utorok 10. januára 2023

Kozmetické tragédie 2022 / Podľa Kocúra!

Tak jo. Kocúr sa rozhodol dnes nezostať nič dlžen svojej povesti dávno minulej a rok 2023 začne prehľadom tej najhoršej kozmetiky, aká ho počas minulého roka postretla. No a prekvapivo, dnes to tu ani omylom nebude o značkách lacných! Ba, práve naopak - dnešný výber nám tu paradoxne prevalcovali značky luxusné a aj keď každá z iných dôvodov, dáme si ich do jedného spoločného, tragického článku.

natasha denona paletky ocnych tienov
 

NATASHA DENONA Mini Retro Palette

Rozhodne jedno z najväčších sklamaní minulého roka na poli dekoratívkovom a dôvodom bola predovšetkým slabšia pigmentácia, nie úplne maslovitá konzistencia a príšerné prášenie tieňov pri naberaní na štetec. Čiže všetko vlastnosti, ktoré u takto luxusnej paletky asi nechcete, že... Okrem toho, výber odtieňov do minipaletky je tiež dosť taký že na zamyslenie.

No ale verte či nie, ja paletky od Nataše naozaj uznávam! :D

benefit brow microfilling pen fixka na obocie

BENEFIT Brow Microfilling Pen, odtieň 3.5 Medium Brown

Frfľačkám sa tentokrát nevyhol ani môj vrelomilovaný Benefit, konkrétne fixa s tromi koncami, ktorú som svojho času výdatne používala pod moto prilbu.

Ako, ono by bolo s týmto produktom všetko super, keby... Keby to bolo kua normálne pigmentované a nie tak, že robením obočia zabijete polku svojej mladosti a aj tak to obočie vyzerá, akoby vám tam vyrástlo päť chlpov navyše a na tom druhom len štyri, lebo pigmentácia tejto fixy to jednoducho už nedá!

pyunkang yul essence toner

PYUNKANG YUL Essence Toner

Môj najzásadnejší problém s týmto produktom spočíva v tom, že nie som vyrovnaná s jeho konzistenciou, čo vám budem hovoriť. Hoci zo začiatku mi pripadal na pleti až podozrivo príjemný, ha ha, veľmi skoro som sa dopracovala do fázy, že som musela začať rozmýšľať nad tým, akokedy toner aplikovať v rámci mojej skincare rutiny a to je teda fuckt že otravnosť najhrubšieho zrna! Takže spotrebovala som a viac zatiaľ stále nepotrebujem.

larens krem na opalovanie
zdroj

LARENS Suncare Face Cream SPF 20

Tiež nie úplne tradične som sa rozhodla sprdnúť ďalšiu značku, bez ktorej si neviem predstaviť svoju existenciu, Larens. Toto espéefko ale teda skutočne nevyšlo a opäť je hlavnou hviezdou tejto tragikomédie konzistencia! Ťahavá, sopľovitá, med pripomínajúca a robiaca neplechu pod mejkapom. Stačí vám? Ak náhodou nie, tak ešte ma to aj štípalo v očiach! A neee, neaplikovala som si ho namiesto očnej masti.

zenz sampon cactus no 17
zdroj

ZENZ šampón Cactus NO. 17

No ukážkový príklad toho, keď sú očakávania podstate väčšie než realita. Vyhlásený šampón za cécéá 30 éčok moje vlasy teda neprekvapil ani omylom. Nemôžem povedať, že by bol vysloveným prepadákom, ale jednoznačne neohúril tak ako profi šampóny od MyDentity alebo Olaplexu!

 

BALEA Professional Wonderful Repair šampón

Na záver si dáme absolútny, ale že absolútny prepadák! :) Hľadáte šampón, ktorý obalí vaše vlasy nepriestreľnou vrstvou mastnoty? No tak toto je tá pravá voľba!

 

Amen. Ten najpozitívnejší začiatok roka na blogu máme za nami. Čo naprdelo minulý rok najviac vás? :)

 

- Kocúr -

2 komentáre:

  1. Tak SPFko trafiť to je celkovo veda, mne sedia iba tie kórejské. Všetko ostatné je na mňa mastné aj keď je to fluid a furt mám potom akné. Mňa veľmi sklamali dva produkty a to vínny toner od Caudalie, ktorý ma štípe. A maska od Macadamia deep repair. Tak silikónová a nevhodná maska na jej veľké super recenzie - nerozumiem.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Už aj ja pomaly, ale isto zisťujem, že najlepšie espéefká sú tie kórejské, síce som zatiaľ očekovala až jedno :D, ale je to neporovnateľné...

      Odstrániť

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...