piatok 18. júna 2021

Spotrebovanci / máj 2021

Dnešný článok s recenziami na spotrebovanú kozmetiku môžeme rozdeliť na stálice, vyhodencov, kontroverznú riasenku a jeden úžasný, luxusný očný krém. Uznávam, logika ako sviňa, ha ha, ale je to skrátka holý fakt.

Saveonbeauty Out News maj 2021

Ako vždy, aj teraz začneme stálicami a ich prípadným nalinkovaním, ak som na ne písala na blogu recenziu: LARENS Dermo Wash, LARENS BioRenew Sérum, LARENS BioRenew masky, LARENS Aqua Spray /zatiaľ samostatne nerecenzovaný/, NIVEA micelárka, CIEN gél na holenie.

K ostatným spotrebovaným vecičkám už taká skúpa na slovo nebudem a ak niektoré produkty na fotke chýbajú, vedzte, že som ich vyhodila do koša ešte na dovolenke.

 

PERRICONE MD Hypoallergenic spevňujúci očný krém

Pekelne drahý, ale pekelne dobrý očný krém. Recenziu naň som písala už po spotrebovaní, takže všetky info ostávajú v platnosti. Rozhodne odporúčam – ak sa vám chce vyhodiť 80 éčok za patladlo na očné okolie.

 

PILATEN čierna zlupovacia pleťová maska

Prvý vyhodenec, lebo mu uplynula záruka. Svojho času som bola skutočne nadšená z tejto vecičky, ale už som tak nejak zmenila názor. Maska síce dosť toho z pórov povyťahovala, ale zároveň bola tak neskutočný držák, až som dospela k tomu názoru, že ide skôr o týranie pleti než o starostlivosť o ňu :). No a ja chcem byť na svoju pleť už len dobrá, v tomto veku... ha ha.

 

FREEMAN Polishing Charcoal + Black Sugar pleťová maska a peeling v jednom

Fajn čistiaca pleťová maska a píling v jednom, ktorú som používala naozaj rada. Ale už dlho :). A keďže od klasických mechanických peelingov pomaly, ale isto upúšťam, nemyslím si, že sa budem hrnúť do jej opätovnej kúpy.

 

FREEMAN Dead Sea Minerals Anti-stress ílová pleťová maska

Ďalší megadržák, tentokrát na poli ílových masiek. Maska sama o sebe bola príjemná, ale dať toto dole z ksichtu rovná sa úkon takmernemožný! A aj keď ďalšie negatívne pripomienky nemám, vďaka vyššie uvedenému neduhu si ju už určite nekúpim.

 

AVON pleťová maska s avokádom

Určite sa jej nebudem zámerne vyhýbať! Maska mala zvláštnu, až rôsolovito - huspeninovú konzistenciu, ale bola na pleti veľmi príjemná a aj keď za tú cenu nemôžme očakávať zázraky, že jo, tak celkom príjemne hydratovala!

 

CIEN sprchovací gél mäta – limetka

Pamätáte si môj Mojito sprcháč od The Body Shop, za ktorý som vďaka tomu, že som ho objednávala z ČR, zaplatila nekresťanských 13 éčok? No tak toto nestojí ani kresťanské 1 euro a vonia to presne tak isto! Za mňa absolútna voňavá topka, must-have a ten najlepší letný sprcháč. Už mám doma ďalší a fuckt dúfam, že toto Lidl nikdy neprestane vyrábať!

 

BALEA sprchovacia pena Pure Energy

V podstate by malo ísť o ďalšiu verziu mojej obľúbenej dvojkombinácie vôní mäta – limetka, obohatenú o zelený čaj, ktorý jej asi dodáva ten podstatne smradľavejší odér, ha ha. Nie, toto naozaj krásne nevoňalo. Na druhú stranu, ani nesmrdelo a keďže v tomto prípade mi ide skôr o konzistenciu než vôňu /využívam pri cestovaní, keď vďaka penám so sebou nemusím vláčiť ani hubku, ani gél na holenie/, tak v podstate nefrflem. Nabudúce ale asi vyberiem radšej inú voňavú verziu.

Spotrebovana kozmetika recenzie

AVON krém na ruky Even Tone-C

Krém, ktorý mal akože pôsobiť vybieľujúco na vaše rúčky – čo by som eventuálne aj potrebovala, ale životne dôležité to pre mňa zas nie je. Chvalabohu, pretože vybielenie rúk som si teda naozaj nevšimla. Krém voňal príjemne, pripomínal mi nejaký vianočne sa tváriaci krém inej katalógovej značky /hádajte ktorej, ha ha/, ale môžem skonštatovať, že je to asi prvý krém na ruky zn. Avon, ktorý mi konzistenčne nevyhovoval! Na môj vkus mal príliš málo hutnú konzistenciu a jeho hydratačný efekt na rukách ktovieaký nebol. Nepotrebujete.

 

DERMACOL Invisible Fixing Powder

Vyhajpovaným fixačným púdrom od Dermacolu začnem časť s /ne/spotrebovanou dekoratívkou.

Jo, aj ja podlieham hype-ošiaľu – kto by to do mňa povedal, že, ha ha. Pred asi milión rokmi som kúpila tento púder a viete čo? No nič. Presnejšie: nič moc. Úplne obyčajný púder, na ktorý síce môžu prisahať poprední svetoví mejkapartisti, ale to je asi tak všetko. Mňa osobne teda neukecali. Obyčajný sypký púder, ktorý fixuje len priemerne, póry nevyzmizíkuje a ešte je aj sypký! Ja teda už určite nepotrebujem.

 

TREND IT UP Natural Radiant Highlighter, odtieň 010

Tak túto vecičku môžem len odporučiť a vyhadzujem iba preto, že mám doma kopec ďalších rozjasňovačov a že tento som mala už ozaj dlho. Ak máte neutrálny až studenší podtón pleti, tento rozjasňovač bude pre vás ideálny! Na mne ten studenší podtón občas trochu kričal, ale uznávam, že farbička to bola krásna! Okrem toho bol celkom dobre pigmentovaný /lepšie, než 020!/ Takže, za pár drobných veľa muziky.

 

BENEFIT High Beam rozjasňovač

Miniatúra – a ako vidíte, takmer nedotknutá. Podtón tohto rozjasňovača bol výrazne studený a v podstate čo si pamätám, tak aj celkom decentný. No a ešte aj málo na tom mojom ksichte vydržal.

Tieto moje tvrdenia berte trochu s rezervou, rozjasňovač som používala v tom mojom povestnom blogovom praveku, keď som mala s rozjasňovačmi minimálne skúsenosti, takže je ľahko možné, že teraz by som mala názor iný. Keďže ale rozjasňovač stihol za tie veky vyschnúť, viac k nemu povedať neviem. Schválne, máte ho niektorá?

 

LUMENE Nordic Girl! Eye Dramatiser riasenka

Recenzia ostáva v plnej platnosti, keďže som ju tiež písala už takmer po „spotrebovaní“ riasenky. Vďaka jej neduhom by som ju už opätovne nekupovala, ale ak už by sa ku mne nejako dostala, spotrebujem.

 

No a to by sme mali všetko, v máji som sa zmestila na obligátne dve strany čistého textu :). Máte skúsenosti s niektorým z dnešných produktov?

 

- cc -

 

2 komentáre:

  1. S tým Dermacol púdrom mám úplne rovnaké skúsenosti. Nechápem vôbec čo je na ňom tak super. Pleť to nezmatňuje a teda načo mi to je. Mala som ho raz a nikdy viac.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Presne... A ešte je aj SYPKÝ! :D Poznám milión skvelých púdrov, ktoré sú kompaktné a teda pohodlnejšie na aplikáciu - a keď už sypký, tak od Alverde! :)

      Odstrániť

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...