piatok 30. septembra 2022

ALPECIN / Prvá aj druhá pomoc pri vypadávaní vlasov, PART TWO

Nie je to tak dávno, čo som vám na blogu ospievala vecičku, ktorá mi iks krát pomohla zachrániť moje vlasy a dnes som sa rozhodla ukázať vám ďalšiu. Lebo vypadávanie vlasov môže mať miliónpäť dôvodov.

ALPECIN Sport CTX kofeínový šampón.

alpecin sampony skusenosti

Na úvod začnem nalinkovaním môjho prvého článku, venovaného značke Alpecin. Tam som sa rozkecala aj o značke samotnej a nemalo by veľký význam papagájovať, takže môžeme prejsť rovno na superstar dnešnej recenzie.

Sport CTX šampón je určený na riešenie problému vypadávania vlasov z dôvodu zvýšeného výdaja energie, pri vysokej fyzickej záťaži. Čo znamená, zbystrite pozornosť všetci športovci, že jo.

Ja sa teda za nejakú extra športovkyňu nepovažujem, ale občas mám pocit, že mi doslova fyzicky chýba energia vďaka môjmu rozlietanému životnému štýlu. Poznáte to, spíte tak 4 hodiny denne, keď ste aspoň jeden deň niektorého víkendu doma, otvárate šampanské a okamžite sa vrháte do upratovania, aby ste v tom bordeli dokázali nájsť mačku... a tak. Nesťažujem sa, svoj životný štýl som si vybrala sama, ha ha, ale niekedy to býva skutočne náročné. A keď do toho všetkého príde nedajbože nejaký stres z niečoho, prúser je na svete.

A ako viete, v mojom prípade zväčša nastupuje nadmerné vypadávanie vlasov a následná dočasná obmena vlasovej starostlivosti. Prvý krok: nový šampón.

Hlavnými zložkami Sport CTX šampónu sú, off course, kofeín, ktorý stimuluje vlasové korienky a podporuje rast vlasov, podobne zinok a vápnik a tiež vitamín B3 a horčík, ktoré chránia pred  vypadávaním vlasov. Obsahuje aj taurín, ktorý posilňuje vlasovú pokožku.

alpecin port ctx kofeinovy sampon

Konzistenčne ide o niečo podobné ako v prípade asi najznámejšieho šampónu od zn. Alpecin, ktorý som vám spomínala v úvode – je pomerne tekutý, ale pení výborne a vonia tiež typicky pánsky. Rozdiel je v tom, že Sport šampón neobsahuje mentol, takže pri umývaní vlasov nechladí – čo by niekto mohol aj oceniť, že.

Aj v tomto prípade výrobca odporúča nechať šampón pôsobiť aspoň 2 minúty – ja netrpezlivka to riešim tak, že si šampónom zatiaľ poriadne premasírujem pokožku hlavy a to hneď dvakrát po sebe.

Efekt je okamžitý. Aspoň v mojom prípade. Pri fénovaní vlasov som totiž už po prvom umytí videla evidentne menej vlasov, namotaných na kefe.

Iste, na moju slamu na hlave šampón pôsobí trochu vysušujúco oproti šampónom, ktorými bežne umývam vlasy a ja osobne by som ho nemohla používať permanentne, ale keď to doladím kvalitnou maskou na vlasy a kondicionérom, no tak no problem! Okrem toho, aj v tomto prípade vlasy sú po použití doslova pevné ako konská hriva. Doslova! Milujem dotýkať sa ich, ha ha...

Že šampón patrí do portfólia starostlivosti o vlasy pre pánov, to si absolútne nevšímajte. Odskúšané J.

Tému vypadávania vlasov a tip na zaujímavý produkt riešila nedávno na svojom blogu už Katka, takže odporúčam mrknúť aj tam. Samotný šampón a mnoho ďalších produktov zn. Alpecin zoženiete, ako inak, na Notino za veľmi rozumné ceny /hovorí tá, čo používa profi starostlivosť o vlasy, takže ma trochu berte s rezervou, ha ha/. Každopádne, táto investícia sa rozhodne vyplatí.

Vaše skúsenosti so značkou Alpecin?

 

- Kocúr -

 

 

 

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...