utorok 19. decembra 2023

Niacínamid od THE ORDINARY / Testujem hype-produkty!

Ak by som mala vybrať jedinú aktívnu látku, ktorá ma absolútne dostala do kolien, bol by to niacínamid. Viem, ešte som vám tu o ňom nepapagájovala, ale dôvody na to boli vcelku závažné!

the ordinary niacinamide serum skusenosti
 

Tak za prvé, skúšala som ho iba v produkte, ktorý bol v miniatúrke. Za druhé, efekt bol tak rýchly, až sa mi to nechcelo veriť a bola som od začiatku presvedčená o tom, že toto treba otestovať poriadne!

A tak u mňa skončil produkt viac než kultový, THE ORDINARY Niacinamide 10% + Zinc 1% rozjasňujúce pleťové sérum.

Začnime tentokrát malým pokecom o niacínamide, čiže vitamíne B3. Ide o látku, ktorá je veľmi univerzálne použiteľná pre akýkoľvek typ pleti. Podporuje jej rozjasnenie, pôsobí proti nadmernému lesku a upchávaniu pórov, používa sa ako doplnková starostlivosť pri liečbe akné, posilňuje ochrannú kožnú bariéru, vyhladzuje štruktúru pokožky, znižuje začervenanie a tlmí zápalové procesy, zjemňuje vrásky, hydratuje a podporuje tvorbu kolagénu. Je to antioxidant.

Neodporúča sa používať ho súčasne s produktami s vitamínom C, pretože by mohli vzájomne oslabovať svoje účinky, to len tak pre istotu.

Kocúr sa rozhodol vyskúšať niacínamid najmä kvôli tomu vyhladeniu štruktúry a zmizíkovaniu rozšírených pórov, ale aj celkovému rozjasneniu a farebnému zjednoteniu pokožky. Nepopieram ale, že úplne všetky spomenuté benefity niacínamidu sú viac než zaujímavé.

Sérum od The Ordinary je primárne koncipované možno pre pleť mastnejšiu so sklonom k akné, rozhodne ale z neho vie vyťažiť každý to svoje.

Jeho konzistencia je gélovitá, ľahučká a na moje prekvapenie pôsobí pomerne výrazne hydratačne.  Ja ho používam vždy večer, takže neviem posúdiť, ako sa správa vyslovene pod mejkapom, ale samo o sebe na tom ksichte poslušne sedí, to je fakt J.

Musím priznať, že kým som si na sérum zvykla, trošku ma na ksichte štipkalo – trvalo to vždy niekoľko minút, potom to odoznelo. Neviem, či to je zložením alebo len aktuálnym rozpoložením pleti, každopádne po pár aplikáciách tento nie úplne príjemný pocit zmizol.

Sérum je neparfumované, off course.

the ordinary kozmetika recenzie


Čo ma odrovnalo ale že
absolútne, to je nástup účinku, ktorý je v istom zmysle okamžitý, prosímpekne!

Pleť po aplikácii séra dostane taký ten zdravý glowy look, je rozžiarená a póry sú naozaj viditeľne jemnejšie! Okej, asi nie úplne chápem, čím to je, ale je to skrátka holý fakt – takto na mňa niacínamid pôsobil už pri prvej skúsenosti a takto na mňa pôsobí aj v sére od The Ordinary.

Viac nemám čo dodať – používam niekoľkokrát do týždňa podľa aktuálnej nálady a myslím, že táto aktívna látka ostane v mojej skincare už nafurt.

Značku zoženiete aktuálne aj na Notino, ak stihnete objednať do 21. decembra 13:00, garantujú doručenie do Vianoc, prípadne si môžete vašu zásielku vyzdvihnúť v kamenných predajniach.

Amen.


- Kocúr -

1 komentár:

  1. Ja mám tiež už niekoľko produktov od The Ordinary doma, ale musím sa priznať, že čo sa tých aktívnych látok týka, mám v tom celkom chaos. Presne ako píšeš niacínamidy sa nemajú používať s vitamínom c, tá kyselina s tou nie, to s tým... preto sa to bojím aj používať. Dokopala som sa však k séru od Neutrogeny z tej rady s retinolom a zatiaľ som spokojná...
    Pinkshaaark

    OdpovedaťOdstrániť

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...