nedeľa 10. augusta 2014

Nemastný, neslaný a avokádový krém

Už dosť vody pretieklo dole Váhom od vtedy, čo sa mi toto mazadlo dostalo do rúk.  Hoci som krému, pochopenému pôvodne ako krém na ruky /no jo, keď vidím tubu o objeme 100ml, zásadne musí ísť o krém na ruky!/, nemala v úmysle venovať celú jednu recenziu, chlapec si to aspoň trochu predsa len zaslúži.



Extra bohatý avokádový krém. Na prvý pohľad to znie dobre. Lustráciou na nete /zo zásady nesurfujem! lustrujem! :)/ som sa dopracovala nielen k spôsobu použitia tohto Izraelčana /vraj na celé telo, tvár a obzvlášť na suché miesta plus ako prevencia proti striám/, ale aj k cene, ktorá sa na oficiálnej stránke značky Health & Beauty Dead Sea Minerals pohybuje okolo 10 dolárov – čo stál tu, netuším a nejak sa mi to vlastne ani nechce zisťovať.
No, takže takto... 
Konzistencia krému je stredne hustá a dosť ľahká, teda nejaké premasťovanie rozhodne nečakajte, logicky.


Krém sa vstrebáva do pokožky veľmi rýchlo a hydratačno-výživný účinok by som – vzhľadom k názvu – očakávala predsa len o „málo“ väčší. Na telo /a nebodaj ešte suché miesta/ je krém v mojom prípade v podstate nepoužiteľný a hoci som sa nádejala, že bude fajn aspoň ako ľahký hydratačný pleťový krém na leto, no tak nie je. Okrem toho, že hydratuje pleť veľmi krátko, tak mi ešte aj pod mejkapom cuckuje, čo akože fakt mám moooc rada.
Pred čím ale klobúk dolu, to je zloženie. Posúďte samé:
 

Hoci krém neobsahuje žiadny parfum, vonia po zmesi všetkých možných bylín, olejov a rastlinných extraktov, ktoré sa v zložení nachádzajú. Vôňa je dosť intenzívna a nie každému by musela vyhovovať, pri občasnom používaní mne ale nepríjemná nie je.
Multifunkčný krém si našiel u mňa uplatnenie najčastejšie ako krém na ruky, prípadne ho núdzovo občas mažem aj na chodidlá.
Som rada, že som krémik vyskúšala, ale napriek zloženiu sa k nemu zrejme už cielene nevrátim, keďže jeho účinok ma teda do kolien nedostal.

plusy:          zloženie
mínusy:      hydratačno – vyživujúci účinok

celkové hodnotenie: 6/10 - aj to väčšinu bodov dávam za zloženie!

Máte skúsenosti s týmto multifunkčným krémom? Veríte niečomu, čo sa maže na telo a zároveň aj na tvár?

- claire -


Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...