streda 1. júna 2016

LUSH: Charity Pot



Keď som sa po prvýkrát začala zamýšľať nad tým, čo prvé u mňa zakotví z tejto originálnej značky, rátala som skôr s nejakým tým patladlom na pery než vecou, ktorá sa bude týkať zvieratiek. Nakoniec mi je ale veľkou cťou, že vám v dnešnom článku môžem predstaviť práve Charity Pot, krémik na ruky a telo od Lush.

LUSH_charity_pot


Na obale samotnom sa píše, že kúpou tohto krémiku podporíte projekty, čo za to stoja. A ten môj teda stojí dvojnásobne! /ak by vás zaujímalo, čo všetko môžete kúpou tohto krému podporiť, mrknite sem!/
Aj keď obvykle píšem články s nadhľadom a z kozmetiky si dokážem urobiť naozaj veľkú srandu, dnes aspoň pre začiatok budem neobvykle vážna. Týka sa totiž témy, ktorá je mojou tak trochu srdcovkou a občas aj v tom negatívnom slova zmysle.

LUSH_charity_pot


Projekt Nekupuj. Adoptuj! nás všetkých má viesť k „budovaniu etického a zodpovedného postoja spoločnosti k psom a mačkám“. 
Bohužiaľ, veľa ľudí v /možno aj/ nevedomosti podporuje nekontrolované množenie zvierat tým, že podporuje produkciu /inak sa to nazvať, bohužiaľ, nedá!!!/ zvierat bez preukazu pôvodu. Dôvodom býva najmä vidina nižšej nákupnej ceny /čo je ale dosť prudký fail vzhľadom k tomu, že cena zvierat bez PP býva často vyššia, než cena niektorých zvierat v registrovaných chovateľských staniciach!!! Trebárs len kvôli tomu, že srsť je zafarbená trošku inak, než by mala.../
Čím sa teda dostávame k začarovanému kruhu – podpora množiteľov – nadbytok zvierat – plné ulice a útulky.
A presne od tohto tu máme projekt Nekupuj. Adoptuj!, ktorý nás núti zamyslieť sa nad tým, či by nebolo vhodnejšie dať domov zvieratku, ktoré sa na tento svet nepýtalo, ale napriek tomu skončilo ako nechcené.
A teraz to najpodstatnejšie: Značka Lush venuje združeniam, ktoré predajom Charity Pot krémov podporuje, CELÝ výťažok z predaja /mínus daň/, a to je super, nemyslíte? :)

LUSH_charity_pot


No keďže je to tu blog o kozmetike, tak sa k nej zasa vráťme ;).
A začnime – ako inak – balením.

LUSH_charity_pot


Jo ten téglik je podľa mňa skrátka rozkošný. Nie že by fotka cice na obale bola taká dokonalá /hovorí niekto, kto sa roky mordoval s problematikou, ako odfotiť kocúra s vyvalenými očami bez toho, aby mu stáli uši!/, ale téglik celkovo pôsobí veľmi zaujímavo a milo. Veď kto už by dával na kozmetiku podobné kecy, aké nájdeme na tomto?

LUSH_charity_pot

LUSH_charity_pot
LUSH_charity_pot_ingredients

A infoška, kto pre nás krémik vyrobil? WTF??? Sto bodov!!! :)
Krémik je svojím prapôvodom určený na mazanie rúk a tela, poviem vám ale rovno, tohto klenotu je v mojom balení veeeeľmi málo /len 50 ml/ na to, aby som ním mazala celú telesnú schránku.
Vďaka vôni – ktorá je trošku korenistá, trošku kadidlovitá a pôsobí priam relaxačne – ho najradšej mažem len na ruky, ku ktorým si v pravidelných triapolsekundových intervaloch priňuchávam. Mňam!

LUSH_charity_pot

LUSH_charity_pot


Konzistencia je taká stredne hustá a hydratačné ako aj vyživujúce schopnosti sú super. Krémikom by som sa nebála mazať paprčky ani v zime, takže za mňa spokojnosť aj s účinkom, nielen s jeho „filozofiou“.
Krémik som dostala ako darček od mojej kamošky /mimochodom, veeeľkej mačkárky a záchranárky týchto šelmičiek domácich/, ktorá ho priniesla z výletu v Prahe, takže po cene som celkom neslušne musela zapátrať na nete.
A ak by sa vám málilo, krém dostanete aj vo väčšom, 250ml balení. ;)

hodnotenie: 10/10

Čo vy a domáci miláčikovia? Máte vy alebo niekto vo vašom okolí štvornožca z útulku?
A vaše skúsenosti so značkou LUSH? ;)

- cc -

12 komentárov:

  1. Neskutočne sa mi páči to ako sa značka Lush stavia k takýmto problémom :) Naozaj krásna recenzia, mimochodom :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Vďaka :) Jo aj mne sa tento prístup moc páči... klobúk dole.

      Odstrániť
  2. z vyletu v prahe som si aj ja doneisla nieco od LUSh lebo musela som...kupila som vychvalovany sampon I love juici-100ml za nekrestanskych 10eur a je uplne na h....o :D mal byt na mastne vlasy ale nic pravda...jedine co, tak dobre vonia

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. :D nuž, nie je všetko zlato čo sa blyští /na blogoch :D/...

      Odstrániť
  3. LUSH je podle mě jedna z TOP značek. Jejich přístup k přírodě a celkově ke světu mi přijde úžasný. Zatím jsem si tedy nic nekoupila, ale na wishlistu mám snad polovinu jejich sortimentu. :D :)
    Diary of Girly Things

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Jo aj mne to moc imponuje :) a keby som bývala v CZ, asi by som tam trčala celkom často ;) Všetko je to také krásne a farebné, tak už len pokochať sa a poňuchať :)

      Odstrániť
  4. Tak to je krásna myšlienka. Doteraz ma LUSH nijako nebral, ale po tomto som musela mrknúť na ich web. Super, dávam všetky palce hore :-)

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Teda taky čučím jako puk, to jsem vůbec netušila. LUSH má skvělé výrobky, čtu na ně samou chválu, ale sama jsem ještě nic nevyzkoušela.
    Beauty by K.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Mňa lákajú tie ich scruby na pery, tie určite vyskúšam, ak bude príležitosť :)

      Odstrániť
  6. Ty si ale iný pokušiteľ na nakupovanie :(. Vďaka Tebe moja peňaženka zíva prázdnotou :(.
    Ale myslím, že toto si nechám ujsť.
    A nie, žiadneho domáceho miláčika doma nemám. Teda, okrem môjho manžela :).
    Inak, som psíčkar. Rodený a navždy.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. :D taký je údel všetkých beautyblogeriek, čo narobíš! Ale ak Ťa to poteší, som na tom rovnako :D
      Psy sú tiež super :D

      Odstrániť

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...