piatok 10. júna 2016

FRESH LINE: letné telové mliečka z obchodíku Golden Forest



Neviem, koľké z vás sa už vyrovnali s faktom, že je leto za rohom, ak by ste tomu ale stále odmietali uveriť, stúpajúca ortuť na teplomere vás o tom poľahky presvedčí. Že treba svoju telesnú schránku rozmaznávať aj v letných horúčavách, to je jasné - a pomaly aj ja prepínam z módu mazania sa mojimi milovanými telovými maslami na mazanie podstatne ľahšie.
Trebárs aj úžasne voňavými telovými mliečkami od gréckej značky Fresh Line.




Značka Fresh Line, inšpirovaná poznatkami starých Grékov o liečivých bylinkách a vychádzajúca z tradičných rodinných receptov, bola založená v roku 1992. V jej zložení, off course, nájdeme vzácne zelinky a burinky, rastúce na gréckych lúčkach, roliach a záhradách a zloženie sa tvári tak na 95-96 percent prírodne :). Aspoň teda pri telových mliečkach, ku ktorým si dnes povieme pár teplých slov.
Značka má v ponuke naozaj slušný počet telových mliek, balených v tip-top štýlových fľaštičkách /moje srdce krváca pri pomyslení, že zatiaľ túto vec na seba patlem len zo vzoriek!/. 



Hneď pre úvod by som vyzdvihla dve veci, ktoré ma dostali do kolien. Okrem vôní potešil fakt, že každé mliečko má tú svoju farbu / jo, som trochu primitívka, ale niektoré sú ozaj že ňuňu!/ a že na obale sa nachádza presné percento zložiek prírodného pôvodu. /Tak napríklad Galatea je „natural“ z 97 aj pol percenta, zatiaľ čo Persephone „len“ z 95,9 percenta :). Milé, že?/
Prejdime ku konzistencii. 





To vás musí cc upozorniť, že tá je celkom TEKUTÁ a dolovanie  obsahu z tých pidi-saklíkov je občas sprevádzané poriadnou spŕškou slov, nie práve hodných dámy a neostáva iné, len dúfať, že aplikácia z full balenia bude aspon o kúúúštik komfortnejšia.
Napriek tomu, že konzistencia je pomerne riedka, nedovolím si frfľať ani omylom. Hydratačný účinok telových mliečok je totiž práve na nastávajúce letné obdobie priam ideálny – mliečko nič neumastí, takmer ihneď po aplikácii sa môžete obliekať a vaša pokožka napriek tomu ostane nielen pekne zhydratovaná, ale aj prevoňaná.
A tak sa teraz jednotlivým mliečkam kuknime bližšie na zúbok. A teda pekne podľa abecedy.



APOLLO – telové mlieko wellness a vitalita s esenciálnymi olejmi z vavrínu, eukalyptu, fenikla, tymiánu, šalvie, rozmarínu, s extraktom zo zeleného čaju, slnečnicovým a avokádovým olejom: Mlieko je krásnej zelenkavej farby a vonia po citrusoch a ihličnanoch – čisto subjektívne dojmy. Vôňa je celkom intenzívna, ale príjemná a pozdáva sa mi.

CALYPSO - osviežujúce a povzbudzujúce telové mlieko s esenciálnymi olejmi z citrónu, pomaranča, mandarínky, broskyne, cédrového dreva, zázvoru, extraktu z grepu, avokádovým a slnečnicovým olejom: Mliečko je žltej farby a vonia krááásne po citrusoch. Ak si pamätáte citrusové mlieko od Weledy, tak mi ho ceeelkom intenzívne pripomína!

CASSANDRA – mliečko s vanilkou, medom a muškátom: Mlieko bielej farby s trblietkami, v tomto prípade vôňa teda zodpovedá najmä tomu medu /ktorý mi obvykle smrdí/ a muškátu – trošku cítiť tú vanilku, ale v konečnom dôsledku na pokožke mliečko môjmu nosu nie príliš vyhovuje.

CIRCE – relaxačné telové mlieko s extraktom z fialky, vanilky, esenciálnymi olejmi z ylang-ylang, jasmínu, ruže, broskyne, cédrového dreva, šalvie a sladkým mandľovým olejom: Mliečko bledofialovej farby, bez trblietok. Vôňa je taká orientálna, prevláda v nej vanilka, ale na môj vkus je toho „orientu“ až príliš.

CYBELE s ružou, neroli a ylang-ylang: Ružovučké mliečko bez trblietok s nááádhernou a nie celkom ľahko opísateľnou vôňou! Ňuchám najmä niečo ovocné, sladko-svieže až pančnuté cukríkmi, mňáááááám! Jedna z TOP vôní...



GALATEA vyživujúce a rozmaznávajúce telové mlieko s organickým kokosovým, mandľovým a avokádovým olejom a extraktom z vanilky a ibišteka: Tentokrát nudná biela farba, ktorú ale vyváži naozaj krásna vôňa, v ktorej prevláda prudko jedlá vanilka spolu s kokosom.

ORPHEUS & EURYDICE – ochranné a upokojujúce telové mlieko s extraktom z vanilky, kamiliek, kostihoja, myšieho chvosta, nechtíka, s esenciálnymi olejmi zo škorice, anízu, šalvie a organickým kokosovým olejom: Telové mliečko bielej farby, na prvý pohľad mi pripadá o niečo hustejšie, než jeho spolubojovníci – čo kvitujem. Vôňa pôsobí ale tak trochu retro, trošku z nej cítiť aníz, ale celkovo to nie je nič pre môj čuchový orgán.

PERSEPHONE skutočne „sensual a euphoric“ telové mlieko s esenciálnymi olejmi z ruže, jasmínu, santalového dreva, patchouli, ylang-ylang, organickým kokosovým, jojobovým a sladkým mandľovým olejom: Pozitívom je určite krásna ružovučkááá farba bez trblietok a tým sme skončili. Vôňa mlieka je tak euforická, až mi z nej došlo zle :D – na prvý dojem  /rozumej asi tisícina sekundy/ pôsobí krásne, po chvíli si ale uvedomíte, že je príliš silná a tiež tak trochu retro a po ďalšej tisícine sekundy ju už nemôžete ani vystáť :D No, nie všetko musí byť dokonalé, že...

PHAEDRA s fialkou, levanduľou a jasmínom: Mliečko krááásnej fialkovej farby, obsahujúce pomerne výrazné trblietky /nevadia ani trošku!/, voňajúce po kvetinkách. Môže byť!

POSEIDON omladzujúce telové mlieko s esenciálnymi olejmi bergamotu, feniklu, cédrového dreva, zázvoru, mäty, extraktom z rozmarínu, citrónom a levanduľovým a avokádovým olejom:  Kočky moje, zasa jedna z TOP vôní! Nádherné vodné tóny, podfarbené kvapkou citrusov a ihličnanov, pančnuté žuvačkou, fuckt, neklamem! Bledotyrkysová farba je len bonusom. Krááása a jeden z favoritov!

SELENE so santalovým drevom, anízom a cédrovým drevom: Mliečko nááádhernej modrej farby s trblietkami, ach bože, chrochtááám! Vôňa je presne taká, akú ste si predstavili, keď ste si prečítali hlavné zložky zloženia – trošku orientálna, trošku púdrová, trošku svieža... No popisovanie vôní mi skrátka vždy išlo, soráč! :D

Nakoniec zloženia... /a tajne dúfam, že budú čitateľné! :D/




To by boli moje očno-čuchové dojmy.
Ak vás mliečka zaujali, zohnať ich môžete v tomto obchodíku. Samozrejme, ak to do Žiliny až tak blízko nemáte, tak máte skrátka smolu – aj keď som sa snažila surfovať ako drak, v ponuke žiadneho e-shopu som túto grécku značku nenašla a tak nám, trošku viac cezpoľným, neostane iné ako dúfať, že si obchodík čoskoro spojazdní aj e-shop.



SUPERTIP :)

Ak by ste ale predsa len mali cestu okolo, mám tu pre vás ešte niečo... V „Zlatom lese“ vám okrem ponuky zaujímavých značiek kozmetiky poskytnú aj odborné poradenstvo vo forme analýzy pleti jedným super-špeci prístrojom celkom zadara /lebo kto už len nechce zistiť, čo to vlastne nosí natiahnuté na tej svojej lebke, že!/ a zároveň odporučia nielen adekvátnu starostlivosť, ale aj masáž tváre, ušitú na mieru práve pre vás.

To by sme mali pre dnešok všetko. Telové mlieka od Fresh Line určite stoja za vyskúšanie a ak by som si mala vybrať, celkom jednoznačne kopem za Poseidóna, Cybele Galateu. Keďže sú ale vône vecou prudko individuálnou, tak vám nemôžem odporučiť nič iné, len prísť si do predajne pričuchnúť a nájsť si toho svojho favorita s veľkým EF ;).

Tentokrát bez hodnotenia.

Celkom by ma zaujímalo, či by ste si na základe mojich popisov niektoré mliečko vybrali :). A prípadné skúsenosti s touto značkou?

- cc -


4 komentáre:

  1. ale ich je teda :D uvítala by som buď Calypso alebo Poseidon :)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Tie farby vyzerajú také ňu ňu :), že by som hneď skúšala. Podľa Tvojho popisu si vyberám, aspoň virtuálne, Phaedra, Poseidon, Cybele a Galatea.
    Ak zistíš niečo viac o e-shope, dáš prosím vedieť aspoň cez FB ?

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Dobrý výber! ;)
      Jasné, ak obchod spojazdní e-shop, určite bude info...

      Odstrániť

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...