účinky príliš hodnotiť... Ide skrátka o anti-ageing krém, ktorý pomáha nielen redukovať už existujúce vrásky, ale aj pleť spevňovať, obnovovať jej hustotu a elasticitu.
Presne tomuto popisu zodpovedá aj konzistencia. 

saveonbeautyblog_estee_lauder_revitalizing_supreme_plus_ucinok

Krém je luxusne hustý a extrémne výživný /pozor, nie pleť umasťujúci!/ a zanechá tak neskutočne príjemnú a napumpovanú pleť, že neprestávam zírať! Skrátka, už po spotrebovaní miniatúry som presvedčená o tom, že pre suchú pleť a pleť v tak trochu pokročilejšom veku bude značka ideál! Príjemná, jemná vôňa je len bonusom.
Že nerobí žiadne problémy pri následnej aplikácii mejkapu, to je vám snáď jasné...
Podobný postoj som zaujala aj k očnému krému Advanced Night Repair, ktorý dopĺňa v starostlivosti o pleť kultové sérum.

saveonbeautyblog_estee_lauder_advanced_night_repair_eye_ocny_krem_recenzia


Opäť raz luxus ako vyšitý! Krém má vyhladzovať jemné linky, redukovať opuchy a tmavé kruhy pod očami a pomáha zanechať očné okolie svieže, odpočinuté a vyživené.
Konzistenčne pripomína tento očný krém veľmi hustý a hutný gél, ktorý je až olejovitý, ale jeho vstrebanie je absolútne komfortné a príjemné. Doslova očné okolie rozmaznávajúce. Zasa vec, ideálna pre staršiu a suchú pleť, ktorá si chce dopriať trochu luxusnej starostlivosti.
Na rozdiel od séra či pleťového krému, tento očný parfumovaný nie je. Tiež ho však môžete používať rovnako na deň, ako aj na noc.

saveonbeautyblog_estee_lauder_ocne_kremy_recenzia

Opäť raz nechcem púšťať do sveta nejaké zásadné vyjadrenia – a obzvlášť nie po spotrebovaní jednej miniatúrky – ale myslím, že ide o jeden z naj očných krémov, aké som kedy skúšala. Ak nie rovno ten naj!
Očné okolie som mala pri jeho používaní absolútne vyživené, napumpované, jemnučké... skrátka takto nejako si predstavujem ideálny očný krém pre mňa – žiaden rýchlovstrebávač, o ktorého existencii v mojom očnom okolí nebudem vedieť už po pár sekundách.
Bohužiaľ, trošku ma zneisťuje zloženie oboch výrobkov, ktoré sa mi zdá dosť nadupané silikónmi, takže som si nie istá, čo by to urobilo pri dlhodobom používaní. Ja som s nimi zatiaľ problémy nemala, ale ak ste v tomto nejaké zásadové, asi vám ich nebudem môcť s čistým svedomím odporučiť a rozhodnúť sa musíte už samé :).
Ja som každopádne s miniatúrkami veľmi spoko.

saveonbeautyblog_estee_lauder_skincare_review

Na záver sa chcem vyjadriť ešte k tým monštróznym cenám, ktoré sú pre mňa osobne pomerne výrazným mínusom, kvôli ktorému som si nie istá, že sa k tejto skincare ešte vrátim. 30ml balenie séra vás vyjde v parfumérke na cécéá 70 – 80 éčok, 50ml balenie vás oberie o zhruba 110 éčok.  Veľmi podobné ceny má aj pleťový krém a ten očný o objeme 15ml stojí bez akcie niečo okolo 70 éčok. Čo teda nie je ani trochu júzerfrendly. Starostlivosť o štyridsaťročnú pleť skrátka niečo stojí, bohužiaľ...
Ale!!! Ešteže je tu naše milované Elnino. Tu patladielka zoženiete za relatívne sympatické, potažmo sympatickejšie ceny - ktoré teda tiež nie sú žiadna hitparáda, ale furt priateľskejšie našim vreckám, peňaženkám či kreditkám. No ale ja teda aj tak neviem...
Ak sa vám podarí vymáknuť takú megaakciu, akú som vymákla ja, rozhodne vám tieto patladielka odporúčam všetkými desiatimi. Ak sa dopracujete v parfumérii k nejakej dobrej zľave typu 1 + 1 zdarma, tiež odporúčam. Ak by som ale ja osobne mala ísť do kúpy za plné sumy, nemyslím si, že by ma k tomu čokoľvek dokázalo zlomiť.
Záver? Našťastie furt existuje funkčná kozmetika, ktorá vás vyjde možno tak na polovicu a mňa našťastie baví hľadať ju. Rozhodne ale sérum vzhľadom k účinkom môžem len a len odporučiť a toto bude asi jediná vec, do ktorej v rámci nejakej zaujímavej akcie opäť zainvestujem.

Zhodnotenie produktov po spotrebovaní nájdete tu.

Tak čo na tému high-end skincare hovoríte vy? Skúšali ste kultové sérum od EL? A aký najdrahší výrobok ste už na seba patlali? :)

- cc -

2 komentáre:

  1. Nuž tak toto je cena fakt mega vysoká. EL je fakt značka, ktorá takéto ceny máva. Mám od nich ten super slávny Make-up Double Wear a na leto je skvelý. No toľko by som asi do séra tiež neinvestovala. Max som zatiaľ za sérum dala 40 Eur a veru bolo extra slabé.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. No furt s tými cenami nie som psychicky vyrovnaná :D ako som povedala, starostlivosť o pleť po 40tke niečo stojí, ale rozhodne treba používať rozum. Keď zainvestovať takúto pálku, tak skôr do séra, určite nie do pleťového krému... Zas tak neobmedzený badžet nemám a ani tak strelená nie som! :)

      Odstrániť

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...