piatok 13. novembra 2020

Spotrebovanci za október / Aj nálož dekoratívky!!!

Hoci asi tak v polke minulého mesiaca to vyzeralo s mojou kozmetickou spotrebou na zaplakanie, nakoniec som sa pochlapila tak, až som prekvapila samú seba. A kľudne môžem povedať, že nie len prekvapila, ale rovno vystrašila, ha ha. Takže mi tentokrát naozaj neostáva iné, len byť extrémne úsporná vo vyjadrovaní :).

spotrebovaná kozmetika - recenzie saveonbeautyblog

Ostanem verná niekoľkoročnej tradícii a začnem nalinkovaním stálic – ktorých je tentokrát dosť že minimum: LARENS enzymatický peeling, AVON gél proti akné s výťažkom z pšenice a vitamínomA a INDULONA olivový krém na ruky. A teraz už ideme naozaj na vec a začneme dekoratívkou, ktorej je tentokrát celkom požehnane!

BENEFIT Precisely, My Brow! – miniatúra, odtieň 3

Miniatúrka mojej obľúbenej mikroceruzky na obočie bola v sete s full verziou. Odtieň bol trošičku svetlejší a trošičku teplejší oproti mojej asi najviac osvedčenej 3,5ke, ale furt bol použiteľný – celkovo mám dojem, že je pre mňa použiteľné všetko v škále od 3 do 4!  Btw, vydržala mi cécéá dva mesiace denného používania, čo mi tak akosi aj sedí.

Ešte raz ale pripomeniem, že miniatúrka nie je vybavená špirálkou na rozčesávanie obočia. To len že aby ste náhodou neboli sklamané :).

PUPA MILANO Made to Last očný tieň v ceruzke, odtieň 018 Light Gold

Minula som takmer celý, v konečnom dôsledku ale ako očný tieň neodporúčam kvôli nadmernej tvrdosti tuhy – a mám pocit, že časom sa tento problém len zhoršoval! Musím ale zas poznamenať, že ide hlavne o problém tohto konkrétneho odtieňa! Tmavšie sú pigmentované veľmi dobre a preto sa s nimi aj lepšie kreslí a na tom oku prežijú aj vás. Odtieň Light Gold bol použiteľný hlavne ako rozjasňovač pod obočie.

MAYBELLINE Color Tattoo očný tieň, odtieň Eternal Gold

Klasika, ku ktorej netreba veľa dodávať. Tiež na oku prežije aj vás. Napriek tomu, používala som ho minimálne a stihol mi v tégliku uschnúť. Nečudo, viac ako 5 rokov ho mám...

PHYSICIANS FORMULA Organic Wear Jumbo Mascara

Tragický príbeh tejto riasenky som vám popísala už v príbehu o kozmetických prepadákoch, viď link. Viac teda radšej nekomentujem.

AVON Mark primer

Relatívne funkčná vecička, ktorá mi ale doma ležala už asi pridlho a preto sa stala nie že nefunkčnou, ale celkom kontraproduktívnou. Nesedela si odrazu so žiadnym mejkapom a preto nastal jej čas čé. Toto je údel dekoratívky v baleniach, do ktorých treba pchať prsty, bohužiaľ.

QUEEN STAR lak na nechty, odtieň 558

Najkrajšia /studená/ ružová neónka ever! Kvalita laku je v podstate „len“ štandardná, ale ten odtieň všetky prípadné neduhy úplne zabije :).

FLORMAR Quick Dry Extra Shine top coat a No More Breaks base coat

Pri týchto dvoch vecičkách budem na slovo zámerne skúpa. Recenzia je na ceste!

Spotrebovaná kozmetika za október 2020

CeraVe hydratačný pleťový fluid nočný

Týmto pleťovým patladlom prechádzame ku skincare a podobným kozmetickým záležitostiam. Úžasná vec!!! Za pomerne málo peňazí muziky teda naozaj megamoc. Napriek pomerne ľahkej konzistencii /lebo fluid!/ hydratoval vynikajúco aj moju suchú pleť a účinky som cítila ešte ráno! Rozhodne odporúčam.

MON PLATIN DSM nočný krém na oči a dekolt

Ďalší obľúbenec. Musím teda priznať, že som ho používala najmä na dekolt, ale rozhodne bol príjemný aj v očnom okolí – síce na ňom neurobil zázraky, že jo, ale hydratoval výborne. Odporúčam najmä na suché očné okolie, keďže krém bol pomerne hutný.

PAYOT My Payot Regard očná starostlivosť proti tmavým kruhom pod očami

Príjemné, chladivé niečo navyše pre vaše oči. Rozhodne vám to nebude stačiť samostatne, dokonca mám pocit, že sa objavila dosť rýchlo istá schopnosť vysušiť očné okolie, ha ha, ale na kruhy pod očami to účinok malo.

ZIAJA Med Lipidová starostlivosť – Fyzioderm očný krém

Myslím, že tento krém zachránil moje očné okolie pred presušením prípravkom vyššie spomenutým :). Očné krémy od zn. Ziaja mám rada asi všetky do jedného, tento nebol výnimkou! A zdôrazňujem, že tento nebol ani ťažký, ani hutný, ani mastný.

BALEA Candy Lips peeling na pery

Jedna z najodpornejších vecí, akú kedy moje pery okúsili. V začiatkoch som mala istú /chabú!/ snahu používať peeling aspoň na nechty pri manikúre, ale keďže som sa tej mastnoty potom nevedela zbaviť ešte týždeň, vzdala som to veľmi skoro. Našťastie, bola to limitka, takže vaše životy by už ohrozovať nemala.

Spotrebovaná kozmetika - recenzie saveonbeauty

YVES ROCHER Karité balzam na pery

Balzam na pery, ktorý mám rada čisto a výlučne z nostalgie kvôli príjemnej vôni. Za čias, keď mali YR balzamy inú konzistenciu/vzhľad, som ich naozaj zbožňovala. Po inovácii išla kvalita dolu vodou prudšie ako Džordžího papierová lodička do kanála v Derry, napriek tomu som balzam dopoužívala celkom rada a myslím, že sa ku ktorejkoľvek verzii ešte vrátim.

AVON Clearskin Professional zlupovacia maska

Táto pleťová maska mi ležala doma už niekoľko rokov, takže sa ma na ňu v podstate nepýtajte. Pamätám si len, že na ksichte držala až príliš dobre a že jej efekt nejaký dychvyrážajúci teda nebol! Rozhodne odporúčam vyskúšať skôr čiernu zlupovaciu masku Pilaten...

MON PLATIN DSM medová maska na vlasy

Voňavučká a fajn, asi týmito dvomi slovami by som okomentovala túto vecičku. Možno ju tak úplne opätovne k životu nepotrebujem, ale ak by som sa k nej opäť dopracovala akoukoľvek cestou, rada ju spotrebujem :).

ZIAJA Kozie mlieko šampón na vlasy

Doma mám už kus číslo dva a dokonca hneď po sebe, čo hovorí za všetko. Bohužiaľ, akosi sa mi zdá, že si lepšie rozumie s mojim obľúbeným kondicionérom od Mon Platin DSM než s maskou z jeho vlastného radu, ale rozhodne šampón, ktorý ma účinkom zaujal! A to sa veru u mňa často nestáva.

LARENS Revital Shower Gel

Na samý koniec dnešného článku budem opäť skúpa na slovo :). Keďže chcem, aby ste mali všetky vecičky od Larens v samostatných článkoch, bude recenzia aj na tento sprcháč. Okrem toho sa naozaj potrebujem vyjadriť k tomu, či je adekvátny pomer kvality a ceny, keďže značka ako taká nepatrí zrovna k najlacnejším, že jo.

 

Oki, týmto by sme mohli dnešný článok o spotrebovancoch aj ukončiť. Máte skúsenosti s niečím, čo som tu dnes spomínala? A čo z dekoratívnej kozmetiky spotrebúvate najviac? :)

 

- cc -

 

 

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...