utorok 25. júla 2023

Spotrebovanci / jún 2023

Už nejaký čas sa zamýšľam nad tým, kto z nás bude dnes viac trpieť. Či ja, čo musím tento článok napísať alebo vy, čo ho budete musieť čítať, ha ha.

Minulý mesiac sa mi podarilo spotrebovať tých kozmetických vychytávok totiž naozaj megamocfotke neverte, klame telom! – a môžu za to, ako každý rok, moje dovolenky. Snáď nie som sama, čo ide do lietadla s trinásťkilovým kufrom a domov príde s osemkilovým... #truestory.

saveonbeauty spotrebovana kozmetika

Ako obvykle, ani pre tento úvod nevynecháme stálice – tentokrát v podobe týchto vecičiek: LARENS Repair Gel, LARENS Bio Renew sérum, BOROTALCO guľôčka, BOROTALCO Pure deodorant, CLINIQUE High Impact riasenka.

A pokračujeme už detailnejším pokecom – od najlepšieho k najhoršiemu a na záver spomeniem produkty, ktoré skončili či už medzi rumunskými alebo sardínskymi odpadkami :).

 

BEAUTY OF JOSEON Relief Sun Rice + Probiotics ochranný pleťový krém

Moja absolútna topka medzi espéefkami na tvár! Garantujem, že ste nič príjemnejšie na seba nemazali. Krém má skvelé, funkčné zloženie a je tak ľahučký, že sa budete tešiť na každé jedno použitie! Ja, keď miniem zásoby espéefiek, ktoré som v slabej chvíľke zatmenia rozumu nakúpila, sa rozhodne vraciam k tomuto.

 

NUXE Crème Prodigieuse očný krém

Stálica minimálne raz do roka a milujem. Bohužiaľ, už nejaký čas sa nevyrába, tento konkrétny kúsok sa tváril ako limitka a ešte doma deriem posledný v podobe testeru. Mám ho rada nielen kvôli účinkom /výborne hydratuje a tiež trošku minimalizuje tmavé kruhy pod očami/, ale možno ešte viac kvôli vôni. Tak uvidíme, či sa niekedy vráti na trh.

 

GABRIELLA SALVETE Eyeliner

Dobrá ceruzka na oči za rozumnú cenu. Dosť dlho som si teda myslela, že je výborná, až kým som neobjavila lepšiu :D, ale myslím, že jej kúpou do h*vna nestúpite, ha ha.

 

ERBORIAN Pink Perfect Creme primer

Rozjasňujúco - hydratačný primer, ktorý by mal aj jemne vyhladzovať štruktúru. Potvrdzujem, robí to ozaj len veľmi jemne, inak je ale na pleti príjemný. Myslím ale, že Kocúr ho opäť potrebovať nebude – potrebujem skôr bázy pod mejkap, ktoré vyzmizíkujú póry, o lesk pleti sa postarám aj sama :D. Ak frčíte práve ale na tomto type báz, pokojne túto vyskúšajte.

Btw, s Double Wear mejkapom, spomínaným asi v každom mojom článku, kde riešim nejaké problémy s mejkapmi, si rozumel fuckt že dokonale! :D

 

NUXE Rêve de Miel krém na ruky

Voňavý, príjemný, ale asi nie zázrak, ktorý by zachránil nejaké extrémne presušené paprčky – konzistenčne pripomína balzam, ktorý nie je veľmi premasťujúci. Odporúčam tým, čo za á im tento krém vonia, alebo za bé čo uprednostňujú  rýchlejšie vstrebateľné krémy.

 

DERMACOL Hyaluron micelárna voda

Tradičná kvalita dermakoláckych micelárok tentokrát dostala trochu na hubu. Micka ako taká bola fajn, ale občas som mala pocit, že pri nejakej tej chvíľkovej šikovnosti, ktorou Kocúr občas trpí, ma poštipkávala v očiach viac, než je slušné!

Takže za mňa nabudúce radšej niektorá iná verzia.

 

GREEN PHARMACY Aloe & Lime balzam na pery

Balzam za pár šúp s trošku divnou, lepivou konzistenciou, cukríkovou vôňou a celkom fajn účinkom. Čo mi vadilo, bola jeho horká chuť na perách, ale ostatné užívateľské vlastnosti v podstate úplne v poriadku. Holt, nemôžeme mať vždy všetko, že.

 

PIZ BUIN Tan & Protect Tan Intensifying Sun Spray 6 SPF

Ako jo, nad výškou UV ochrany sa moc nezamýšľajte :D. Skôr sa potrebujem vyjadriť k inému.

Produkt má mliečkovitú konzistenciu, t. j. nie je transparentný, ale tá konzistencia je vcelku príjemná, nemastná, ale furt hydratačne sa tváriaca a pekne vonia. Bohužiaľ, prdela má tá pumpička, ktorá sa asi tak v polke balenia asi upchala alebo neviemčo a skrátka prestala fungovať!

Ako jo, produkt fungoval rovnako aj keď ste si ho do ruky naliali, ale chápete, nebolo to už ono. Takže viac asi až tak úplne nutne nepotrebujem.

 

BALEA čistiace pleťové mlieko pre suchú a citlivú pleť

No ha ha. Štípalo a ani tá konzistencia nebola nejaká extra príjemná! O chabých odličovacích účinkoch ani nevravím, že. Cena ani nie euro úplne zodpovedá kvalite. Smutné, že bola akciová a nie bežná...

saveonbeauty out news jun 2023

To by sme mali a teraz pokračujeme produktami, ktoré som spotrebovala na júnových potulkách svetom a ozaj sa mi nechcelo trepať prázdne obaly domov lietadlom alebo motorkou len kvôli fotkám do tohto článku, že, zas až tak to bjútyblogovanie nežeriem! :D

 

BOURJOIS Healthy Mix púder, odtieň 02 Light Beige

Už roky môj najobľúbenejší kompaktný pleťový púder, nič lepšie som zatiaľ nenašla. Mám doma tuším už tretie balenie a bola by som ho spomenula rovno v stáliciach nebyť faktu, že som ho spotrebovala na dovolenke a preto sa foto shootingu nezúčastnil.

 

SUNDANCE Sport 30 transparentný sprej na opaľovanie

V podstate jediná vec, kvôli ktorej tento typ produktu občas vyhľadám, je to, že je to nie až tak veľmi mastné a že si tým sama môžete „namazať“ chrbát. Na druhú stranu, to prestreknutie nie vždy až tak úplne vychytáte – ak ho chcete mať dôkladné, miniete na jedno použitie tak tretinu balenia. A to určite „chcete“.

 

CIEN Sun Spray Invisible 30

Platí odstavec vyššie. Do bodky.

 

PIZ BUIN Tan & Protect Tan Intensifying Sun Spray 15 SPF

V podstate platí to, čo som už písala o mliečku v rozprašovači s SPF 6. Tento produkt mal rozprašovač taký ten klasický, aerosolovo sa tváriaci a fungoval bezchybne. Na druhú stranu, keďže nebol obsah transparentný, nevidím veľmi zmysel akýchkoľvek iných balení než klasickú tubu napríklad! Takže opäť raz, ak mi niekto daruje, spotrebujem, ale dobrovoľne za to utrácať peniaze asi nebudem.

 

PIZ BUIN Moisturizing Sun Lipstick 30 SPF

No takto. Hoci sa spočiatku tváril dokonale, po čase začal trpieť neduhom asi všetkých balzamov v mojej zbierke za posledný rok, ako sa zdá, ha ha – zhorkol. Posledné mesiac používania boli fakt utrpenie, fuj blé, viac určite nekupujem.

 

PIZ BUIN Moisturizing Ultra Light Sun Fluid Face 30 SPF

Za mňa fajn a pokojne by som sa k nemu vrátila, keby som neprepadla tým kórejským opaľovákom, ktoré sú predsa len trochu vyšší level. Konzistenčne bol ale príjemný, voňal a fungoval.

 

ECODENTA Cavity Protection zubná pasta

Asi prvá zubná pasta od Ecodenty, ktorá mi až tak brutálne nechutila! Né, že by som si ju mazala na chleba... Jej chuť ale bola veľmi NEvýrazná, NEosviežujúca a neviem aké NE by som ešte mohla vymyslieť. Nie že by sa nedala spotrebovať, ale nabudúce dám prednosť radšej niektorej inej.

 

TREND IT UP Rosy Touch mejkap, odtieň 010

Tak toto bola absolútna bomba. Mejkap, za ktorý ste dali možno nejaké 4 éčka a strčil do vačku hocijaký high-end. Pleti dodal druhý dych, šťavu, glow efekt, bol na nej príjemný a bezproblémový, kryl tak stredne – čo mne úplne vyhovuje – a ešte aj odtieň mi sadol. Netuším, či sa ešte vyrába, ale ak áno, určite odporúčam.

 

TREND IT UP Rosy Touch korektor, odtieň 010

Mala som ho síce o niečo menej rada než mejkap, ale spotrebovala som do dna. Aj tento krémový korektor bol na pleti príjemný, ľahučký, možno nekryl až tak úplne dokonale, ale očné okolie vedel pekne rozjasniť a nijako výrazne sa nezlieval. Toto Déemke fakt vyšlo. Btw, zdá sa mi, že tieto dva produkty boli moja posledná spolupráca s touto sieťou, to len tak na okraj :) ...

 

Amen. Dnes to ozaj nebudem predlžovať žiadnym záverečným pokecom.


- Kocúr -

2 komentáre:

  1. Vďaka za tip na korektor od Trend it up. Aktuálne zháňam nejakú náhradu za Bourjois Radiance Reweal pod oči. Tak možno toto bude fajn. Inak Pizz Buin SPFka mám veľmi rada, no hlavne tie v tube. Osvedčili sa mi hlavne mlieka, to na pleť mi príde dosť ťažké, ja som mala SPF50 z radu Sun Alergy.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Skús Beauty of Joseon, žiadne ľahšie espéefko asi neexistuje :D
      A ten korektor, no nie je za čo, ale teda fakt neviem, či to nebola limitka...

      Odstrániť

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...