utorok 17. októbra 2023

PURITO espéefko / Testujem hype-produkty!

Viem, že sa niekomu môže zdať, že s dnešným článkom prichádzam po funuse, ale verte, nie je tomu tak. Espéefká – a obzvlášť tie kórejské - dnes frčia, Kocúr im po urputnom odolávaní podľahol tiež a pretože sa na nás zo všetkých svetových strán valia odporúčania používať ich na dennej báze, ani trochu nie som neaktuálna.

A tak si dnes dáme recenziu na ďalší, absolútne vyhajpovaný produkt, PURITO Daily Go-To Sunscreen ľahký ochranný krém na tvár SPF 50.

purito spf 50 recenzie
 

Takže začneme tak zľahka frfľačkami. Pamätáte si oslavnú recenziu na tento pleťový krém na opaľovanie? Je to moja absolútna láska predovšetkým vďaka ľahučkej konzistencii, ktorú na pleti ani necítite.

Keď som prvýkrát na seba namazala legendárne espéefko od Purito, popravde som ostala mierne konsternovaná z tej konzistencie, že ako čo to dokelu je, veď ono to je mastné!

No... nie je. Ale veď čítajte ďalej.

Ako asi všetka kozmetika od akejkoľvek kórejskej značky, aj tento krémik má skvelý obal. Minimalistický, elegantný, kvalitný a funkčný. Kvitujem. Obsah má až 60ml. Tiež kvitujem, je to o pár namazaní naviac, ha ha.

Výška UV ochrany je, off course, 50, tvorí ju kombinácia chemických i minerálnych filtrov a ochrana je, off course, proti UVA aj UVB žiareniu. Vďaka zloženiu s obsahom výťažku z pupočníka ázijského je veľmi vhodný aj pre citlivú pleť, ktorú upokojuje, je neparfumovaný a jeho zloženie je priateľské k vode a koralom - čo verím, že je info, ktorá vás poteší.

purito spf pletovy krem skusenosti


Poďme ale k tej konzistencii. Tá je charakterizovaná ako
fluidná a áno, je o niečo mastnejšia, než má už spomínané espéefko od Beauty of Joseon, ale zároveň je to furt čistá rozprávka, mazať to na pleť – je to šľahačkové, príjemné, ľahučké, hydratačné, do pleti to vmasírujete bez neželaných bielych stôp a to, že je to predsa len o kúštik mastnejšie, som sa naučila brať ako benefit – ak trebárs niekde cestujete, pokojne môžete na pár dní vynechať denný krém, espéefko od Purito vám postačí!

Že je espéefko absolútne funkčné, o tom vás presviedčať asi nemusím. Používam ho denne a výsledky sú jasné – pleť je chránená pred slnečným žiarením, nijako ju krém nedráždi a neupcháva póry, ako to niektoré espéefká občas zvyknú robiť a tiež na pleti absolútne nežmolkuje – ako to tiež niektoré espéefká zvyknú robiť /svoje o tom vie aj Katka, ktorá s podobnými neduhmi pri espéefku bojovala - niektorú kozmetiku skrátka treba vedieť skrotiť, aby fungovala k plnej užívateľskej spokojnosti :)/.

Za mňa? Super. Napriek tomu, že som hneď na úvod ofrfľala konzistenciu.

Apropooo, vedeli ste, že existuje aj Soft Touch verzia s ceramidmi, ktorá by mala mať ešte ľahšiu konzistenciu a matný finiš? Ja som na to prišla úplnou náhodou pri surfovaní v Notino e-shope a myslím, že toto bude moja ďalšia voľba pri výbere ďalšieho espéefka!

 

Tak sa priznajte, ktorá z vás tomuto vyhajpovancovi podľahla? :)


- Kocúr -

2 komentáre:

  1. Oooo, korejské spf mám taky moc ráda a tenhle krém ještě neznám! Díky za tip i recenzi :-) Bebe

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Fakt ne? 😱 Ani z tej aférky, ako zistili, že má v skutočnosti nižšiu UV ochranu? 😂 Lebo ja mám pocit, že minimálne vďaka tomuto ho musí poznať každý! 😃
      Ale no stress, bolo to už dávnejšie a už by to malo byť v poriadku 🙂...

      Odstrániť

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...