piatok 24. júna 2016

CATRICE: Liquid Camouflage



Neviete si predstaviť, ako statočne som bojovala. V mojej zbierke korektorov sa vyhrievala jedna high-end legenda, jedna low-end legenda a v podstate s oboma som bola viac než spokojná. Keď ale počúvate zo všetkých strán, ako nutne potrebujete ďalší kúsok do vašej zbierky, no tak to sa ťažko bojuje potom. Aspoň v mojo m prípade je to takmer vždy prehratá bitka ;).
A tak sa môj /podľa môjho skromného názoru aj tak chabý/ korektorový arzenál rozrástol o takmer už kultový a občasne nezohnateľný korektor Liquid Camouflage od Catrice.



Že milujem Radiant Creamy Concealer od Narsu, to už asi viete – a ak nie, ochotne vám to pripomeniem ;). Jediná vec, ktorá ma na ňom prdela, bolo odtláčanie pod okuliarmi, ale to som viac-menej poriešila tuhým bratrancom hlavnej hviezdy dnešného článku, korektorom Catrice Camouflage, ktorý má aj pod okuliarmi o niečo lepšiu výdrž.
Teraz už ale omrknime môj /už ani nie/ nový prírastok.


V drogérke som si, pochopiteľne, vybrala ten najsvetlejší odtieň, 010 Porcellain. Musím povedať, že odtieň je skutočne svetlý a to ešte o kúštik viac, než je môj Nars v odtieni Vanilla. Na maskovanie iných nedokonalostí pleti, než sú kruhy pod očami, mi popravde príde aj trošku svetlejší, než je slušné, to ale samozrejme závisí od farby pleti každej jednej z nás, že. /Takže si tie odtiene poriadne očekujte a prípadne vezmite odtiene rovno dva a namiešajte ideálny :)./




Korektor je naozaj krémový a na prvý pohľad pôsobí konzistencia rovnako, ako tá narsovská. V skutočnosti je Radiant Cremy Concealer ale naozaj viac „creamy“ a Liquid Camouflage pôsobí na pleti trošku ľahšie.
A chladivejšie. Možno je divnosť najdivnejšia, že vyzdvihujem pri korektore práve túto vlastnosť, ale jeho aplikácia je fakt veľmi príjemná.


Čo sa krycích schopností týka, tu voči korektoru tiež nemôžem povedať jediné krivé slovo. Ako Radiant Creamy Concealer alebo Camouflage korektor, aj Liquid Camouflage je pigmentovaný naozaj eňo-ňuňo a na ksichte vám zakryje všetko od foklov z krčmovej bitky až po spálený frňák. Takže pohoda – lahoda preveľká.
Teraz prejdime ale k problému, ktorý s korektorom mám. 


Keďže už mi nejaký ten rôčik nie je –násť, je len samozrejmé, že v okolí očí sa už objavujú nejaké tie drobné vrásočky /ono je vám jasné, že nieee, žiadne tam nie sú a claire clairmont chce len byť kolegiálna s čitateľkami 30plus, ktoré tam už niečo málo mať môžu, že!!! ;D/.
No ale späť k veci.  Práve s vráskami má totiž Liquid Camouflage najväčší problém. Ak dáte hmoty totiž trošku viac, po nejakej tej hoďke sa bez hanby do tých liniek vleje a vyzerá to veľmi gustiózne, čo vám poviem.
Netvrdím, že toto nerobí aj tuhý Camouflage, ale ten pod oči nepoužívam, ten si relatívne dôstojne plní svoju službu v okolí nosa pod okuliarmi.
Korektor od Narsu sa, naopak, do vrások nevlieva takmer vôbec – alebo len minimálne. Takže je vám jasné, že dvakrát nadšená z tohto faktu nie som a radšej budem behať po svetle božom s kruhmi pod očami, než s vráskami, zvýraznenými vrstvou korektoru, že.
Apropooo okuliare! No tak aj s nimi má tekutý Camouflage korektor problém – odtláča sa presne tak isto ako Nars.
Na druhú stranu, na čo som si korektor naozaj obľúbila, to je taká tá rozjasňovaco-kontúrovacia funkcia, ktorú vďaka svetlému odtieňu a príjemnej konzistencii plní naozaj veľmi fajn. Stačí pár ďubiek do trojuholníka pod oči, na stred nosa, čela aj brady, poriadne zapracovať do pleti a hneď vyzeráte sviežejšie :).


Možno by ste mohli oponovať, že porovnávam neporovnateľné – zatiaľ čo Radiant Creamy Concealer oderie vašu peňaženku o takých 30-40 éčok, v prípade tekutého Camouflage korektoru je to tak o 10x menej. Ale skrátka chcem zhodnotiť naozaj VŠETKY skutočnosti a faktom je, že ak by cena korektorov bola rovnaká, bez zaváhania vyberiem ten od Narsu.
Napriek všetkému som ale s korektorom od Catrice spokojná a ak nedisponujete práve desiatkami eur, určenými výlučne na kúpu kvalitného korektora /že ako zastrelím ťa, ak si za tieto prachy nekúpiš korektor!/, tak vám tohto fešiho môžem s kľudom odporučiť – určite patrí k tomu lepšiemu, čo naše drogérkové pulty ponúkajú.

hodnotenie: 7,5/10

Máte skúsenosti s tekutým korektorom od Catrice? Ktorý je ten váš TOP? ;)

- cc -

10 komentárov:

  1. So zlievaním mám aj ja problém :D. Nie že by som mala veľké vrásky, ale mám takú jednu prirodzenú vrásku pod spodným viečkom a nie je nič horšie ako keď sa tam korektor totálne usadí a musím to každú hodinu rozmazávať prstom a upravovať. Zatiaľ mi najviac sedí korektor od Manhattan, ktorý mi to robí minimálne, resp. zleje sa chvíľu po nanesení, ale následne keď to už rozmažem, tak celý deň mi to nespraví. Ale uvidíme, ja budem ešte stále pátrať po nových tekutých korektoroch :D.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. jj, ja to mám tiež presne takto . Tie vrásky tam mám skrátka od narodenia asi :D Ale teda až do tých miest ja kokrektor dávať nemusím...
      Manhattan, to sa dá ešte zohnať? :D

      Odstrániť
    2. Dá sa zohnať u rakúskych susedov, kde majú normálne celý stojan :D.

      Odstrániť
  2. Bohužel zatím ani s jedním nemám žádnou zkušenost, pořád v obchodech hledám Catrice korektor, ale vždy je stojan vybraný :D.
    Beauty by K.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. No, občas aj u nás býva, ale viac-menej nie je nejaký extra problém s dostupnosťou...

      Odstrániť
  3. Catrice korektor alebo camuflage tuhy ma lakaju dlhsie. Ale ako citam, namotala si ma na Nars :) hlboko premyslam :)

    http://beautyshopaholik.blogspot.cz/

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. No, ak máš zvyšných 30-40 éčok, tak pokojne choď do toho Narsu ;)

      Odstrániť
  4. Nemám, zatiaľ. Stále ma drží môj tekutý od MF, ktorý mi maximálne vyhovuje.
    Ale tohto fešiho som náhodou zbadala v Prievidzi v DM keď som bola v kúpeľoch a hádam sa dokopem do jeho vyskúšania :).

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ja som ho tiež kúpila len zo zvedavosti, keď už ho každý toľko chváli :) samozrejme som nepotrebovala, ešte stále deriem posledné zvyšky Narsu... ale tak čo, beautyblogerka :D

      Odstrániť

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...