piatok 10. decembra 2021

AVÈNE Antirougeurs Fort / Stopka pre červenú!

Starostlivosti o pleť som prikladala význam odjakživa, ale posledných cécéá desať rokov sa snažím byť skutočne dôsledná. Nesúvisí to s vekom, ha ha, ale práve s tým, že vtedy sa objavili prvé problémy na mojom ksichte – ak nerátam pubertálno-postpubertálne akné, ktoré trápilo aspoň polovicu z nás, že jo – a súviseli s precitlivenosťou pleti. A aj keď sa mi podarilo problémy vcelku utlmiť, na náhodu nič nenechávam ani omylom.

Tentokrát vám predstavím AVÈNE Antirougeurs Fort sérum pre citlivú pleť, ktoré som zaradila do svojej dennej skincare rutiny.

AVENE Antirougeurs Fort serum skusenosti

A zaradila som ho úplne automaticky v súvislosti s tým, ako moc som sa na túto značku po posledných skúsenostiach namotala.

Koncentrovaná starostlivosť Antirougeurs Fort je určená pre pleť, ktorá na každý neželaný podnet reaguje začervenaním a nezriedka vyjadruje svoje protesty „praskaním“ drobných žiliek – čo môže viesť až k chronickému začervenaniu typu kuperóza alebo rosacea a tu už vážne končí sranda.

Sérum má reaktívnu pleť upokojiť, zlepšiť kožnú mikrocirkuláciu, redukovať už vzniknuté trvalé začervenania a tiež pomôcť predchádzať novým. No a keďže toto všetko je, ako by som opisovala svoj vlastný ksicht, tak nie je ani trochu prekvapujúce, že som po ňom siahla hneď, ako som ho v e-shope uvidela. V tomto viem byť skutočne pohotová...

AVENE kozmetika recenzie

Toto mazadlo je naozaj neskutočne príjemné. Celkom oceňujem aj ten klasický, úzky aplikátor, ktorý nie je nijako prekombinovaný a viete ním naniesť sérum veľmi presne – stačí totiž nanášať ho lokálne na tie miesta, kde najviac bojujete so začervenaním, t. j. nos a líčka, prípadne brada.

Sérum, no... Ono je to vlastne skôr krémik, ktorý vytvorí na vašej pleti takú tú ochrannú vrstvičku, akú každý suchokožec miluje. Ja osobne preto Antirougeurs Fort najčastejšie nanášam až po iných, ľahších sérach – hydratačných, protivráskových, atď. – a na záver namažem tvár krémom. Iste, niekomu sa to môže zdať prekombinované, ale ja to tak mám skrátka rada a hotovo – pleťové séra už roky vrstvím a tiež striedam podľa aktuálnych potrieb môjho ksichtu. Samozrejme, všetko s mierou a rozumom, že - dve hydratačné séra napríklad, to už zaváňa ozaj úchylkou, ha ha.

Späť ale k nášmu séru od Avène.

Je teda veľmi príjemné na pleti, vstrebáva sa bez problémov a na pleti absolútne nežmolkuje, čo oceňujem najmä ráno, keď dávam na pleť nejaké to bébéčko alebo mejkap – zatiaľ ho dávam ráno aj večer, výrobca ale toleruje aj to, keď ho budete dávať len raz za deň :).

AVENE Antirougeurs kozmetika

Ja osobne mám pocit, že toto sérum tlmí začervenanie už po prvom použití. Obzvlášť teraz v zime je životne potrebné podobnými produktami tvár mazať, keďže teplotné výkyvy sú jedným z najväčších nepriateľov červenajúcej sa pleti. Svoje uplatnenie nájde ale sérum jednoznačne v akomkoľvek ročnom období, keďže pleť so sklonmi k začervenaniu treba posilňovať a chrániť celoročne, že.

Ja som sérum kupovala na Notino ešte v rámci Black Friday v zľave, nepamätám sa presne koľko ma vyšlo, ale aj bez akcie je jeho cena viac ako júzerfrendly. Myslím, že jeho účinky ocení každá jedna, potažmo každý jeden z nás, čo bojuje s podobnými problémami, aké som popísala v tejto recenzii.

 

Niekto podobné problémy s pleťou? Čo vám najviac zaberá a naopak, čo najviac škodí?

 

- cc -

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...