pondelok 30. marca 2020

Moja jarná skincare so značkou PAYOT

Koniec zimy a začiatok jari kope za prebudenie a rozžiarenie! Aspoň teda u mňa to tak väčšinou v tomto období je. Spolu s prebúdzajúcou sa prírodou mám každoročné tendencie štartovať nanovo aj svoju pleť, ktorá býva občas po zime taká trochu otrávená životom. Tým zimným, off course.
Keďže tomu inak nie je ani tento rok, dnešný článok nemohol byť iný :). Z Elnina som si uchmatla na testovanie takmer kompletnú rozjasňujúcu skincare od Payot a dnes vám teda konečne poviem, čo si o nej myslím a ako som s ňou bola spokojná.

saveonbeautyblog_payot_kozmetika_recenzia

Rozjasňujúci set My Payot obsahuje sérum, denný pleťový krém a očný krém, teda v podstate takmer všetko, čo potrebujete k prežitiu. Vrátane kozmetickej taštičky. Musím teda povedať hneď na úvod, po prvých pár vyskúšaniach som mala tendenciu doobjednať si k sade aj krém nočný /keď prežitie, tak kompletné!/, nakoniec som si to ale rozmyslela. Predsa len, keď ste za suchotinu s mierne atopickými sklonmi a ešte k tomu citlivka, asi by nebolo úplne rozumné vysadiť hneď všetky svoje umasťovadlá...
Tak si teraz pokecajme k vecičkám jednotlivo a začneme rozjasňujúcim sérom My Payot Concentré Éclat – pre ktoré mám absolútnu slabosť :).

saveonbeautyblog_payot_my_payot_serum_recenzia

Okrem toho, že je tá oranžová fľaštička skrátka krásna, sérum neskutočne návykovo vonia! Po marhuliach alebo broskyniach, sladko, sviežo... čojaviem... nádherne!!! Už len tá vôňa vás dobije energiou!
Vďaka vysokému obsahu vitamínu C a extraktom zo superovocia má chrániť pleť pred agresívnym vonkajším prostredím a zanechať ju sviežu a žiarivú.

saveonbeautyblog_payot_my_payot_rozjasnujuce_serum_recenzia

Konzistencia séra je tekuto fluidná, takže tomuto odporúčam prispôsobiť aj manipuláciu s ním. Jeho aplikácia je – off course, aj vďaka tej vôni – megapríjemná, vstrebe sa do pleti rýchlo a zanechá ju krásne zhydratovanú a napumpovanú. 

saveonbeautyblog_payot_my_payot_rozjasnujuce_serum_zlozenie

Výrobca odporúča nanášať pri jednej aplikácii dve kvapky, čo si teda pri tej pumpičke neviem tak úplne predstaviť, ako by som to zrealizovala a preto ja teda dávam séra určite viac. No a keďže ho používam ráno aj večer,  v čase písania tejto recenzie mám už sérum tak z 85 percent spotrebované.

saveonbeautyblog_payot_my_payot_denny_krem_recenzia

Rovnako okúzľujúco ako sérum vonia aj My Payot Jour rozjasňujúci denný pleťový krém. Určený je pre pleť normálnu až suchú, ktorá potrebuje prejasniť a oživiť. Jeho konzistencia je veľmi ľahučká až trošku gélovito pôsobiaca. Popravde, neverila som, že toto môže mne vyhovovať...

saveonbeautyblog_payot_my_payot_rozjasnujuci_pletovy_krem_recenzia

saveonbeautyblog_payot_my_payot_jour_zlozenie

Paradoxne, krém je na pleti extrémne príjemný, je to, akoby ste si po ksichte patlali šľahačku :) /nie že by som to niekedy skúšala.../ - vcucne sa do nej bez problémov, ale furt na nej zanechá tú moju obľúbenú vrstvičku, pri ktorej cítite, že pleť je hydratovaná, chránená, vyživená... Okrem toho pôsobí tiež ako taký životabudič a ako podklad pod mejkap je ideálny. Naozaj sa nedivím, že ho výrobca odporúča aj pre pleť suchú... 

saveonbeautyblog_payot_my_payot_ocny_krem_recenzia

Posledným kúskom setu, ktorý dopĺňa rozjasňujúcu skincare, je My Payot Regard očná starostlivosť proti tmavým kruhom pod očami. Aktívnymi látkami majú byť bobule goji, acai, aktívne bifidy a extrakt harmančeka.
Ide o veľmi ľahučký gel-krém, ukrytý v tube s trojguľôčkovým aplikátorom – tubu musíte jemne stlačiť a keď vám vyjde primerané množstvo obsahu, aplikátorom ho vmasírujete do očného okolia a následne zvyšky vklepete.

saveonbeautyblog_payot_my_payot_regard_ocny_krem_recenzia

Masáž guľôčkami je extrémne príjemná – všetko ide tak, ako má, guľôčky sú zároveň dosť chladivé, takže pôsobia hneď aj proti opuchom a čo vám budem hovoriť – spôsobili mi novú závislosť! Samotný krémik je v očnom okolí bezproblémový, nevonia síce /čo pri očných patladielkach odporúčam prekusnúť/, zato má jemný perleťový sheen, vďaka ktorému vám to očné okolie opticky rozžiari ihneď po aplikácii! 

saveonbeautyblog_payot_my_payot_regard_konzistencia

saveonbeautyblog_payot_my_payot_ocny_krem_zlozenie

Okrem toho očné okolie zanechá krásne hydratované, užívateľsky je moooc príjemný a nelepí!!! Čo býva niekedy pri vecičkách podobného rázu problém...

saveonbeautyblog_payot_my_payot_rozjasnujuci_set_recenzia

Z logického dôvodu sa nebudem – a vlastne ani nechcem – vyjadriť k účinkom každej jednej vecičky zo setu. Rozžiarujúcu skincare som používala ako celok, takže jedine takto ju môžem zhodnotiť. Ja osobne som po viac než mesačnej aplikácii veľmi spokojná – pleť pôsobí sviežo, oddýchnuto a najmä je hydratovaná a bez akýchkoľvek suchých miest. Čo je u mňa asi základ hodnotenia kozmetiky, aby vám bolo jasné. Vďaka tomuto faktu má značka, resp. jej rozjasňujúca línia moje požehnanie.
Všetky vecičky zoženiete za celkom júzerfrendly ceny na Elnino aj samostatne /ako ste si asi všimli, máte ich nalinkované, pokiaľ to šlo/, rozhodne ale odporúčam siahnuť po sete, ktorý aktuálne nestojí ani 30 éčok, takže určite netreba vymenúvať, čo všetko v sete by ste mali v podstate zadara! 

Zhodnotenie séra a pleťového krému po spotrebovaní nájdete tu.

Skúšali ste už niečo od tejto značky? Moje skúsenosti s ňou a tiež pár ľudí v mojom okolí sú zatiaľ výsostne pozitívne a tak ochotne privítam ďalšie tipy, čo bezpodmienečne vyskúšať!

- cc -


3 komentáre:

  1. S touhle značkou zkušenosti nemám, ale láká mě :)

    Nela z blogu Růžová rtěnka

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Sérum aj ten očný krém vyzerajú fajn. Ja som mala túto značku zafixovanú ako fest drahú, no ako tak pozerám tak napr. ten očný krém má takú vcelku normálnu cenu. No a ten aplikátor sa mi páči, niečo také by som rada skúsila.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. No PAYOT aj JE dosť drahá značka, akurát tie ceny na Elnino sú také luxusné! :) Určite odporúčam, aj e-shop, aj značku...

      Odstrániť

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...