pondelok 14. júla 2014

Odporúča desať z desiatich bôžikov


No nie, neporušila som svoje predsavzatie nenakupovať v dohľadnej dobe balzamy na pery. Jeden z balzamov mám doma už dlhšie, druhý som dostala ako darček. A ani by som vám o nich takto skoro po balzamovom „super-poste“ nepísala, keby som vás na jeden z nich nechcela navnadiť, kým sa ešte dá zohnať.



Začnime ale tým horším.
Keď u nás v meste otvorili obchodík s olivovou /nielen/ kozmetikou, chodila som okolo neho ako okolo horúcej kaše. Na začiatok vyskúšať, ako inak, aspoň nejaký ten organický balzam na pery by sa zišlo, no nie? ;) Balzamíky gréckej značky Venus Secrets mali k dispozícii v niekoľkých voňavých verziách, obsahovali UV filter /SPF 15/ a stáli vcelku dosť - 5 eur. 


Odolávala som dlho, ale nakoniec som, samozrejme, doodolávala a v mojom nákupnom košíku skončil jeden kúsok s vôňou tropického ovocia. Keď už tí bohovia odporúčajú...
Balzam bol zabalený na moju radosť v sympatickej oranžovej „truhličke“, ale na moje nemilé prekvapenie, logo na vrchnáčiku bolo ošúchané. Čo by zas nebolo až takým problémom, ale detail je sviňa, no...


Balzam vonia príjemne, naozaj pripomína takú tú klasickú „tropic – multivitamin“ vôňu, na perách nezanecháva žiadnu farebnú stopu, ALE! Konzistencia je pre mňa veľmi nesympaticky mazľavá a dosť mi vadí! Okrem toho, jeho vyživujúce a hydratačné účinky sa blížia k už legendárnej hranici nulacelá-nula-nič.
Takže na to, ako sa tento balzam tváril, je pre mňa dosť veľkým sklamaním a určite sa k nemu dobrovoľne už nevrátim, nenaláka ma ani organické zloženie a ani to, že pochádza z voľnočasovej tvorivej dielničky  starogréckych božstiev. V tomto som za čistú ateistku :).
K čomu by som sa ale vrátila kedykoľvek, to je balzam na pery od Reginy s SPF 30, ktorý momentálne dostanete v Lidli za krááásnych 49 centov!


Som sa dosť dlho zamýšľala nad tým, ako popísať jeho konzistenciu, ale na veľké veci som teda neprišla. Balzam je dosť tuhý, ale zas nie tak, že by ste si zodrali pery pri nanášaní, že. Vonia veľmi pekne – jemný mix kokosu a tropického ovocia možno. Na perách je ultrapríjemný, na rozdiel od prvého balzamu vydrží na perách dostatočne dlho a čo je to najpodstatnejšie, hydratuje a vyživuje!
A najpodstatnejšia vec číslo dva – takisto nezanecháva farebnú stopu, len jemný lesk.
Takže u mňa je víťaz jasný. Okrem vyživujúcich a hydratačných účinkov vaše papuľky ochráni vďaka vysokému UV faktoru, takže ak hľadáte nejaký naozaj dobrý balzam na pery na leto, hurá do Lidlu.
Na záver len celkové hodnotenia oboch balzamov:

balzam č. 1 – odporúča 5 z 10 bôžikov
balzam č. 2 – odporúča 10 z 10 bôžikov

Ulovili ste si aj vy tento kúsok v Lidli? Dokážete dať prednosť zloženiu pred účinkom?

- claire -


9 komentárov:

  1. Odpovede
    1. Ja som zas mala tiky nakúpiť do zásoby, ale hrdinsky som odolala :)

      Odstrániť
  2. Tento komentár bol odstránený autorom.

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Do zásoby nepotrebujem, mám ich asi 50, iba na vyskúšanie :) ináč máš rada mentolové príchute v balzámoch?

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. :D maniačka!!!
      Mentolové príchute mi nevadia. Aj keď, keď sa tak zamyslím, momentálne žiadny nemám doma... teda okrem nosného balzamu od Saloos, to sa asi neráta :)

      Odstrániť
  4. Podľa zloženia sa väčšinou neriadim, ak je niečo fakt dobré a funguje to tak je mi jedno, čo to obsahuje.
    http://biankacosmetics.blogspot.sk/

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Mne v podstate tiež, aj keď bio zloženie nikdy nie je na zahodenie :)

      Odstrániť
  5. Zásadne nekupujem ďalšie balzamy, pokiaľ neminiem čo mám doma v zásobe :).

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Tiež som dodržiavala túto zásadu posledné asi 2-3 týždne! :D Bohužiaľ, už je na ceste jeden balzam EOS a v podstate aj Rosebud Salve z U.S. :D

      Odstrániť

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...