pondelok 10. marca 2014

Tak ja už fakt neviem...

Počas predlhých rokov svojej existencie som sa dokázala zaobísť bez takej "prepotrebnej" veci, akou je, resp. by mala byť podkladová báza pod make-up. Keďže som však tvor zvedavý /pravdaže, ako na čo!/, posledné mesiace som s podkladmi predsa len začala viac experimentovať. A ako prvá mi do rany prišla dnes už takmer legendárna báza od Dermacolu Satin Make-Up Base.


No, kde začať... Ako sa raz vyslovila ktorási blogerka, Dermacol bázu môžete buď milovať alebo nenávidieť, nič medzi tým. Samozrejme to by som nebola ja, keby som situáciu trošičku neskomplikovala. Bázu som si kúpila v strednej veľkosti - na vyskúšanie by mi síce bohato stačilo aj to najmenšie, 10 ml balenie v tube, ale prečo kupovať toto, keď za cca 2 eurá navyše dostanete 15 ml flakónik s pumpičkou, že jo, blogerská logika nepustí.
Bázu mám minutú už do polovice balenia, takže môžem zodpovedne hodnotiť. Asi je to na každom, čo komu vyhovuje, ale priznám sa, mne ten pocit, keď mi ruka s bázou na končeku prsta kĺže po tvári rýchlosťou namydleného blesku príde dosť divný a nie práve najpríjemnejší. No ale budiž, ak mi to vyhladí ksicht do vizáže alá detská prdelka, budem to ochotne trpieť. Takto vyzerá báza na ruke v nerozotretom stave:


























A takto v rozotretom :D...



























Hoci ruka vyzerá dosť mastno, báza sa vstrebáva dobre. Pri aplikácii na tvár som vždy použila sérum a krém, každé nechala poslušne chvíľku vstrebať a po ďalšej chvíľke naniesla make-up. Používam make-up z lekárne, určený pre citlivú pleť, takže žiadne dlhotrvajúce či matujúce účinky od neho nečakám. Pozitívne hodnotím fakt, že s podkladovou bázou Dermacol mi "zafarbená tvár" vydržala o dosť dlhšie a bola aj matnejšia, z celkového efektu som ale, bohužiaľ, dosť sklamaná. Veď som predsa čakala zázrak - a on sa nekonal!!! Make-up okrem toho, že po "nabázovanej" tvári kĺzal, vôbec sa mi neaplikoval na tvár jednoduchšie a čo je ešte horšie, na tvári ani extra dobre nevyzeral. A to teda ako ďakujem srdečne, ale radšej budem mať tvár s roztopeným make-upom, ale prirodzene vyzerajúcu, než zafarbenú a s prapodivnou maskou!
Snáď vám na ilustráciu postačí moja ruka /som extrémne nefotogenická/:



























Vľavo je vrstva samotného make-upu, vpravo make-up s podkladovou bázou. Neviem, aké dojmy máte z fotky, ale podľa mňa oveľa prirodzenejšie vyzerá make-up vľavo. /No ako dobre, môžeme polemizovať, ako moc PRIRODZENE môže vyzerať make-up na chrbáte ruky./
Tak ja už fakt neviem... Od podkladovej bázy som očakávala vyhladenie jemných vrások a vyzmizíkovanie pórov, ale v podstate nič z toho sa nekonalo. Napadlo ma aj to, či môj make-up len nie je nekompatibilný s takouto bázou, ale...
No nič. Nebudem tvrdiť, že všetky blogerky, ktoré nad touto bázou toľko ochkajú, stratili v mojich očiach dôveryhodnosť, ale mne tá báza jednoducho nesedí. Vzhľadom k tomu, že patlať si na tvár nepriestrelnú vrstvu silikónovej mastnoty nie je pre mňa bohvieako príťažlivá predstava a vstávať o hodinu skôr len kvôli tomu, aby som si stihla urobiť make-up tiež nie je nič, po čom by mi srdce pišťalo, podkladová báza od Dermacolu asi navždy zmizne v hlbinách mojej kozmetickej histórie. Ťaaaažká veta na záver :).

plusy:          zmatnenie pleti, výdrž make-upu
mínusy:      efekt masky, zloženie /aj keď podkladovej báze ho sotva možno vyčítať.../

celkové hodnotenie: 5/10

- claire - 

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...