piatok 19. mája 2023

NEOSTRATA Skin Active / retinol pokračovanie

Po cécéá roku používania nastal čas, aby som sa vám zverila s dojmami z jedného exkluzívneho kúska, ktorý na seba patlem striedavo – oblačno naozaj približne rok. A naozaj zatiaľ len prvé balenie! Že to pri objeme 30 ml znie priam neuveriteľne? Nuž, čítajte ďalej.

neostrata kozmetika skusenosti

Hlavnou hviezdou dnešného článku bude Skin Active nočný krém s retinolom od značky NEOSTRATA.

Krém, alebo skôr sérum, obsahuje 0,5 percentný stabilizovaný čistý retinol s postupným uvoľňovaním a 4 percentný NeoGlucosamine®, látku, ktorá pleť spevňuje, zosvetľuje pigmentové škvrny a farebne zjednocuje.

Čo sa retinolu týka, už som tu na blogu niekedy léta páně spomínala, že pomáha odstraňovať odumreté kožné bunky, stimuluje tvorbu kolagénových vláken a elastínu, znižuje viditeľnosť pigmentových škvŕn a pomáha predchádzať ich tvorbe, bojuje proti akné a uvoľňuje upchaté póry, čím ich zmenšuje a celkovo robí štruktúru pleti jemnejšou. Čím bolo dosť vykrádania samej seba a poďme konečne na samotný produkt, ha ha. 

neostrata pletovy krem s retinolom

Tradične, Kocúr si rochní blahom už len pri pohľade na to balenie. Okrem jeho vzhľadnosti je úžasná aj samotná pumpička a fakt, že tú tubu zrejme dokážete zmasakrovať tak, že obsah spotrebujete do dna – čo pri produkte za skoro 60 éčok padne celkom vhod, že jo.

Konzistencia neparfumovaného krému/séra pripomína niečo medzi krémom a gélom, vstrebe sa do pleti veľmi rýchlo, dodá jej taký zamatový finiš a ako to už v takýchto prípadoch býva, suchej pleti žiadne premastenie nedodá – preto možno aj to upozornenie na možnosť naniesť naň váš obľúbený pleťový krém.

Musím vás už teraz upozorniť, že by bolo prinajmenšom vhodné začať svoju retinolovú púť s menšou koncentráciou retinolu, než je táto polpercentná. Faktom však je, že trpezlivosťou Kocúr nikdy nevynikal, ha ha. Na druhú stranu, nemôžem povedať, že by to bolo na škodu.

Ako moja pleť od začiatku tolerovala toto sérum?

Musím povedať, že v podstate veľmi, veľmi dobre. K podráždeniu pleti nedošlo ani raz, k olupovaniu, off course, áno, ale vlastne nikdy to nebolo nič tragické - len pár šupiniek, ktoré vás občas zarazia pri detailnom pohľade do zrkadla, poznáte to...

Začala som s používaním raz týždenne, ako „podklad“ som použila nejaké hydratačné sérum, prípadne rovno pleťový krém - to už záleží na vašich preferenciách a na tom, čo zvládne vaša pleť. Treba skrátka skúšať. Aktuálne som sa dopracovala do fázy, že sérum od Neostraty používam s nejakým „podkladom“ v podobe séra cécéá každý tretí deň s tým, že vždy po ňom použijem ešte pleťový krém.

neostrata kozmetika skusenosti

Výsledok? Vidím! Nečakajte zázraky po mesiaci používania, toto je beh na dlhšie trate. Úplne jednoznačne som ale presvedčená o tom, že produkty s retinolom skrátka má zmysel používať. Je tu síce pomerne veľká pravdepodobnosť, že očekujem aj niečo iné /postupne s vyššími koncentráciami/, keďže produktov s retinolom je naozaj neskutočné množstvo a ja ako bjútyblogerka to mám vlastne ako svoju svätú povinnosť, ha ha, ale toto patladielko od Neostrata môžem za mňa určite odporučiť.

Na záver obligátne upozornenia. Nepoužívajte retinol, ak ste tehotné a ak nie ste a používate ho, nezabúdajte na espéefko. Ideálne 50. Amen.

 

Čo vy a retinol?

- Kocúr -

 

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...