piatok 1. októbra 2021

DERMACOL Sensitive micka / Objav!

Tento článok pôvodne v pláne nebol, nakoniec som sa ale rozhodla urobiť presný opak. Myslím si, že po tých dlhoročných skúsenostiach s micelárnymi vodami, ktoré mám, si značka Dermacol na tomto poli pozornosť naozaj zaslúži!

Tentokrát som otestovala DERMACOL Sensitive čistiacu micelárnu vodu pre citlivú pleť.

DERMACOL Sensitive cistiaca micelarna voda skusenosti

Aj keď to doteraz možno tak nevyzeralo, micelárky od Dermacolu mám rada. Príjemne ma prekvapili aj v tom prípade, že neboli určené cielene na môj typ ksichtu a to sa teda často veru nestáva! Blahom som si rochnila dokonca aj pri micelárnej vode, určenej na aknóznu pleť, čo je už teda ozaj vrchol, ha ha.

Moja posledná skúsenosť s dermakoláckou mickou dopadla rovnako skvele. Sensitive micelárka je prekvapivo určená na odličovanie citlivej pleti a samozrejme je vhodná aj na odlíčenie očí a pier. Samozrejmosťou je zloženie bez parfumácie a alkoholu. Nájdete v nej však aj pomerne vysoký obsah pantenolu. Ten má skvelé hydratačné schopnosti, pokožku vyhladzuje, pôsobí tiež protizápalovo, zjemňuje podráždenia a hojí drobné defekty/ranky na pokožke.

Poďme ale k samotným bjútyblogerským skúsenostiam.

DERMACOL Sensitive micelarna voda recenzie

Za posledné roky sa môj vzťah k micelárkam a odličovaniu ako takému dosť zásadne zmenil, ale faktom je, že pleť a občas aj oči nimi odličujem stále. Micelárku používam v podstate ako prvý krok pri večernom čistení pleti, ňou odlíčim z tváre základ celého mejkapu a pokračujem čistením pleti pleťovým mliekom a na záver čistiacim gélom. Z čoho teda asi vidíte, že bez miciek sa ja osobne nezaobídem – a to nehovoriac o krátkodobom cestovaní, kde mám micku nezriedka ako jediné odličovadlo v batožine!

Micelárka pre citlivky od Dermacol nerobí žiadne problémy. Na pleti je príjemná, nepení na nej, ani po nej nekĺže – správa sa skrátka ako obyčajná voda a toto mám u micelárok najradšej! K tomu všetkému má naozaj výborné odličovacie schopnosti a off course, pri tom všetkom pleť nedráždi ani nevysušuje. To ten pantenol :).

DERMACOL Sensitive cistiaca micelarna voda zlozenie

Jediná vec, ktorú musím vypichnúť a ktorá by eventuálne mohla niekomu prekážať, je jej nie úplne ideálna chuť. Nie že by som ju pila po večeroch, stále dávam prednosť kvalitnému suchému vínu a vode z vodovodu, ha ha, ale predsa len – ak si ňou budete odličovať aj pery, je istá možnosť, že vám na nich na chvíľku zanechá taký trošku horkastý pocit/pachuť. Nie je to nič, čo by zaváňalo tragédiou, ale ako obvykle, spomenúť to musím.

Aj po spotrebovaní celého balenia môžem skonštatovať, že som s touto micelárkou veľmi spoko, rozhodne ju odporúčam a už mám doma balenie č. 2. Vlastne, mám takého tušáka, že nech v rámci značky Dermacol siahnem na akúkoľvek micelárku, neurobím krok vedľa.

Máte podobnú skúsenosť aj vy? Čo vy a micelárne vody vo všeobecnosti?

 

- cc -

1 komentár:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...