utorok 31. októbra 2023

Zbavujem sa kozmetiky - ako a prečo, PART 13 / Triedim paletky a rúže!

Už je to viac ako rok a pol, čo som vás obšťastnila týmto typom článku a keďže sa mi tu za ten čas opäť nahromadili nejaké vecičky, ktorých som sa zbavila, rozhodla som sa, že nastal čas, aby som vám ich ukázala. Logicky, ide predovšetkým o málo používanú dekoratívku. Tentokrát som triedila najmä rúže na pery, ale – niečo nepredstaviteľné – došlo aj na moju pomerne obsiahlu zbierku paletiek! Takže, poďme na vec a začneme práve jednou z nich.

anastasia beverly hills norvina paletka recenzie
 

ANASTASIA BEVERLY HILLS Norvina

Začnem hneď tým najexkluzívnejším kúskom. Takže, boli dve veci, čo ma na tejto paletke prdeli. Prvou bolo farebné spektrum, ktoré bolo pre mňa trochu off topic. Druhou vecou bolo, že táto paletka dokázala tak zakydať oblasť pod očami pri líčení, že som sa do jej používania musela nútiť!

A tak sa mi prvýkrát stalo, že som paletku predala. Za polovicu. Napriek spomenutému neduhu furt tvrdím, že je kvalitná, ale keďže nie som ochotná používať ju častejšie než dvakrát do roka, určite bude lepšie, ak bude robiť radosť inému.

urban decay naked reloaded paletka recenzie

 URBAN DECAY Naked Reloaded

Tak za mňa, asi najslabšia UD paletka, čo sa kvality týka a aj čo do obľúbenosti, napriek prvotnému nadšeniu. Používala som ju ozaj len občas, ale jej posunutiu som sa bránila zubami nechtami už len kvôli tomu, že ide o značku, o akú ide. Keď ale kamoška cez nejaký festivalový víkend poznamenala, že taká by sa jej zišla... No, je tvoja!

thebalm hot mama licenka recenzie

theBalm Hot Mama lícenka

Krásny a kvalitný kúsok, ktorý mi ale vďaka svojim zlatistým, „rozjasňovačoidným“ odleskom vyhovoval skôr v paletke než na ksichte, preto som používala minimálne a zasa posunula kamoške.

 

CHLOE Naturelle edp.

Vôňu som dostala ako vianočný darček od Elnino, ktorý síce veľmi potešil, ale tak nejak som sa furt s tým odérom nevedela stotožniť. Raz môjmu nosu voňal, raz nie, takže som sa rozhodla posunúť po pár použitiach flakónik mame.

gabriella salvete eyeliner ceruzka na oci recenzie

GABRIELLA SALVETE Eyeliner

Posunula som kamoške a rovno dva kusy. Jeden fialový, lebo miluje fialovú farbu a ja nie a druhý biely – síce som ju používala dosť intenzívne, ale po čase som namiesto bielej začala uprednostňovať telovú.

Inak sú tieto vysúvacie ceruzky skvelé – dobre pigmentované a fajn držia, čiernu som mala už niekoľkokrát!

 

No a na záver si dáme rúže na pery, ktoré všetky do jedného skončili u mojej mamy. Do triedenia ich zbierky som sa oprela vcelku slušne a vyradila som najmä kúsky, ktoré som príliš nepoužívala. Musím ale povedať, že rozhodne všetky boli fajn, keďže boli v mojej zbierke už nejaký ten piatok.

Poďme sa teda na ne pozrieť detailnejšie.

gabriella salvete dolcezza matte frutti di bosco recenzie

GABRIELLA SALVETE Dolcezza Matte rúž na pery, odtieň 106 Frutti di Bosco

Pokiaľ si dobre pamätám, ruúž bol veľmi pigmentovaný a veľmi na perách nedržal. Rozumej, odtláčal sa všade možne a aj vďaka odtieňu na perách vytváral veľmi výrazný predel medzi narúžovanou časťou pier a vnútornou sliznicou - ktorú predsa len občas ukazujete aj vášmu okoliu, že jo, napríklad pri rozprávaní. Vlastne u mňa tak dlho ostával len kvôli odtieňu, ktorý ale tiež nebol schopný presvedčiť ma o potrebe jeho častejšieho používania.

gabriella salvete chubby lips lipstick butter maslo na pery recenzie

GABRIELLA SALVETE Chubby Lips Lipstick Butter, odtieň 06 Chocolate

Fajn maslíčko na pery, ale rozhodne nie tak fajn ako trebárs maslá od Astoru /jedno mám doma v rezerve, keďže u nás ich už asi nezoženiete – čo je, btw, večná škoda!/. V porovnaní s tými astoráckymi bolo toto menej výživnejšie a keďže som až tak na tom odtieni nefrčala, posunula som ho.

gabriella salvete reds ruze na pery recenzie

GABRIELLA SALVETE Red´s rúž na pery, odtieň 03 Rose

Veľmi pekný odtieň a príjemná aplikácia, za tú cenu rozhodne výborný kauf. Na druhú stranu, mám vo svojej zbierke podobných odtieňov celkom dosť a ich užívateľské vlastnosti sú určite lepšie.

wet n wild megalast ruze na pery recenzie

WET N WILD Megalast Lip Color, odtieň Smokin´ Hot Pink

No neskutočne som naň frfľala v prvotnej recenzii. Roky skúseností ma ale presvedčili o vlastnej blbosti a ja som uznala, že tento rúž je naozaj unikátny – a obzvlášť za tie peniaze.

Rúže som mala vo svojej zbierke dva, jeden som si nechala. Uznávam, tá voskovitá konzistencia nie každému musí vyhovovať, mne nejako extrémne nevadila. Rúže oba boli krásne, pigmentácia dokonalá. Čo ma trochu prdí, pocit z rúžu na perách nie je úplne že komfortný, je to celé také voskovité, usádza sa to trochu vo vráskach a počas dňa to musíte servítkom trochu upravovať. Trochu.

Rúž sa tiež odtláča a robí to v podstate počas celého dňa, čo ho máte na perách. Paradoxne, okrem odtieňa je jeho najväčším pozitívom fakt, že na perách ho vidno aj vtedy, keď si ho zotriete vreckovkou! A to dosť intenzívne! Takže stačí pretrieť pery balzamom a máte ďalšiu verziu narúžovaných pier, ha ha.

Takže, bláznivejšiu verziu ružového rúžu od WnW som si nechala, tú decentnú som posunula mame.

rimmel lasting finish ruz recenzia

RIMMEL Lasting Finish Lipstick, odtieň 170 Alarm a 086 Sugar Plum

Oba rúže mali jeden jediný a zároveň spoločný neduh, ktorým bol nevyhovujúci odtieň. Inak musím dať pomyselný klobúk dole – síce to neboli ktovieaké držáky, ale boli konzistenčne veľmi príjemné, voňali a v podstate sa na perách spráchali absolútne bezproblémovo. Mali smolu, že jeden bol pomerne svetlý fialový so shimmerom a druhý červený. Skončili, off course, u mamy.

 

Amen, pre tentokrát poupratované. Našli ste tu nejakých svojich favoritov? 


- Kocúr -

1 komentár:

  1. Rúže Rimmel sú za mňa veľmi dobré, tie mám fakt rada. Inak s tými paletkami súhlasím určite je fajn ked poslúžia niekomu inému.

    OdpovedaťOdstrániť

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...