sobota 5. júla 2014

Uctievame olejové peelingy



Pár mesiacov  dozadu som vás ohurovala ospevovaním skvelého sprcháču Balea s morskou soľou a vôňou citrónovej trávy a preto, keď som objavila olejový telový peeling s touto vôňou, logicky som ho musela hodiť do nákupného košíka.



Na olejové peelingy nedám dopustiť. Jeden takýto vlastním už dávnejšie a dostatočne som ho ospievala až v dvoch postoch – ten apdejtnutý nájdete tu. Telový peeling od Mineral Beauty System ašpiruje na môj TOP výrobok ever. Ako ale obstál v mojom testovaní jeho zelený vzdialený príbuzný značky Balea?
Nuž, veľmi dobre a pre MBS je dôstojným konkurentom, poviem hneď na úvod. Porovnajme si najskôr obe balenia.


Peeling MBS je o niečo väčší. Má 300 ml a stojí cca 8 eur. Peeling Balea má síce 250 ml, ale stojí len niečo málo cez 3 eurá. Balenie je jednoduché plastové, žiadny luxus, len účelnosť v prvom aj druhom prípade.
Už na prvý pohľad vidno, že rovnaká je aj konzistencia – olej je vystúpený na povrchu a pred aplikáciou treba peelingy premiešať.



Čo sa vône týka, asi netreba zvlášť pripomínať, že žeriem rovnako jednu aj druhú. Zatiaľ čo peeling MBS vonia krásne po levanduli, peeling Balea zas po citrónovej tráve /ktorú som teda v živote neňuchala, ale verím výrobcovi, že takto nejako môže voňať :)/.
Poďme sa ale mrknúť na to najpodstatnejšie – účinok.
Olejové peelingy sa vyznačujú jednou hyperpozitívnou vlastnosťou – vďaka prítomnosti olejov sa po ich použití nemusíte krémovať. Aj keď sú to poriadne šmirgle, pokožka ostane naozaj hydratovaná a vyživená a z tohto dôvodu olejové peelingy ja hlboko uznávam.
Keď som pred pár rokmi prvýkrát vyskúšala telový peeling MBS, myslela som, že nič lepšie neexistuje. No, nič lepšie, to je možno pravda. Ale minimálne ROVNAKO DOBRÉ určite existuje - telový peeling Balea. Oba peelingy totiž majú nielen rovnakú konzistenciu, ale aj ÚPLNE totožný účinok! 
Urobila som experiment, keď som si polovicu svojej telesnej schránky vyšmirgľovala peelingom MBS a druhú polovicu peelingom Balea. „Ošahávací“ test niekoľko hodín PO dopadol nerozhodne – oba peelingy pokožku krásne vyhladili, zhydratovali a vyživili na niekoľko hodín!
Skrátka paráda.
Menšie rozdiely by sme však mohli nájsť v zložení. To baleácke je trochu jednoduchšie...


... naopak, pri peelingu MBS máme tých olejčekov a prírodných ingrediencií „trošku“ viac:


Na druhú stranu, peeling MBS má v zložení aj propylparabén a B.H.T., čo u Baley nenájdete.
Čo by som teda asi povedala na záver... Objavila som peeling, ktorý je rovnako úžasný ako môj zamilovaný levanduľový od MBS a vďaka jeho dostupnosti /cenovej aj „geografickej“/ sa k nemu budem vracať zrejme častejšie než k levanduli.
No a nakoniec pridávam ešte hodnotenie baleáckeho peelingu:

plusy:          účinok, vôňa, cena
mínusy:      žiadne

celkové hodnotenie: 10/10

Uprednostňujete jemnejšie telové peelingy alebo olejové „šmirgle“ tak ako ja? :) Skúšali ste telový peeling od Baley?

- claire -    



6 komentárov:

  1. No neskúšala som ho, ale po tejto recenzii si o hneď zajtra idem kúpiť :) Peeling potrebujem už ako soľ, keď sme pri nej tak občas si robím aj také tie domáce zmesi z cukru alebo morskej soli a oleja, ale chýba mi tam tá vôňa :) Už sa teším ako sa vyšmirgľujem :)) Missy

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. :) Dúfam, že s ním budeš spokojná rovnako ako ja.
      Do tej fázy, že si budem sama doma robiť "kozmetiku" by som sa rada niekedy dopracovala aj ja, bohužiaľ zatiaľ som príliš lenivá :D

      Odstrániť
  2. Tiež som po recenziách na blogoch kúpila "tento zázrak od Baley", ale mňa sklamal. Vadí mi jeho nekonzistentnosť a predovšetkým jeho "tvrdosť".
    Zostanem pri svojom Freeman alebo vyskúšam MBS.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Lenka, ak Ti nevyhovuje Balea, MBS ani nemusíš skúšať, je to to isté, zbytočne by si vyhodila peniaze...

      Odstrániť
  3. musím sa priznať, že doteraz som žiadny peeling na svojom tele neodskúšala, vždy som skončila len pri tvárových peelingoch. ale vďaka tebe, som uskutočnila objednávku, v ktorej medzi inými výrobkami sa nachádza aj telový peeling :D

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. :D No super!
      Inak ja si bez pravidelného pílenia svojej telesnej schránky nedokážem svoj život predstaviť, uvidíš, podľahneš tomu aj Ty! ;)

      Odstrániť

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...