nedeľa 12. novembra 2023

Bi-Oil telová kozmetika / Konečne skúšam!

Pripúšťam možnosť, že som asi posledná na svete, čo nevyskúšala legendárny Bi-Oil olejček, ale ja a oleje, to je kapitola sama o sebe. Oleje sú mastné, horšie sa vstrebávajú a musíte ich nanášať na vlhkú pokožku – čiže dvojnásobná robota – a preto som im nikdy až tak veľmi na chuť neprišla napriek tomu, že ich efekt je nesporný.

Keďže značka ma ale jednoznačne lákala už dosť dlho, rozhodla som sa čeknúť teda aspoň telové mazadlá inej konzistencie, keď už s tými olejmi si Kocúr až tak nerozumie.

bi-oil kozmetika skusenosti
 

Začnime telovým mliekom, určeným pre hydratáciu a obnovu lipidovej vrstvy suchej pokožky. To obsahuje 42 percent olejových zložiek, takže – čo by vás možno mohlo prekvapiť - je výrazne tekutej konzistencie a nádobkou treba pred použitím potrepať, aby sa zložky premiešali. Mliečko je neparfumované a obsahuje také zložky ako glycerín, ureu, šípkový a jojobový olej, bambucké maslo, extrakt z nechtíka lekárskeho a vitamíny A a E a tiež kyseliny – linolovú pre regeneráciu, hyalurónovú pre hydratáciu a mliečnu pre exfoliáciu a redukciu prvých známok starnutia.

bi-oil telove mlieko recenzie


Okrem zloženia by prednosťou mliečka mala byť ľahká textúra, ktorá pokožku nadmerne neumastí a rýchlo sa vstrebe.

Takže, moje dojmy a odporúčania.

Telové mlieko je mastné. Obsahuje 2x viac olejových zložiek v porovnaní s inými telovými mliekami, takže mastné skrátka musí byť. Pri aplikácii teda odporúčam vcelku šetriť množstvom, ktoré do dlane nalejete. Rozhodne ale môžem odklepnúť informáciu, že sa vstrebe rýchlo a bez toho, aby ste boli nadmerne umastené! Napriek tomu si ale suchá pokožka bude rochniť blahom, to vám garantujem.

bi-oil kozmetika zlozenie


Prejdime k menej tradičnému telovému gélu.

Ak by vám prekážal obsah, ktorý sa z fľaštičky leje, vyskúšajte toto. Gél má o niečo jednoduchšie zloženie ako telové mlieko a je určený pre suchú a citlivú pokožku, ktorú dlhodobo hydratuje, regeneruje a chráni.

Jeho konzistencia je, pochopiteľne, gélová, prekvapko príde až keď zaboríte do nádobky prsty. Gél je totiž mastný. Na rozdiel od mliečka má aj nejakú tú parfumáciu, tá je ale veľmi jemná,  trošku mi pripomína kamilky. Vonia.

bi-oil telovy gel recenzie


Poďme ale k účinkom.

Gélu, keďže obsahuje oleje podobne ako mlieko, vám takisto stačí minimálne množstvo. Pokožku vám dostatočne vyživí, premastí, ale vstrebe sa bez problémov a rozhodne sa nebudete cítiť umastene! Takže si myslím, že nech už je vaša pokožka akákoľvek, určite budete spokojné.

bi-oil gel pre suchu kozu skusenosti


Jediná vec, čo mi nie úplne vyhovuje, je to balenie, do ktorého musíte pchať prsty – ja osobne by som určite skôr privítala akúkoľvek obyčajnú tubu, no ale to už sa len prejavuje moja úchylka snažiť sa udržovať kozmetický obsah sterilne čistý, že. Nevydalo, ale neva! :)

Čo viac dodať, hádam aj nič. Balenia, hoci sú pomerne malé - mlieko 250 ml, gél 200 ml - vám určite vďaka konzistencii oboch produktov vydržia veľmi dlho, takže pomer cena - výkon tiež vyhovujúci. Za mňa veľmi príjemná skúsenosť a určite môžem odporúčať.

 

Skúšali ste niečo od značky Bi-Oil?


- Kocúr -

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...