utorok 4. mája 2021

LA ROCHE-POSAY Hyalu B5 hydratačné sérum / recenzia

Séra s kyselinou hyalurónovou sú absolútnym základom v starostlivosti o pleť. Lebo ktorá pleť nepotrebuje vlahu, že jo. Ja osobne som ich poskúšala už celé mraky a pred časom som obohatila svoju početnú zbierku o LA ROCHE-POSAY Hyalu B5 intenzívne hydratačné sérum s kyselinou hyalurónovou. Dnes sa pozrieme na moje prvé dojmy z neho.

La Roche-Posay hydratacne sera

Áno, prvé dojmy. Napriek tomu, že ho používam v podstate už mesiac. Som totiž toho názoru, že pokiaľ nespotrebujete aspoň zo dve balenia produktu, furt ide len o vaše prvé dojmy, týkajúce sa konzistencie, vône, aplikácie či prvotných reakcií vašej pleti.

Sérum od La Roche-Posay s obsahom dvoch typov kyseliny hyalurónovej, vitamínom B5 a tzv. Madecassosidom /súčasť rastliny Centella Asiatica, využívaná v tzv. „cica“ produktoch/ je určené pre dehydrovanú, mdlú a unavenú pleť, ktorá potrebuje riešiť dehydratáciu, vrásky, stratu objemu a elasticity.

La Roche-Posay Hyalu B5 intenzivne hydratacne serum s kyselinou hyaluronovou

Balenie samotné vyzerá krásne, je „lekárensky“ vybavené pipetkou, ktorou viete sérum ozaj hygienicky naberať niekoľko mesiacov za predpokladu, že sa ním nedotknete pokožky. Konzistencia je gélovitá, pri aplikácii /rozumej: keď pošúchate kvapôčku séra medzi prstami/ pôsobí trochu olejovito, ale inak je na pleti veľmi príjemné, nemastné, vstrebe sa rýchlo a aj keď po vsiaknutí tá pleť trošku lepí, je na dotyk veľmi príjemná a nerobí problémy pri následnej aplikácii krému či mejkapu. 

La Roche-Posay Hyalu B5 serum

La Roche-Posay hydratacne serum

Pripomínam, kvôli kyseline hyalurónovej nanášajte vždy na navlhčenú pleť.

Ja osobne som zo séra úplne nadšená. Hydratuje krásne, pleť je – ako to s obľubou hovorievam – napumpovaná vlahou a sérum nepôsobí na ňu dráždivo.

Na celú tvár mi postačujú tak 4 kvapky, takže ten 30ml obsah zas tak rýchlo nespotrebujete. 

La Roche-Posay Hyalu B5 serum zlozenie

Samozrejme, jednu pripomienku mám. A ak ste o tomto sére už počuli, určite ste počuli aj o mojej pripomienke.

Sérum totiž pomerne výrazne vonia. Vôňa je to, aspoň pre mňa, výsostne návyková, je to taký ten vodný typ vône, ktorá pôsobí veľmi sviežo a príjemne. Popravde, pre mňa aj táto vôňa bude s najväčšou pravdepodobnosťou dôvodom, prečo sa k tomuto produktu vrátim, ale na druhú stranu rozumiem všetkým, čo na ňu frflú. Tiež si myslím, že nie je úplne potrebné narvať do séra, čo sa tvári takmer „liečebne“, takto výrazný odér! A to ani nevravím o tom, že naozaj sa môže nájsť niekto, komu táto vôňa vyhovovať nebude.

La Roche-Posay hydratacne sera

No ale, ako som už povedala, ja sa mojej závislosti na voňavej kozmetike zbaviť nedokážem a preto som zo séra maximálne nadšená :). Ak chcete očekovať nejaké dobré hydratačné sérum za relatívne normálnu cenu, myslím, že toto vás nesklame.

 

- cc -

 

2 komentáre:

  1. Presne tak, v sérach je silná parfumácia zbytočná. Ja mám sama parfumovanú kozmetiku rada, no už pomenej čo sa týka pleti.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Tak zas ako nebudem sa tváriť, že mi to vadí na tvári, keď sa mi tá vôňa páči :D, ale áno, je to tam ozaj trochu "navyše" a tým najväčším citlivkám môže robiť problémy...

      Odstrániť

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...