piatok 21. mája 2021

ALPECIN / Prvá aj druhá pomoc pri vypadávaní vlasov

Doslova. Lebo zatiaľ vždy, keď sa objavil problém, siaham práve po produkte, o ktorom bude dnešný článok. ALPECIN Hair Energizer Coffein Shampoo C1. Skrátka šampón. Pre pánov.

Alpecin Hair Energizer Coffein sampon

Veru áno. Celá značka Alpecin, ktorá sa už viac ako storočie zameriava najmä na produkty, určené pre riešenie problémov s vypadávaním vlasov, lupinami alebo citlivosťou pokožky, je určená pre mužskú časť populácie. To ale samozrejme nie je žiaden problém a ak chcete, kľudne ho môžete použiť aj vy. Ja tak robím takmerpravidelne.

Môj problém s nadmerným vypadávaním vlasov zatiaľ vždy súvisel so stresom. Počas štúdia na výške mi vypadala asi tak polovica vlasov a pri akomkoľvek výraznejšom strese sa tento problém viac či menej objavil. Podobne tomu bolo aj cécéá 2 mesiace dozadu, našťastie som si včas spomenula na tento šampón a takmer okamžite ho nasadila.

Šampón neobsahuje silikóny, zato obsahuje kofeín, zinok a niacín /čiže vitamín B3/, ktoré sa majú postarať o zdravie vlasových korienkov, ich aktiváciu a predĺženie fázy rastu vlasov. Vlasy by tak mali nielen menej vypadávať, ale aj rýchlejšie rásť, zhustnúť a byť pevnejšie.

Alpecin C1 kofeinovy sampon skusenosti

Konzistencia šampónu je trochu redšia, ale pení skvelo už pri pomerne malých množstvách. Jeho vôňa je typicky pánska, takže toto budete musieť prekusnúť. Okrem toho, na hlave chladí, takže v zime to tiež nie je zrovna značka ideál – na druhú stranu, v horúcom lete to určite oceníte.

Používať sa môže kľudne aj každý deň, pričom ho máte nechať na hlave pôsobiť dve minútky a následne dôkladne spláchnuť. V prípade mojich suchých vlasov je samozrejmosťou použitie adekvátne výživnej vlasovej masky alebo kondicionéru - bez toho by som s mojim három nedala ani ranu - ale že by šampón vlasy vysušoval, to nemôžem tvrdiť. Ja skrátka po použití akéhokoľvek šampónu musím použiť nejaké to ďalšie patladlo na vlasy, aby som vyzerala keď nie reprezentatívne, tak aspoň použiteľne.

Už po prvom umytí cítite hmatateľný rozdiel.  

Lebo aký iný by ste mali cítiť, že... :)

Alpecin sampon proti vypadavaniu vlasov recenzia

Vlasy sú evidentne pevnejšie a vďaka tomu naozaj pôsobia hustejšie. A môžem smelo vyhlásiť, že tento šampón už od prvého použitia účinkuje aj proti vypadávaniu vlasov. Mne osobne stačili tak 3 umytia a vypadávanie sa dostalo do normálu! Off course, prízvukujem, že ide o nadmerné padanie vlasov zo stresu – ako je to pri vypadávaní, podmienenom geneticky alebo nejakým ochorením, to vám momentálne nepoviem. Každopádne, šampón používa už dlho aj moja prateta, ročník 1935, kde je problém rednutia vlasov podmienený „rokom výroby“ :)  a ten rozdiel je nielen hmatateľný, ale aj viditeľný.

Ja skrátka nemám čo dodať. Ak bojujete s nadmerným vypadávaním vlasov, určite vám môžem odporúčať nielen tento konkrétny produkt, ale očekovať aj celú značku Alpecin, ktorá má vo svojom portfóliu ako šampóny, tak aj rôzne toniká, ktoré vám poskytnú ešte nejakú tú nadstavbu a pritom sú úplne jednoduché na použitie – lebo sú pre pánov, že :D.

 

Máte skúsenosti s touto značkou a prípadne s  problémom vypadávania vlasov?

 

- cc -

2 komentáre:

  1. Veru toto je super šampón, mne pomáha aj s objemom. Cítim, že vlasy sú také pevnejšie. Ešte dosť podobný je od slovenskej značky Carpahtia na Rast a lesk vlasov. Foto mám na IG neviem teraz presnejšie ale ten je tiež skvelý.

    OdpovedaťOdstrániť

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...