pondelok 27. apríla 2020

Starostlivosť o vlasy s Mon Platin DSM / Zopár najlepších vecí ever!

Už naozaj dlho sme tu nemali žiaden článok na tému vlasy, takže na pondelok som sa rozhodla nadeliť vám jeden. A hneď poriadne výživný. E-shop deadsemineral.sk, s ktorým spolupracujem, mi zaslal na testovanie megazásielku vlasovej starostlivosti, ja som ju dôkladne otestovala /lebo veď poctivá bjútyblogerka!/ a dnes sa s vami podelím o svoje dojmy. A teda bude to naozaj všehochuť.

saveonbeautyblog_mon_platin_dead_sea_minerals_kozmetika_recenzia

Začnem tým, čo ma nadchlo asi najmenej. Aj keď, vlastne je to prudko otázne!
Mon Platin DSM Bahenný šampón s rakytníkom /300ml, 6,49€ – 500ml, 8,49e/ je určený pre jemné vlasy ako aj pokožku hlavy, ktoré vyživuje, chráni pred škodlivými vonkajšími vplyvmi a údajne bráni aj nadmernému poteniu /čo naozaj neviem, ako overiť, hlava sa mi moc nepotí :D/!

saveonbeautyblog_mon_platin_dsm_vlasova_starostlivost_recenzia

Na tomto šampóne mi nie celkom vyhovujú tri veci – konzistencia, s ňou súvisiaca penivosť a vôňa :). Čo, uznávam, je pri šampóne celkom dosť! :D Vonia len veľmi jemne a nevýrazne, konzistencia je až moc tekutá a penivosť na prvýkrát v podstate nijaká – a to až natoľko, že ak robíte pred umývaním vlasov olejový zábal, naozaj mám pocit, že ten šampón ani nenapeníte! A to ani na tretí krát...
Čiže v globále sa môže zdať, že vlastne všetko zle. Viete ale, čo je najhoršie? Že na účinky šampónu nemôžem povedať jediné krivé slovíčko! Aj napriek slabšej schopnosti napeniť sa sú vlasy dokonalo čisté, jemné a hebké a dokonca ich môžem umývať menej často, ako som zvyknutá!

saveonbeautyblog_mon_platin_dsm_mineral_mud_shampoo_ingredients

No a viete čo je ešte horšie? Že kvôli tým nie celkom komfortným užívateľským vlastnostiam je tu pomerne vysoká pravdepodobnosť, že si ho zrejme v dohľadnej dobe kupovať nebudem.
Na testovanie som vyfasovala aj hneď dve masky na vlasy a tam to už bude úplne, ale že úplne iná pesnička, čo sa užívateľských vlastností týka.

saveonbeautyblog_mon_platin_dsm_vlasove_masky_recenzia

Mon Platin DSM maska na vlasy s bambuckým maslom /250ml, 9,49€/ má vlasy zjemniť a hydratovať. Jej konzistencia je krásne hustá, vďaka čomu z vlasov nesteká a udrží sa na nich, do kedy len budete chcieť. Pre mňa naozaj podstatným bonusom je prekrásna, svieža a šťavnatá vôňa, ktorá v sprche pôsobí priam aromaterapeuticky! 

saveonbeautyblog_mon_platin_dsm_shea_butter_hair_mask_recenzia

saveonbeautyblog_mon_platin_dsm_shea_butter_hair_mask_ingredients

Podobný prípad je aj medová maska na vlasy /250ml, 9,49€/. Tá má vlasom dodať nielen lesk a objem, ale aj ochrániť ich pred škodlivými vonkajšími vplyvmi a vonia síce nie rovnako, ale určite rovnako krásne! Tentokrát trošku po mede, trošku po vanilke, pančnutá nejakým orientálnym korením... asi takéto nejaké sú moje dojmy z vône. Totožná je aj konzistenciou – hustá, dobre držiaca.

saveonbeautyblog_mon_platin_dsm_honey_hair_mask_recenzia

saveonbeautyblog_mon_platin_dsm_honey_hair_mask_ingredients

Pravdupovediac, čo sa účinkov týka, podstatný rozdiel medzi maskami nevidím, ale rozhodne je účinok viac než uspokojivý! Moje vlasy sú zhydratované, lesklé... Skrátka, skrotené. Zároveň ale určite nepôsobia spadnuto, takže masky ich absolútne nezaťažujú.
Off course, berte do úvahy, že moje vlasy sú suché. Suchšie než saharský piesok.

saveonbeautyblog_mon_platin_dsm_balzam_na_vlasy_recenzia

Paradoxne, jednou z dvoch najväčších lások je Mon Platin DSM kondicionér na vlasy s obsahom minerálov /300ml, 6,49€ - 500ml, 8,49€/. Ja osobne kondicionéry používam síce vždy, ale ako takú nadstavbunutnosť najnutnejšiu beriem práve vlasové masky, ktoré by mali mať intenzívnejší účinok než nejaký trápny balzam, že.
No a tým paradoxom je, že účinok tohto kondicionéru sa mi zdá ešte lepší než v prípade predošlých dvoch masiek! Milujem ho!!!
Kondicionér s minerálmi má vyživiť pokožku hlavy a dodať vlasom lesk, hydratáciu a vitalitu, dokonca je vhodný na použitie po opaľovaní alebo kúpaní sa v mori! Ha ha...
Konzistencia je pomerne hustá, drží na vlasoch rovnako dobre ako masky a tiež krásne vonia - ako kozia línia od Ziaja, aspoň pokiaľ si dobre ten odér pamätám...

saveonbeautyblog_mon_platin_dsm_balzam_na_vlasy_zlozenie

Ale aby som bola úprimná, v podstate ma nezaujíma nič z týchto júzerfrendly faktov – pretože moje vlasy sú po použití tohto kondicionéru tak krásne mäkké, hladučké a ľahko rozčesateľné, až sa mi všetky užívateľské vlastnosti javia ako absolútne nepodstatné a bola by som schopná na seba napatlať aj blato, keby to malo mať tieto účinky!
A to všetko, ako sa mi zdá /som len prudký amatér/ bez obsahu silikónov!
Čo je nemenej skvelé, kondicionér dostanete v megabalení, takže šetriť ním nemusíte ani omylom. Tlieskam, tlieskam...

saveonbeautyblog_mon_platin_dsm_vlasovy_krem_konzistencia
hore hydratačný krém na vlasy, dolu minerálny kondicionér

Posledná vecička, ku ktorej sa vyjadrím a ďalšia veľká láska, Mon Platin DSM Hydratačný krém na normálne a suché vlasy s rakytníkom /400ml, 9,99€/.
Šťastné majiteľky tých najsuchších vlasov, aké kedy po zemeguli chodili, určite vedia. Ja skrátka bez vlasových krémov nedám ani ranu aj v prípade, že používam úplne všetky veci, o ktorých som vám dnes písala. Zároveň práve krémy ako také sú mojou najobľúbenejšou konzistenciou, čo sa patlania vlasov týka, pretože vlasy zhydratujú, ale neumastia ako trebárs akokoľvek sucho sa tváriace olejčeky!
Aj náš krém má vlasom dodať „iba“ poddajnosť, vlhkosť, vitalitu a lesk bez toho, aby ich nadmerne zaťažil.

saveonbeautyblog_mon_platin_dsm_moisturizing_hair_cream_ingredients

saveonbeautyblog_mon_platin_dsm_moisturizing_hair_cream_recenzia

Konzistencia krému je stredne hustá /niečo medzi krémom a mliekom/ a tiež krém krásne, sladkosviežo - kvetinkovo vonia. Na moje háro mi stačí jedna plná dávka, ktorú rozotriem v dlaniach a rovnomerne zapracujem do dĺžok a najmä končekov vlasov, ale furt mám pocit, že prehnať to s týmto krémom hádam ani nie je možné! Vlasy ostanú naozaj zvlhčené, uhladené a zdravo pôsobiace, nemám viac čo dodať.
Teda... Mám!!! Kiež by som sa mohla úprimne vyjadriť na adresu človeka, čo je schopný vymyslieť pumpičkové balenie s vystreľovacou pumpou, ktorú už nikdy v živote nezavriete a vďaka nej ani dekel, ktorý pumpičku chránil! Nie že by som mala nejaké extra snahy cestovať s takmer pollitrovou fľašou vlasového krému, že, ale keby išla zacvaknúť aj doma na polici v kúpeľni, nebolo by to tak úplne od veci! No, nevydalo.
A už si môžete vydýchnuť, sme na konci :). Rozhodne nesklamala ani jedna z vecičiek a všetkými dvadsiatimi odporúčam minimálne kondicionér a krém na vlasy. Ak by vás niečo zaujalo, s kódom saveonbeauty10 získate zľavu 10% na celý nákup s výnimkou vecí, ktoré už v zľave sú, ja sama ju nabetón využijem! :)

Zhodnotenie šampónu a masky na vlasy s bambuckým maslom nájdete tu.

- cc -



Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...