utorok 25. januára 2022

PHILIPS Lumea / PART 1

Dnešný článok bude z trochu iného súdka, ale verím, že by mohol byť aspoň pre niektoré z vás užitočný. Odstraňovanie chĺpkov pomocou intenzívneho pulzného svetla je téma, ktorá je posledné roky viac ako aktuálna a mne osobne nedala spávať už nejaký ten piatok. A keďže som sa rozhodla tieto moje bezsenné noci poriešiť - je vám asi jasné, akým spôsobom, ha ha – tak mám pre vás dnes prvý zo série článkov, ktoré plánujem priebežne publikovať na tému IPL epilátory.

Samozrejme, ešte sa len zamyslím nad časovou frekvenciou, dnes ale moja prvá skúsenosť s PHILIPS Lumea Series 9000 BRI958/00.

Philips Lumea IPL epilator

Na úvod len ozaj pár skúpych slov k tomu, ako IPL epilátory fungujú. 

PHILIPS Lumea Series 9000 BRI958/00 recenzia

IPL technológia je založená na vysielaní svetelných impulzov až do korienkov, ktoré ich uvedú do kľudovej fázy, chĺpky prirodzene vypadnú a budú sa tváriť, že už nenarastú. Hladká pokožka by vám mala vydržať až 6 mesiacov /priemerný výsledok je 78percentná redukcia chĺpkov na nohách po úplnom ošetrovacom cykle, t. j. 12 ošetreniach/.

PHILIPS epilatory recenzie

PHILIPS Lumea IPL epilatory skusenosti

Čo je najsamlepšie, pri celej procedúre nemusíte chlpy na nohách pestovať a kľudne si ich môžete odstraňovať tak, ako ste boli zvyknuté doteraz – práve naopak, pri epilovaní IPL epilátorom je životne dôležité, aby ste mali ošetrované miesta na tele dokonale oholené. V opačnom prípade môže byť epilácia trochu bolestivejšia. Off course, neznamená to, že ak nejaký chĺpok náhodou na nohe zabudnete a oblesknete ho IPL epilátorom, tak vás vynesú z kúpeľne rovno nohami dopredu, ha ha. To nie. Akurát ten proces nebude tak úplne komfortný :).

PHILIPS Lumea IPL epilator recenzie

Prvé dva mesiace používate Lumeu každé dva týždne, potom už stačí raz za mesiac a finálny výsledok by mal byť viditeľný po 12 ošetreniach. Potom už ošetrujete len jednorazovov prípade potreby.

Samozrejme, všetko záleží na vašej šikovnosti, dôslednosti, presnosti a tiež od toho, v akej fáze rastu korienok osvietite. Pre toto všetko sú potrebné viaceré ošetrenia a k dispozícii má značka Philips aj šikovnú appku pre sklerotikov, ktorá vám uľahčí orientovanie sa v rámci celého tohto procesu. Poďme ale konečne byť konkrétni :).

Moja Lumea je tá najnovšia a v podstate najvýkonnejšia v rámci všetkých IPL epilátorov značky. Najnovšia rada Series 9000, ktorej súčasťou je, má totiž životnosť až 450 tisíc zábleskov oproti tým starším, ktoré ich mali takmer o polovicu menej a tiež senzor SmartSkin /na fotke tá lupa vľavo!/, ktorý jedným stlačením určí, aká intenzita záblesku je pre vás najvhodnejšia.

PHILIPS Lumea Series 9000 BRI958 recenzie

Celkovo ich je 5 a odporúča sa urobiť si test zakaždým, keď idete epilovať konkrétnu časť tela - a podľa toho potom použijete príslušný nadstavec.

Výrobca samozrejme odporúča otestovať najskôr na malom kúsku pokožky, ako bude znášať záblesky, ja ale priznám rovno, že som sa na to viete čo a spoľahla sa plne na senzor SmartSkin. Stačilo totiž prístroj priložiť, stlačiť tlačidlo a po pár sekundách potvrdiť jeho voľbu a začať makať :). Za mňa osobne rýchlejšie, pohodlnejšie, bez zbytočných procedúr – ale samozrejme nebudem vám to odporúčať takto robiť :). Každá sme na tom nejako, pokožka každej z nás je individuálne citlivá, tak isto prah bolesti má niekto vyššie, iný nižšie... Je to len a len na vašom posúdení situácie.

Kamoš senzor mi na drvivej väčšine tela určil tú najsilnejšiu intenzitu a musím povedať, že absolútna pohoda lesná! Tiež som pred prvým použitím chvíľu rozmýšľala, či náhodou nebudem pre tú „krásu“ ozaj trpieť, ha ha, ale nič tragické sa nekonalo. Pri zábleskoch cítite trošku teplo, trošku pichnutie, ale myslím, že tie z vás, čo sú zvyknuté na vosky a podobné radosti, si epiláciu Lumeou ani nevšimnú!

U mňa osobne boli najmenej komfortné stehná a oblasť kolien, ale určite žiadna tragédia.

IPL epilacia skusenosti

Na záver som si nechala ešte info, pre koho je IPL epilácia vhodná a pre koho nie.

Úplný sen je, ak ste bleduľa bleduľovitá a vaše chĺpky sú tmavé. Naopak, kúpa IPL epilátora bude zbytočná v prípade, ak máte príliš tmavú pokožku /tu hrozí dokonca popálenie!/ alebo chĺpky veľmi svetlé blond, ryšavé či sivé. Plus teda „zdravotné“ kontraindikácie, medzi ktoré patrí napr. cukrovka, epilepsia, aktívne kožné ochorenia, užívanie niektorých liekov, kardiostimulátor či inzulínová pumpa atď, odporúčam to pred prípadnou kúpou poriadne naštudovať - alebo mi napíšte a cvaknem mobilom info z návodu na použitie, no problem.

Ja mám teda za sebou prvú procedúru a budem sa vám priebežne hlásiť so svojimi skúsenosťami. Popravde, už po tomto prvom ošetrení mám pocit, že mi chlpy rastú pomalšie, ale to si myslím, že to mám skôr v hlave než v koži, ha ha. No, veď uvidíme ;).

 

Skúšali ste IPL epiláciu? Chcete vyskúšať? Ak áno, budem šťastná ako blcha, keď sa ozvete v komentároch.

 

- cc -

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...