utorok 19. januára 2021

SAVEONBEAUTY Top Products 2020 / dekoratívka a vône

Dnešný článok bude hádam už posledným obzretím sa za uplynulým rokom pred tým, ako naň definitívne zabudneme – a tentokrát ozaj nemyslím len v bjútyblogosfére, ha ha. Takže nech sa páči, výber najlepšej kozmetiky, ktorú som v roku 2020 objavila a vzťah ku ktorej sa mi zrejme nezunuje ani tento rok :).

Urban Decay Naked 3 paletka ocnych tienov
 

Začnime tým, čo vášnivo až najvášnivejšie milujem a rovnako vášnivo až najvášnivejšie zbieram :), paletkami očných tieňov.

V roku 2020 som sa namotala hneď na tri kúsky a ku každej vám musím povedať nejaký ten pokec.

Najskúpejšia na slovo budem pri Naked 3 od URBAN DECAY. Nakedky sú skrátka klasika a čo vám poviem, v čase písania tohto článku je na ceste ku mne ďalšia do zbierky! Takže trojka sa skrátka objaviť v tomto článku musela. 

the Balm Nude Beach paletka ocnych tienov

Rovnako sa musela objaviť vo výbere najlepšej dekoratívky aj Nude Beach paletka od theBalm. Paletky a celkovo púdrové produkty tejto značky sú u mňa známkou povestnej kvality za rozumnú cenu a keď k tomu prirátame ten ňuňu dizajn... Skrátka, nech už si vyberiete ktorúkoľvek, som presvedčená o tom, že to bude dobrá voľba a budete plne spoko!

Bobbi Brown Fever Dream paletka ocnych tienov

Posledná paletka, po ktorej som naťahovala paprče ozaj často, bola paradoxne paletka ktorá na začiatku bola pre mňa trochu sklamaním. Fever Dream od BOBBI BROWN na začiatku síce nie úplne príjemne prekvapila konzistenciou tieňov a ich pigmentáciou, ale mám pocit, že sa po pár mesiacoch tak akosi rozjazdila a teda jediný problém, ktorý som paletke vyhadzovala na oči, bol čoskoro zažehnaný. Veľmi oceňujem jej neutrálny podtón, hodiaci sa k akémukoľvek outfitu/rúžu na pery – z celkovo piatich tieňov frčím na štyroch, čo je vlastne asi dosť slušné – a tiež neuveriteľnú schopnosť blendenia, ktoré ide doslova ako po masle. Nuž, občas ani bjútyblogerke neverte...

Jo a ešte niečo musím spomenúť – ideálnejšie rozloženie tieňov v paletke asi nenájdete! A to mám na mysli nielen farebné zloženie, ale aj rozmiestnenie tieňov a dokonalé využitie asi každého milimetra v šikovnej, praktickej paletke! Tlieskam...

Alverde konturovacia paletka

Pri paletkách ale ešte ostaňme, tentokrát pri tých multifunkčných, obsahujúcich spravidla bronzer, kontúrovací púder, lícenku, rozjasňovač, tiene na obočie a očné tiene all in one. Doslova. Tu to všetko prevalcovala paleta ALVERDE Professional Contour & Highlight. Hračka za pár drobných s takmer parfumérkovou kvalitou a navyše s prírodným zložením, tu už asi ozaj nie je o čom! 

Larens BB Cream

Kategóriu mejkap tentokrát zastúpi BBčko. Posledné mesiace mám pocit, že práve BB krémy a ľahko krycie mejkapy sú pre mňa tým pravým orechovým a čím šťavnatejšie a prirodzenejšie bude vyzerať môj ksicht, tým lepšie. BB od LARENS toto všetko spĺňa dokonale a aj keď na poli hodnotenia BB krémov nejaké extra skúsenosti nemám, moje bjútyblogerské inštinkty mi hovoria, že asi ťažko nájdem lepší :).

L. A. Girl pigmenty

Rozhodne ale v kategórii mejkapovej musím spomenúť aj vecičku, ktorá zachránila život mnohým mojim mejkapom. Žltý pigment od L. A. GIRL je naozaj jeden z mojich životných objavov /povedať objav roka by bolo fakt trápne a dehonestujúce!/ a svoje fungovanie bez neho si hlavne v čase od jari do začiatku zimy neviem predstaviť.

Benefit Precisely My Brow ceruzka na obocie

Kategóriu obočie bez milosti zvalcovala Precisely, My Brow mikroceruzka od BENEFIT. Jej vyskúšaniu som sa bránila celú večnosť, ale stalo sa to, čo som tak trochu aj čakala – už ju nechcem pustiť z ruky! Jednoznačným benefitím benefitom je aj portfólio odtieňov, ktoré je neskutočne široké a mne vyhovujú v podstate všetky odtiene v škále od 3 do 4 – čo sú až 4 farbičky. Samozrejme, priebežne skúšam aj iné produkty na úpravu obočia, ale mám pocit, že mikroceruzku od Benefitu netromfne asi žiadna iná.

S potešením môžem skonštatovať, že máme nejaké tie objavy 2020 aj v kategórii pery, opäť raz mojej najobľúbenejšej :).

Pretty Vulgar Bury Them with a Smile ruz na pery

Pretty Vulgar lesk na pery

Prvá skúsenosť so značkou PRETTY VULGAR dopadla nad moje očakávania. Rúž na pery Bury Them With A Smile v odtieni 11 Mood Swing je objektívne jeden z najlepších /nielen/ matných rúžov na pery v mojej zbierke a podobne je to s jemne mentolkovým Poisonous Pout: Plumping Lipgloss leskom na pery /odtieň 58 Perennial Kiss/. Za mňa naozaj veľmi, veľmi príjemné prekvapenie a rozhodne by som potrebovala minimálne ďalšie rúže do zbierky!

NYX Butter Gloss lesk na pery

Spomenúť tu ale musím aj kultový Butter Gloss od NYX, ktorý prekvapil nielen svojou konzistenciou, ale najmä výdržou. Toto je vec, ktorú určite potrebujete – a obzvlášť, keď vás nevyjde majlant! Ponuka odtieňov je opäť raz výborná, ako sme pri tejto značke zvyknutí, takže rozhodne odporúčam vyskúšať.

Posledné kategórie, ktoré musím v tomto článku spomenúť, nesúvisia s dekoratívkou tak úplne, ale rozhodla som sa ich zaradiť sem.

Flormar laky na nechty

V rámci  kategórie laky na nechty vám musím pripomenúť base coat a top coat od FLORMAR, ktoré ma dostali najmä tým, že absolútne nehustnú a môžete ich tak spotrebovať doslova do poslednej kvapôčky! Samozrejmosťou je cécéá týždňová výdrž dokonale upravených nechtov, čo je za mňa značka ideál.

Calvin Klein Euphoria recenzia

Poslednú kategóriu, ktorú v dnešnom článku spomeniem, sú vône. Minuloročnej jeseni a zime kraľovala jednoznačne klasika všetkých klasík, Euphoria od CALVIN KLEIN. Ideálna vôňa na chladnejšie ročné obdobia, na večer alebo aj na deň, ak na ňu budete mať chuť :). Stačí pričuchnúť...

 

Uff, tak to máme za sebou. Rok 2020 ako prišiel, tak aj odišiel a ako som povedala v úvode, vo všetkých oblastiach, ktoré sa netýkajú krásy, budem intenzívne pracovať na jeho vymazaní z mojich spomienok. Je mi jasné, že tak podobne to máte aj vy :), ak by sme ale mali nejakých spoločných kozmetických obľúbencov, môžete mi dať vedieť! :)

 

- cc -

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...