pondelok 13. mája 2019

Beautyblender a Blendercleanser / konečne!!!

Jo jo, veru konečne. Začneme ale pekne od koreňa veci, aj keď to dnes bude asi na dlhšie – a síce tým, ako moc som sa ja, vyznávačka viery vo flat top štetce, namotala na hubky na mejkap.
Celá vec sa stala tak pred dvomi mesiacmi, keď som sa rozhodla oprášiť svoju asi tak tristoročnú hubku na mejkap z drogérie, navlhčiť ju a konečne poriadne vyskúšať nanesenie mejkapu týmto čudom. Výsledný efekt ma dostal do kolien a môj verdikt bol jednoznačný: láska na prvý dotyk aj pohľad.
Logicky, pipina vo mne nenechala na seba dlho čakať a ja som sa začala čím ďalej, tým viac zaoberať myšlienkou, aký asi môže byť originál Beautyblender, keď som sa dokázala takto namotať na hubku z drogišky za pár drobných?

saveonbeauty_beautyblender_original_recenzia

No, nebolo treba čakať moc dlho – ešteže je tu moje drahé Elnino, vďaka ktorému som mohla otestovať nielen Beautyblender samotný, ale rovno aj s čistidlom na hubky, Blendercleanser
My ale začneme samozrejme práve hubkou. Môj Beautyblender je vo verzii Pink, teda ten klasický, neónkovo ružový /rozumej: #mojmusrdcunajblizsi /.
Nebudem vám príliš obkecávať tvar hubky... Keďže čítate tieto riadky, predpokladám že oči máte a tiež že vám nechýba logické myslenie, tak len tak na rýchlovku: Užšiu časť používate pri zapracovávaní mejkapu do ťažšie prístupných miest, širokú časť na väčšie plochy ako líca, čelo, atď. Zároveň si ale neodpustím drobnú poznámku – používajte hubku tak, ako je vám to pohodlné. Originál Beautyblender oproti iným, lacnejším hubkám je podstatne mäkší, čo spôsobuje samotný materiál, ktorý je taký... ako by som to... Viac pórovitý? Vďaka tomu je tá aplikácia oveľa pohodlnejšia a bez problémov sa aj tou širšou časťou dostanete všade, stačí na hubku len jemne zatlačiť. Zároveň sa mi zdá, že aplikácia mejkapu na pleť mäkučkým Beautyblenderom je aj trošku rýchlejšia, resp. jednoduchšia oproti iným hubkám.

saveonbeautyblog_beautyblender_recenzia

Poďme teraz ale k samotnému procesu aplikácie. Na začiatku hubku navlhčite a dôkladne vyžmýkajte – v žiadnom prípade nesmie byť hubka mokrá. No a môžete začať.
Ja osobne nanesiem primerané množstvo mejkapu na pleť prstom a následne začnem s vpracovávaním/vtláčaním mejkapu do pleti hubkou. Je pravda, že hubka časť mejkapu do seba vpije, ale týmto spôsobom dokážete mejkap na sebe ideálne, najmä prirodzene navrstviť a dosiahnuť vďaka tomu požadované krytie.
Tak a teraz o tom, ako vyzerá mejkap na pleti po nanesení /a zapracovaní/ navlhčeným Beautyblenderom.
Pokiaľ trpíte na rozšírené póry, je toto ideálny spôsob aplikácie mejkapu pre vás! Zatiaľ čo štetcom ten mejkap po pleti viac-menej len rozmazávate, hubkou ho dokážete vtlačiť aj do toho najmenšieho póru a pleť tak pôsobí ešte vyhladenejšie ako keď pod mejkap, nanesený štetcom, aplikujete primer! Okrem toho, takto dôkladne zapracovaný mejkap vám na pleti /a v takomto stave!/ aj oveľa dlhšie vydrží a ja vlastne ešte po príchode z roboty žasnem, ako dobre ten mejkap na mne furt vyzerá! Skromnosť vždy patrila medzi moje najsilnejšie stránky, no...
Veľké pozitívum vidím aj v tom, že takto aplikovaný mejkap je vhodný aj na miesta, ktoré máte tak trošku presušené alebo na pozostatky po nejakom tom votrelcovi – ak sa niekde objavia drobné šupinky, hubka ich pod mejkap doslova zatlačí a nie sú až tak viditeľné, ako je to pri štetci.
Čo jednoznačne hodnotím pozitívne, to je aj fakt, že na rozdiel od štetcov, Beautyblender si sedí v podstate s každým mejkapom! Aspoň teda s tými mojimi – ktoré majú konzistenciu od tekutej až po vyslovene hutnú, aj keď - priznávam - s tými tekutejšími je to aspoň kúštik akožeproblematickejšie  - hubka pije a pije a vy nie vždy stíhate"rozotierať", takže toto je jediný prípad, kde by som možno uprednostnila štetec.

saveonbeauty_beautyblender_original_recenzia


Aby som bola v čo najväčšej možnej miere objektívna, máme tu aj niekoľko ďalších ALE /o jednom z nich si prečítate v druhej časti dnešného článku/.
Tak predovšetkým, pri aplikácii mejkapu hubkou toho mejkapu spotrebujete podstatne väčšie množstvo, než keby ste ho aplikovali akokoľvek inak – toto podľa mňa obzvlášť platí pre Beautyblender, keďže je kvôli tej mäkkosti pórovitejší /alebo naopak? :)/ a toho mejkapu vypije viac. Ja osobne to teda ako negatívum príliš neberiem, nakoľko nie som schopná v priebehu odporúčanej doby spotreby minúť akýkoľvek mejkap a popravde som tomu vlastne rada :D - ale je mi jasné, že drvivá väčšina z vás to za negatívum považovať bude.
Skôr sa trošku obávam faktu, že mejkap na pleť nanášam čímkoľvek vlhkým – a vlhké a suchá pleť, ako možno viete, nie je práve najšťastnejšia kombinácia. Každopádne, aplikáciu mejkapu Beautyblenderom som si tak zamilovala, že jednoducho toto riziko rada podstúpim. Bjútyblogerka, no, klasika... :D
No a teraz prejdime k niečomu, čo bude možno pre vás menej zaujímavé, ale určite minimálne rovnako dôležité, ako Beautyblender samotný :). Tekutý Blendercleanser.

saveonbeautyblog_beautyblender_recenzia




Ako leňoch od narodenia vidím ako negatívum fakt, že aj ja osobne pociťujem potrebu Beautyblender a všetky hubky sveta čistiť po každom jednom použití. Obzvlášť v tomto prípade sa mi zdá hygiena ešte dôležitejšia ako pri štetcoch, ktoré teda po každom použití, holt, nečistím ani omylom. Pri Beautyblenderi mám ešte k tomu všetkému ako bonus pocit – možno vďaka vyššej cene – že je taký nejaký chúlostivejšízaslúži si viac starostlivosti pri čistení.
Ešteže značka prišla so špeciálnym čistidielkom na bjútyblendre ;)

saveonbeauty_tekuty_gel_na_hubky_recenzia


Jednoduchá, plastová fľaštička má 90 ml obsah, vonia jemne po levanduli, gél je trošičku mastnejší /hádam-snáď-asi vďaka glycerínu a levanduľovému oleju v zložení/ a čistí hubky naozaj bombasticky!

saveonbeauty_blendercleanser_ingredients

Viem to porovnať, pretože kým som nemala túto Vec, hubky som čistila buď tekutým mydlom alebo šampónom a čistenie trvalo nepomerne dlhšie. Tohto čistidla stačí naozaj minimum – uznávam, podiel na tom má určite aj tá pórovitosť Beautyblenderu, ktorá to čistenie tak trochu uľahčuje – ale určitým dôkazom jeho čistiacich schopností /a tiež niečoho, čo ma trochu naprdelo!/ je fakt, že pri čistení týmto ide dole trošku aj ružová farba z hubky! Uznávam, predstava je to teda všelijaká a každopádne vcelku diskutabilná, ale rozhodne Beautyblender toto nerobí, keď ho vymývam len čistou vodou... /čiže teplé odporúčanie: pred prvým použitím Beautyblender radšej trošku vyperte, prípadne si zaobstarajte menej farebnú verziu!  :)... čo ja do budúcna asi urobím... /
Vďaka zloženiu sa Blendercleanser o hubky istým spôsobom stará a tajne dúfam, že mi ten môj Beautyblender vďaka tomu vydrží veky.
Malé upozornenie: Z otvoru Blendercleanseru najskôr odstráňte papierovú fóliu, inak ten obsah z fľaštičky naozaj nedostanete! :)

saveonbeauty_beautyblender_original_recenzia

Čo dodať na záver... Aj Beautyblender aj Blendercleanser mám z Elnina, kde ich zoženiete za celkom rozumné ceny, ale teda upozorňujem, že nie sú úplne najsamnižšie – hubku aktuálne zoženiete za necelých 15 éčok a čistidlo za niečo nad 10e. Zároveň ale je jasné asi aj vám, že za kvalitu sa jednoducho platí a ja vám môžem s kľudným svedomím obe veci čo najmaximálnejšie odporúčať. Ak ste #hubkopositive tak ako ja, aspoň jeden originálny Beautyblender skrátka k životu potrebujete! :)

Zhodnotenie Beautyblendera po "spotrebovaní" nájdete tu, zhodnotenie Blendercleansera zasa tu :).

Takže, otázka na záver: Ste #hubkopositive alebo nanášate mejkapy radšej iným spôsobom? A ak ste #hubkopositive, aké hubky používate?

- cc -


11 komentárov:

  1. Originál beauty blender jsem neměla, ale různé levnější varianty ano, hodně ráda jsem měla houbičku na make-up z Oriflame. Ale samozřejmě mi vrtá hlavou, jaký je ten originál, takže časem si ho dozajista pořídím:-)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. To poznám! :D A určite Ti ho môžem odporučiť...

      Odstrániť
  2. Som este zvedava ako dlho vydrzi. Ja pouzivam hubku Real Techniques a je super. Akurat ju ale pouzivam na nanasanie korektora, resp. rozjasnovaca. Nanasanie na celu tvar jednak trva dlho a jednak mi vadi väcsia spotreba. No to je tak, ked niekto pouziva make-up, ktory sa na Slovensku neda zohnat. Nemoze si ho len tak minat aby sa vsakoval do hubky :-)
    Kym na beauty blender by som sa mozno i dala nahovorit, tak na cistic asi ani nie. Je dost drahy na to, ze to cisti len hubku. Na cistenie pouzivam tuhe mydla, ktore si vyrabam, pripadne ak mam nejaku cistici gel alebo penu, ktora mi nevyhovuje na tvar, tak ju pouzijem na stetce a hubky.
    Mačka z blogu Kaviareň u mačky

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Chápem! ;)
      Ja osobne som tiež zvedavá, koľko vydrží Beautyblender, tá moja hubka z Déemky je po tých dvoch mesiacoch už vlastne celkom zhumpľovaná :D ale teda furt použiteľná...
      Čo sa týka čistenia, tiež to pri štetcoch robím podobne /vyradené šampóny bez silikónov, a tak/, ale nie som si istá, či robíme dobre. Ešte tá Tvoja domáca výroba, to by hádam mohlo byť okej, ale na to mňa neužije príliš. Preto od Blendercleanseru očakávam, že sa mi o tú moju hubku pekne postará a že mi vďaka tomu vydrží dlhšie.
      No ale uvidíme časom, určite dám vedieť, keď bude Beautyblender zrelý na vyhodenie! :D

      Odstrániť
    2. No a ešte :D to "chápem" patrilo k tej spotrebe vzácneho mejkapu :)
      Že to trvá dlhšie, to síce beriem, ale v mojom prípade je ten výsledný efekt naozaj neporovnateľný, takže v tomto prípade si dokonca rada aj privstanem každé ráno! :D

      Odstrániť
  3. Ja mam Ebelin z DMky a som s ním spokojná. Tiež ho však používam skôr na korektor alebo ak nepotrebujem príliš krytie. Inak aplikovať si ho navlhko to som zatiaľ neskúšala. Používam ho nasucho no zdá sa mi, že make-up do seba skôr vpije ako mi niečo reálne zakryje. Ja som tomu na chuť neprišla čo sa týka nanášania make-upu.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Určite vyskúšaj navlhčenú! Ja som hubky práve preto príliš nemusela, že som mejkap nanášala suchými, s navlhčenou hubkou je to sto a jedno.

      Odstrániť
  4. Ja preferujem štetce, pretože mi príde, že len BB mi to nanášanie na celú tvár vždy veľmi dlho trvalo. Ale mám ho rada :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Áno, určite to trvá o niečo dlhšie, ale ja už to ani tak nevnímam - keď naberieš prax... :) No hlavne ten efekt mi za to stojí.

      Odstrániť
  5. Hanba mi ! Hubku mám doma a ešte som ju ani raz nepoužila :))). Ale po TVojej recenzii sa vážne vynasnažím !

    OdpovedaťOdstrániť

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...