utorok 30. januára 2024

Dekoratívkové objavy 2023 / Podľa Kocúra!

Tak je to tu, predpokladám, že na tento článok ste všetci čakali presne tak isto, ako naň čakám ja na každom beautyblogu. Dekoratívna kozmetika je mojou úchylkou už roky, aj keď sa občas môže zdať, že sa vášnivo venujem skôr jej zbieraniu než používaniu, ha ha. Takže si dnes pozrieme, čo zásadné sa mi podarilo počas minulého roka objaviť.

saveonbeautyblog najlepsia dekorativna kozmetika za rok 2023
 

benefit the porefessional lite primer podkladova baza

BENEFIT the POREfessional Lite primer

Začnime podkladovou bázou, ako inak. Táto Lite verzia od Benefitu je dokonalosť sama, čo sa efektu, aplikácie aj zloženia týka – póry výrazne zjemní, je príjemne chladivá a v zložení nenájdete ani stopu po silikónoch! Aktuálne ju síce doma nemám, keďže za lepšiu cenu bola v tom čase klasická „porefessionalka“ /btw, aj o jej mini verziu stále ide súťaž na mojom instáči!/, ale to nič nemení na veci, že táto je absolútna topka medzi všetkými primermi sveta.

Kúpite tu.

este lauder double wear make-up recenzie

ESTÉE LAUDER Double Wear Stay-in-Place Makeup

Aj keď sme spočiatku spolu bojovali, veľmi rýchlo som sa dopracovala do stavu, že skrátka aspoň jednu mini-fľaštičku s týmto mejkapom treba mať doma. Pri použití maximálne minimálneho množstva viete dosiahnuť pekné krytie a najmä, tento mejkap drží na ksichte ako betón!

Kúpite tu.

nars soft matte korektor skusenosti

NARS Soft Matte Complete Concealer

Výborný korektor na prekrývanie nedokonalostí – pokiaľ chcete zainvestovať, tak určite do tohto. Pigmentácia je božská, takže nepotrebujete navrstviť centimetrovú vrstvu a v konečnom dôsledku vám korektor vydrží celú večnosť! Off course, za predpokladu, že do toho téglika budete pchať len čisté prsty...

Kúpite tu.

nars light reflecting fixacny puder recenzie

 

NARS Light Reflecting Setting Powder

Prvý klenot z kategórie púder, verzia luxus/je mi jedno, čo to stojí. Rozhodne je úžasný, pleť vyzerá po ňom dokonale – poznáte to, taká tá čerešnička na torte vášho mejkapu, ktorá zabezpečí, že ste ešte krajšia, zmatnená, ale zároveň rozjasnená... A ešte aj slušne fixuje a absolútne nepráši.

No, ak máte peňazí nazvyš, kupujte tu.

alverde fixacny puder skusenosti

ALVERDE Setting Powder

Druhý klenot z kategórie púder, verzia lakomá/kupujem lacné z presvedčenia. Ajemsory, ale fakt som tu tento megaobjav nedokázala nespomenúť. Ak je vám púder od Nars pridrahý, kuknite na toto! Má to veľmi podobný efekt, možno viac pleť zmatní a možno ešte lepšie fixuje. Zároveň vám nebude ľúto prevlekať ho kade – tade po svete, hocikde tresknúť a skrátka moc sa s ním neprdieť. Predsa len stojí asi tak 4 eurá...

Kúpite tu.

hourglass kozmetika recenzie

HOURGLASS Ambient Lighting Blush

Ak by som si mala vybrať jedinú lícenku, ktorú by som mala používať do konca života, bola by to táto. Viem, je pekelne drahá, ale ten pocit luxusu a predovšetkým jednoduchosť líčenia s ňou, zamatová konzistencia, rozprávkové blendenie, odtieň a výsledok samotný, to je skrátka na nezaplatenie! Okrem toho, tiež vám to vydrží veky, takže si myslím, že raz za čas zainvestovať môže každá.

Kúpite tu.

notino multifunkcne licidlo recenzie

NOTINO Make-up Collection 3-in-1

Trochu úlet, uznávam a sama nechápem, ako k tomu došlo, ale do tohto som sa fakt zamilovala! Využívala som to teda predovšetkým ako očný tieň, bolo to pekné, dobre pigmentované, dobre držiace a tiež brutálne praktické – chceme niečo viac? Naozaj tlieskam.

Kúpite tu.

mac ruz na pery recenzie

MAC Powder Kiss Lipstick

Tak a máme tu moju najzamilovanejšiu #bestof kategóriu ever, rúže na pery. V prípade rúžu od MAC tu máme hneď dvojitý megaobjav. Konečne som vyskúšala nejaký rúž v Powder Kiss finiši a viete čo? Všetky slová sú zbytočné. Powder Kiss rúže sú totiž rúže s tou najpríjemnejšou konzistenciou na svete a predsa len trochu nakopali do zadku všetkých mojich absolútnych líblingov typu Kiss Kiss Lipstick od Guerlain alebo Bury Them With a Smile od Pretty Vulgar.

Čo neznamená, že som ich prestala milovať, to určite nie, ale aspoň si viete predstaviť, ako moc ma tento objav roka odrovnal!

No a keď sme pri tých dvojitých megaobjavoch, na riť som padla aj z odtieňa Velvet Punch, toto je ale už výlučne môj „problém“ :).

Kúpite tu.

pretty vulgar kozmetika skusenosti


PRETTY VULGAR Bury Them With a Smile Lipstick

Tento rúž ani omylom nie je objavom minulého roka, jeden kúsok už som v podstate spotrebovala a v zásobe mám ďalšie dva. Nejakým nedopatrením sa ale stalo, že som recenziu na odtieň Darling Be Daring napísala až minulý rok a preto ho tu musím spomenúť.

Úžasne krémový rúž s dokonalou konzistenciou ma tentokrát tak odrovnal tým odtieňom, že som ho v recenzii označila za môj najobľúbenejší odtieň rúžu na pery ever a to ma zo začiatku šokoval, aký fialový nezmysel som si to naslepo objednala! Nuž, nie vždy sa spoliehajte na prvé dojmy, rada do života.

Nekúpite nikde.

orly laky na nechty skusenosti
zdroj


ORLY lak na nechty, odtieň For the First Time

Ako ste si za tie roky asi všimli, som známa NEpísaním samostatných recenzií na laky na nechty a spomínam ich väčšinou až vždy po spotrebovaní. Kvalitatívne sa totiž len máloktorý vymyká môjmu obvyklému „priemeru“ a keď ide najmä o farbičku ako takú, odtieň zväčša úplne verne nezachytíte.

Minulý rok som ale urobila objav s veľkým O, ktorý ma dostal do kolien – off course – najmä tým neónkovo žiarivým, fialovým odtieňom. Na svedomí ho má značka Orly a aj keď moje začiatky s ňou neboli práve najružovejšie, mám pocit, že od mojej prvej skúsenosti som sa začala stretávať s čoraz vyššou kvalitou ich lakov! Či len tie moje prvé laky boli také vyprdené alebo ozaj išla značka kvalitou hore, posúdiť nedokážem, každopádne, tento lak v tomto odtieni odteraz patrí medzi moje najultimátnejšie must-haves, to bez debát! Prežila som s ním takmer celé leto a to sa mi hádam ešte pri žiadnom laku nestalo...

Fotka je z netu, ten odtieň ja v živote takto dokonale nezachytím, už ste to počuli dnes. Kúpite tu.

 

Ak ste si niečo z týchto produktov zamilovali aj vy alebo som vás na niečo namotala, určite dajte vedieť :). No a ja týmto definitívne uzatváram rok 23 na blogu.


- Kocúr - 

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...