piatok 22. októbra 2021

MyDentity MyConfidant / Ako si umývať vlasy + recenzia!

Šampónom a kondicionérom som nikdy neprikladala zvlášť význam a keď som do niečoho zainvestovala, bola to skôr maska alebo krém na vlasy. Chvalabohu, lepšie je zobudiť sa neskoro než nikdy, ha ha.

V dnešnom článku hodíme preto reč aj na tému, prečo a ako používať šampóny a kondicionéry a off course, zrecenzujem vám hneď dva produkty mojej obľúbenej značky MyDentity.

MYDENTITY MyConfidant sampon a kondicioner

Začnime šampónom. MyDentity MyConfidant šampón je určený primárne pre farbené a inak chemicky ošetrené vlasy, ale používať ho môže prakticky ktokoľvek. Má optimálne pH, ktoré minimalizuje vymývanie farby – čo mňa zas tak netrápi – a podstatnejšie pre mňa je, že dodáva vlasom hydratáciu, eliminuje krepovitosť a lietavosť vlasov, ale zároveň vlas nezaťaží.

Príjemne vonia po čerešňových kvetoch a čo milujem, to je jeho veľmi hustá konzistencia, vďaka ktorej vám stačí na jedno umytie vlasov ozaj malé množstvo. Okrem toho, vlasom dodá krásny lesk.

Tieto všetky údaje uvádza e-shop a ja k téme šampón nemám vlastne čo dodať, pretože presne takéto účinky na mojich vlasoch naozaj vidím. A teda porovnávala som to ozaj dôkladne, keďže občas zvyknem viac-menej preventívne použiť aj môj obľúbený šampón proti padaniu vlasov, ktorý veľmi hydratačný nie je a ten rozdiel je tam mega-vidno.

Teplé a viac-menej všeobecné odporúčanie: Šampón by ste mali v dlaniach napeniť a až v takomto stave naniesť na vlasy, umývať stačí len pokožku na hlave a vlasy pri nej, do dĺžok a končekov príliš šampónom nechoďte - tam postačí to, čo vám stečie z vrchu hlavy. V prípade potreby šampónom umyte vlasy dvakrát, ale zbytočne ho na hlave nenechávajte.

MYDENTITY vlasova kozmetika recenzie

Okej, môžeme prejsť ku kondicionéru. MyDentity MyConfidant kondicionér s pH 4,25 dodáva vlasom hydratáciu, prekrásny lesk a najmä absolútnu hladkosť. Ak je to pre vás podstatná info, v zložení nenájdete sulfáty, parabény ani chlorid sodný. Taktiež vonia krásne po čerešňových kvetoch.

Tu mám ale konečne malú pripomienku, vďaka ktorej budem vyzerať brutálne objektívne, ha ha.

Ak som napísala, že šampón má veľmi hustú konzistenciu, no tak kondicionér ju má extrémne hustú. Ale že fuckt extrémne! Je super, že vďaka nej vám z vlasov nestečie a že vám na jednu aplikáciu do dlhých vlasov stačí množstvo o veľkosti malého vlašského orecha a vy tak spotrebujete pri tomto jednom balení kondicionéru asi desať fľaštičiek MyConfidant šampónu, ha ha, ale plííííííís!!! Poraďte mi niekto, ako toto vytlačiť z tej nádoby bez toho, aby som si nevykĺbila palec alebo nevyrobila na ruke ganglión z presilenia!!!

Vytlačiť kondicionér z fľaštičky ide skrátka veľmi, veľmi ťažko. Fľašku mám permanentne otočenú v skrinke hore dnom, ale teda aby som pravdu povedala, až tak moc mi to situáciu neuľahčuje. Asi by to aspoň trochu poriešila pumpička alebo mäkká tuba namiesto plastovej fľaše, ale hold, aktuálne si nepomôžeme.

Tento malý neduh nič ale nemení na fakte, že vlasy sú po použití tohto kondicionéru prekrásne. Lesklé, hydratované, zdravo pôsobiace... Upozorňujem ešte raz, že týmto produktom je ozaj dobré šetriť aj v prípade, že máte suché vlasy, nieto ešte v prípade normálnych až mastnejších vlasov.

MYDENTITY MyConfindant skusenosti

No a opäť raz všeobecné odporúčanie ku kondicionérom, prečo sú také prepotrebné v rámci starostlivosti o vlasy... Kondicionér slúži na akési uzatvorenie vlasu, ktoré je potrebné praktizovať po tom, ako vlas „otvoríte“ šampónom a dodáte mu výživu vlasovou maskou, takže tento typ produktu je skutočne životne dôležitý J. Zdôrazňujem to preto, lebo ja som si celý svoj doterajší život myslela presný opak a kondiš som brala len ako slabší odvar masky na vlasy /a preto moje vlasy celý život aj tak vyzerali, ha ha/. Takže nezabudnite na dôležitosť postupnosti šampón – maska – kondicionér alebo ak ste mega-lenivé, tak aspoň šampón – kondicionér.

Paradoxne, ani tento typ produktu nenechávajte na hlave dlho – len naneste do dĺžok presne tak ako masku a hneď zmyte! V opačnom prípade by vám kondicionér mohol vlasy skôr zaťažiť a to určite nechceme, že...

No a to je všetko na dnes. Mám z vasevlasky.sk, ako inak. Off course, aj v tomto prípade sú ceny trošku vyššie, ale verte, že keď vyskúšate, ani vás len nenapadne vrátiť sa k drogérkovej vlasovej kozmetike! Minimálne teda tie z nás, čo bojujeme so mnou toľko omieľanou slamou na hlave – ak máte tento problém, na drogériu rozhodne zabudnite! A nebudete ľutovať...

 

Čo vy a profesionálna kozmetika na vlasy? A priznajte sa, koľké z vás podceňovali kondicionéry tak ako ja? :D

 

- cc -

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...